• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarberkage - nem og lækker opskrift på kage med rabarber

Rabarberkage - nem og lækker opskrift på kage med rabarber

et billede med rabarberkage
4.7 fra 172 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.8k
SHARES
FacebookMessenger4.8kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. oktober 2024 - Udgivet:  6. august 2023

Kage med rabarber er en nem rabarberkage, der tager en times tid at bage.

Kagen bages med friske rabarber, men du kan også anvende rabarber fra frost, hvis det er udenfor sæson for danske rabarber.

Opskriften er til en form eller fad med en størrelse på cirka 18 gange 24 centimeter, eller du kan anvende en springform.

Det giver en kage til seks personer, og i min video kan du se, hvordan du nemt bager den.

Oversigt
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Noter
  • Rabarbercrumble
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Rabarberkage i airfryer (opskrift til springform)
  • Rabarbermuffins
  • Rabarberbrud
  • FAQ
  • Kommentarer
et billede med rabarberkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste rabarberkage

4.74 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 400
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g rabarber - i tynde skiver
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smør - meget blødt
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker - til drys

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft
  2. Rabarber skæres i tynde skiver, der svitses på en varm pande med sukker og kanel. Ryst panden rundt et par gange, og lad det svitse et par minutter. Stil til side.
  3. Kom blødt smør (ikke smeltet) i en skål. Du kan eventuelt bløde smørret op i mikrobølgeovn i nogle få sekunder. Kom sukker og vaniljesukker ved og pisk det luftigt med et piskeris.
  4. Pisk derefter æg i et ad gangen, så du får en virkelig lys og luftig dej. Læg piskeriset til side.
  5. Bland hvedemel med bagepulver, og vend det forsigtigt ind i dejen med en dejskraber. Behold mest mulig af luften i dejen.
  6. Rør til sidst med forsigtigt kærnemælk i dejen til din rabarberkage. Kærnemælk kan udskiftes med almindelig mælk.
  7. Beklæd en form eller fad med et stykke tilpasset bagepapir, og fordel dejen i formen. Formen skal være ca. 18 gange 24 centimeter.
  8. Læg rabarberstykkerne fra panden over, og tryk dem ganske let ned i dejen. Drys en spiseskefuld sukker over kagen.
  9. Bag den lækre kage med rabarber ved 180 grader armluft, og den skal have 30 minutter i ovnen.
  10. Serveringsforslag:
    billede med rabarberkage på tallerken

Næringsindhold

Kalorier: 400kcalKulhydrater: 61gProtein: 5gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 92mgNatrium: 194mgKalium: 195mgKostfibre: 2gSukker: 40gVitamin A: 566IUVitamin C: 3mgCalcium: 73mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte rabarberkage køles lidt af inden den nydes.

Den lækre rabarberkage kan serveres med lidt flødeskum eller creme fraiche.

Flere inspirerende opskrifter:

Rabarbercrumble

4.8 fra 214 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

4.9 fra 46 stemmer
Skøn opskrift på rabarberkage med kokos, som du nemt laver i en bradepande. De syrlige rabarber spiller perfekt sammen med den søde kage og kokos.
Gå til opskrift
billede med rabarberkage med kokos

Rabarberdrøm med bagt marengs

4.6 fra 53 stemmer
Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
Gå til opskrift
billede med rabarberdrøm

Rabarberkage i airfryer (opskrift til springform)

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på rabarberkage i airfryer. En lækker og velsmagende kage med rabarber, der bedst bages i en springform i airfryeren.
Gå til opskrift
rabarberkage i airfryer

Rabarbermuffins

4.8 fra 105 stemmer
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Gå til opskrift
billede med rabarbermuffins

Rabarberbrud

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på rabarberbrud. Her får du luftige boller med rabarber, der bages i en bradepande og derefter brydes fra hinanden.
Gå til opskrift
Billede med rabarberbrud.

FAQ

Kan man fryse rabarberkage?

Du kan sagtens fryse rabarberkagen. Skær den gerne ud i portionsstykker inden. Kan tøs på ved stuetemperatur.

Kan man bage rabarberkage dagen før?

Du kan godt bage rabarberkage dagen før, da den har en fin holdbarhed. Opbevares ved stuetemperatur, og du kan eventuelt lune kagen i ovn eller mikroovn inden servering.

Hvad serverer man til rabarberkage?

Rabarberkagen kan serveres med flødeskum, creme fraiche eller en vaniljeis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nadia Ali

    september 12, 2024 at 8:59 pm

    Smager meget godt

    Svar
  2. Line Theil

    september 04, 2024 at 3:03 pm

    Dejlig kage familien elsker den

    Svar
  3. Gitte

    juli 28, 2024 at 11:33 am

    Dejligt frisk kage, hurtig og nem at lave 😀

    Svar
  4. Maibrit

    juli 13, 2024 at 4:11 pm

    Super lækker saftig kage med perfekt kombination af syrlighed og sødme.

    Svar
  5. Lise-lotte

    juni 23, 2024 at 12:23 pm

    den smager bare for godt

    Svar
  6. grethe skov pedersen

    juni 13, 2024 at 4:34 pm

    Kan man lave muffins med denne kage?

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required