Kage med rabarber er en nem rabarberkage, der tager en times tid at bage.
Kagen bages med friske rabarber, men du kan også anvende rabarber fra frost, hvis det er udenfor sæson for danske rabarber.
Opskriften er til en form eller fad med en størrelse på cirka 18 gange 24 centimeter, eller du kan anvende en springform.
Det giver en kage til seks personer, og i min video kan du se, hvordan du nemt bager den.
Oversigt

Verdens bedste rabarberkage
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft
- Rabarber skæres i tynde skiver, der svitses på en varm pande med sukker og kanel. Ryst panden rundt et par gange, og lad det svitse et par minutter. Stil til side.
- Kom blødt smør (ikke smeltet) i en skål. Du kan eventuelt bløde smørret op i mikrobølgeovn i nogle få sekunder. Kom sukker og vaniljesukker ved og pisk det luftigt med et piskeris.
- Pisk derefter æg i et ad gangen, så du får en virkelig lys og luftig dej. Læg piskeriset til side.
- Bland hvedemel med bagepulver, og vend det forsigtigt ind i dejen med en dejskraber. Behold mest mulig af luften i dejen.
- Rør til sidst med forsigtigt kærnemælk i dejen til din rabarberkage. Kærnemælk kan udskiftes med almindelig mælk.
- Beklæd en form eller fad med et stykke tilpasset bagepapir, og fordel dejen i formen. Formen skal være ca. 18 gange 24 centimeter.
- Læg rabarberstykkerne fra panden over, og tryk dem ganske let ned i dejen. Drys en spiseskefuld sukker over kagen.
- Bag den lækre kage med rabarber ved 180 grader armluft, og den skal have 30 minutter i ovnen.
- Serveringsforslag:
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Den færdigbagte rabarberkage køles lidt af inden den nydes.
Den lækre rabarberkage kan serveres med lidt flødeskum eller creme fraiche.
Flere inspirerende opskrifter:
Rabarbercrumble
Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Rabarberdrøm med bagt marengs
Rabarberkage i airfryer (opskrift til springform)
Rabarbermuffins
Rabarberbrud
FAQ
Du kan sagtens fryse rabarberkagen. Skær den gerne ud i portionsstykker inden. Kan tøs på ved stuetemperatur.
Du kan godt bage rabarberkage dagen før, da den har en fin holdbarhed. Opbevares ved stuetemperatur, og du kan eventuelt lune kagen i ovn eller mikroovn inden servering.
Rabarberkagen kan serveres med flødeskum, creme fraiche eller en vaniljeis.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Nadia Ali
Smager meget godt
Line Theil
Dejlig kage familien elsker den
Gitte
Dejligt frisk kage, hurtig og nem at lave 😀
Maibrit
Super lækker saftig kage med perfekt kombination af syrlighed og sødme.
Lise-lotte
den smager bare for godt
grethe skov pedersen
Kan man lave muffins med denne kage?