• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Kagemand af vandbakkelse til fødselsdag

Kagemand af vandbakkelse til fødselsdag

Billede resultat af kagemand lavet af vandbakkelser
God kagemand af vandbakkelse, der pyntes med glasur og slik. Selvfølgelig med snørebånd som hår - og som snørebånd på skoene. Kagemanden passer til 6-8 personer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  12. februar 2017

Del gerne:
267
SHARES
FacebookMessenger267PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på kagemand af vandbakkelse, der er perfekt til børnefødselsdagen. Kagemanden er til 6-8 personer, og meget nem at bage selv.
  2. Opskrift på kagemand af vandbakkelse
  3. Kagemand af vandbakkelse
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Pyntning af kagemand
Gå til opskrift

Opskrift på kagemand af vandbakkelse, der er perfekt til børnefødselsdagen. Kagemanden er til 6-8 personer, og meget nem at bage selv.

Kagemand af vandbakkelse er en nem kagemand, der heller ikke er alt for sød.

I hvert fald ikke dejen, der slet ikke indeholder sukker, men kagemanden skal selvfølgelig pyntes med glasur og slik.

Kagemanden rækker til 6-8 personer, så er I flere til børnefødselsdagen skal du nok lave en mere.

Men det er heller ikke så svært med denne nemme opskrift på kagemand.

Se også de populære opskrifter på:

  • Vandbakkelser
  • Fødselsdagsboller
  • Nem fødselsdagskringle
  • Lagkage

Opskrift på kagemand af vandbakkelse

Billede resultat af kagemand lavet af vandbakkelser

Kagemand af vandbakkelse

Opskrift på kagemand af vandbakkelse, der er perfekt til børnefødselsdagen. Kagemanden er til 6-8 personer, og meget nem at bage selv.
Bedømmelse
4.7 fra 97 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 3 æg
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Hæld vand i en kasserolle sammen med lidt salt, og kog det langsomt op sammen med smør.
  • Derefter vælter du hvedemel i, og vender dejen rundt. Kom bare melet i på én gang, og vend det rundt.
  • Nu skal dejen køles lidt af, inden du gradvist rører æggene i et ad gangen. Det kan sagtens gøres i en røremaskine.
  • Kom nu dejen over i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt en kagemand ud på bagepapiret. Mave og hoved kan du med fordel sprøjte ud som en cirkel, hvor du starter ude og fortsætter ind til midten som en spiral.
  • Forvarm ovnen til 220 grader almindelig luft, og bag nu kagemanden i cirka 20 minutter. Det er muligt den skal have nogle minutter mere. Lad kagemanden køle lidt af.
  • MEN! Du må ikke åbne ovnlågen undervejs, da kagemanden så risikerer at falde sammen!!!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
193
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
95
mg
32
%
Natrium
 
131
mg
6
%
Kalium
 
43
mg
1
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
480
IU
10
%
Calcium
 
16
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Pyntning af kagemand

Pynt med glasur, som du rører sammen med flormelis og en smule pasteuriseret æggehvide.

Til sidst lægger du slik på sammen med snørebånd, flag og fødselsdagslys.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stefan

    marts 21, 2025 at 10:27 pm

    Jeg synes det er mærkeligt at læse kommentarerne om at dejen bliver tynd. Jeg har lavet den to gange den sidste måned, og begge gange er den blevet helt perfekt.

    Svar
  2. Kirsten Christensen

    april 29, 2024 at 1:32 am

    Hej
    Har brugt opskriften til kagemand flere gange og den bliver altid rigtig fin.
    Mvh
    Kirsten

    Svar
  3. Nicole Pedersen

    februar 15, 2024 at 11:43 am

    Øv, dejen blev mega tynd! Kan ikke anbefale denne opskrift

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 15, 2024 at 3:51 pm

      Hej Nicole
      Forklaringen kan være at dine æg har været meget store, for ellers plejer opskriften at passe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Clara

    august 10, 2023 at 10:13 pm

    Utrolig dårlig opskrift… øv. Jeg skulle have haft kage med til 30 kollegaer imorgen. Men dejen blev helt vandet og flydende. Fulgte opskriften til punkt og prikke..

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 11, 2023 at 12:00 pm

      Hej Clara
      Det er jeg ked af at høre, men jeg ved ikke om der er noget galt med din vægt - eller hvad der er gået galt. For det har jeg aldrig prøvet.
      Vandbakkelser kan falde sammen i ovnen, hvis man åbner lågen, men dejen skal da ikke være tynd og vandet.
      Du må prøve igen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Jesper

        november 12, 2023 at 8:24 am

        Vi har oplevet præcis det samme, så er vi oppe på 2 dårlige vægte. Fuldstændig flydende masse. Det lyser underligt men måske der sker noget når man dobler opskriften op.

  5. Maria

    november 12, 2022 at 8:43 am

    Mine vandbakkelser plejer altid at lykkedes. Nu valgte jeg lige denne opskrift i dag og desværre hævede det slet ikke op :/

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 13, 2022 at 6:32 am

      Hej Maria
      Godt du vender tilbage, og det er jeg ked af at høre. Jeg ved ikke lige hvad der er gået galt her, for de plejer altid at hæve fint op.
      Typisk er det fordi dejen er lidt for tynd, og det kan blandt andet skyldes lidt for store æg. Jeg ved det ikke i dit tilfælde, men det er bare op på hesten igen 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  6. Oliver

    juni 30, 2022 at 7:50 am

    Dejen blev aldrig rigtig bagt, også selvom ovnen var forvarmet til 220 grader og dejen fik 40 min. Konsistensen var ren grød.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 30, 2022 at 8:15 pm

      Hej Oliver
      Det lyder som om din ovn ikke varmer rigtigt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  7. Mia

    august 26, 2021 at 10:41 am

    Kan jeg bruge margarine i stedet for smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 26, 2021 at 2:44 pm

      Hej Mia
      Jeps - det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Anna

    august 15, 2021 at 8:36 pm

    Har ikke held med denne opskrift der skal ikke 4 æg i !!!

    Svar
    • Trine

      december 03, 2021 at 8:48 pm

      Jeg giver dig fuldstændig ret... Ekstremt vandet dej. Jeg måtte fylde dobbelt hvis ikke tredobbelt op på mel, for at få en normal vandbakkelse dej 🤔

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        december 04, 2021 at 7:19 am

        Hej Trine og Anna
        Tak for tilbagemelding, det er altid dejligt at høre hvordan det går.
        Det beklager jeg, og fejlen var, at der stod 4 æg - i stedet for de 3 æg, der er den rette mængde.
        Det er min fejl, men den er nu rettet.
        Nu skulle den være korrekt - jeg får i hvert fald altid den bedste kagemand ud af den 🙂
        Alt det bedste til jer
        Holger

  9. Kathrine

    august 12, 2020 at 8:40 am

    Kan man lave dejen dagen før, komme den i en plastikpose og i køleskab natten over og så bage den dagen efter?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 12, 2020 at 9:04 am

      Hej Kathrine
      Jeg har ikke prøvet, men det burde nok kunne lade sig gøre. Og ellers er en mulighed, at du laver/former kagemanden og fryser den ned på bagepladen. altså ubagt. Tøes derefter op dagen efter og bages.
      Men det kræver selvfølgelig at du har plads i fryseren 🙂
      Det er dog værd at prøve at lave vandbakkelsesdejen dagen før - skriv gerne lige her hvordan det gik.
      God fornøjelse - de bedste hilsner
      Holger

      Svar
  10. Maja

    oktober 12, 2018 at 9:04 pm

    Og fylder den ca en bageplade?

    Svar
  11. Maja

    oktober 12, 2018 at 9:03 pm

    Er den bedst at lave på dagen eller ok at lave dagen før?

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 13, 2018 at 6:45 am

      Hej Maja

      Jeg synes ikke du skal den dagen før, men bag kagemanden på dagen. Så smager den altså bare bedst 🙂

      Jo, den fylder det meste af en bageplade. Har du brug for lidt mere kagemand, kan du jo lave en halv portion dej ekstra.

      God fornøjelse.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  12. Sofie

    september 21, 2018 at 11:50 am

    Hej.
    Er kagemanden stor nok til 9 pers. (voksne)? Der skal serveres brunch inden med pandekager, æg/bacon, boller, skyr osv., så de er bespiste inden.

    Hvis jeg vil gange den op, skal jeg så regne med den ovenstående er til 6 el. 8 personer?

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 21, 2018 at 12:16 pm

      Hej Sofie

      Det lyder lækkert. Og jeg vil bestemt mene den er stor nok til ni personer, når I lige har spist op til. Så jeg tror ikke du behøver at lave den større - de skal jo heller ikke have ondt i maven 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  13. Charlotte

    august 10, 2017 at 2:06 pm

    Skal vandet op og koge

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 10, 2017 at 4:39 pm

      Hej Charlotte
      Ja, det skal lige op og koge 🙂
      God fornøjelse med kagemanden.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required