Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarberkage

Rabarberkage (nem og lækker opskrift på kage med rabarber)

et billede med rabarberkage
4.7 fra 172 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.1k
SHARES
FacebookMessenger5.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på rabarberkage
  • Billeder
  • Noter
  • FAQ
  • Kommentarer

Verdens bedste rabarberkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 172 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g rabarber i tynde skiver
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smør meget blødt
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker til drys

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft
  2. Rabarber skæres i tynde skiver, der svitses på en varm pande med sukker og kanel. Ryst panden rundt et par gange, og lad det svitse et par minutter. Stil til side.
  3. Kom blødt smør (ikke smeltet) i en skål. Du kan eventuelt bløde smørret op i mikrobølgeovn i nogle få sekunder. Kom sukker og vaniljesukker ved og pisk det luftigt med et piskeris.
  4. Pisk derefter æg i et ad gangen, så du får en virkelig lys og luftig dej. Læg piskeriset til side.
  5. Bland hvedemel med bagepulver, og vend det forsigtigt ind i dejen med en dejskraber. Behold mest mulig af luften i dejen.
  6. Rør til sidst med forsigtigt kærnemælk i dejen til din rabarberkage. Kærnemælk kan udskiftes med almindelig mælk.
  7. Beklæd en form eller fad med et stykke tilpasset bagepapir, og fordel dejen i formen. Formen skal være ca. 18 gange 24 centimeter.
  8. Læg rabarberstykkerne fra panden over, og tryk dem ganske let ned i dejen. Drys en spiseskefuld sukker over kagen.
  9. Bag den lækre kage med rabarber ved 180 grader armluft, og den skal have 30 minutter i ovnen.
  10. Serveringsforslag:

Næringsindhold

Kalorier400kcalKulhydrater61gProtein5gFedt16gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol92mgNatrium194mgKalium195mgKostfibre2gSukker40gVitamin A566IUVitamin C3mgCalcium73mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarberkage

Kage med rabarber er en nem rabarberkage, der tager en times tid at bage.

Kagen bages med friske rabarber, men du kan også anvende rabarber fra frost, hvis det er udenfor sæson for danske rabarber.

Opskriften er til en form eller fad med en størrelse på cirka 18 gange 24 centimeter, eller du kan anvende en springform.

Det giver en kage til seks personer, og i min video kan du se, hvordan du nemt bager den.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Rabarbercrumble (med friske eller frosne rabarber)
  • Opskrift på rabarbercrumble med kokos
  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Rabarberkage i airfryer (opskrift til springform)
  • Rabarbermuffins (12 luftige muffins med rabarber)
  • Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Billeder

billede med rabarberkage på tallerken

Noter

Den færdigbagte rabarberkage køles lidt af inden den nydes.

Den lækre rabarberkage kan serveres med lidt flødeskum eller creme fraiche.

FAQ

Kan man fryse rabarberkage?

Du kan sagtens fryse rabarberkagen. Skær den gerne ud i portionsstykker inden. Kan tøs på ved stuetemperatur.

Kan man bage rabarberkage dagen før?

Du kan godt bage rabarberkage dagen før, da den har en fin holdbarhed. Opbevares ved stuetemperatur, og du kan eventuelt lune kagen i ovn eller mikroovn inden servering.

Hvad serverer man til rabarberkage?

Rabarberkagen kan serveres med flødeskum, creme fraiche eller en vaniljeis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nadia Ali skriver

    september 12, 2024 at 8:59 pm

    Smager meget godt

    Svar
  2. Line Theil skriver

    september 04, 2024 at 3:03 pm

    Dejlig kage familien elsker den

    Svar
  3. Gitte skriver

    juli 28, 2024 at 11:33 am

    Dejligt frisk kage, hurtig og nem at lave 😀

    Svar
  4. Maibrit skriver

    juli 13, 2024 at 4:11 pm

    Super lækker saftig kage med perfekt kombination af syrlighed og sødme.

    Svar
  5. Lise-lotte skriver

    juni 23, 2024 at 12:23 pm

    den smager bare for godt

    Svar
  6. grethe skov pedersen skriver

    juni 13, 2024 at 4:34 pm

    Kan man lave muffins med denne kage?

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required