• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kage med citronfromage og sprød kiksebund

Kage med citronfromage og sprød kiksebund

Kage med citronfromage
4.9 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
468
SHARES
FacebookMessenger468PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. november 2024 - Udgivet:  8. april 2023

Indhold

  1. Kage med citronfromage på en sprød kiksebund er et hit i påsken. Den gule farve og friske smag samt de små påskeæg passer til højtiden.
  2. Opskrift på kage med citronfromage
  3. Kage med citronfromage og sprød kiksebund
  4. Tips

Kage med citronfromage på en sprød kiksebund er et hit i påsken. Den gule farve og friske smag samt de små påskeæg passer til højtiden.

Kage med citronfromage er en ægte påskekage, som er flot at servere efter påskefrokosten.

Den gule farve matcher selvfølgelig de små påskekyllinger, som mange af os pynter med i påsken.

Og der er frit slag i forhold til pynt. Jeg bruger små marcipanæg her, men du kan pynte med alt fra sukker-æg og skumfidus-harer til spiselige blomster og mynteblade.

Det er ikke svært at lave denne påskekage, men det kræver tålmodighed, da en citronfromage skal på køl flere timer før, den skal spises.

Og så bruger man altså mange skåle til projektet! En til æggeblommer, en anden til æggehvide, en tredje til flødeskum.

Men herregud, så er det ikke værre. Og når først dessertkagen er på bordet, er det arbejdstiden værd. Den er både frisk og luftig.

Opskrift på kage med citronfromage

Kage med citronfromage
Karen SenecaKaren Seneca

Kage med citronfromage og sprød kiksebund

4.88 fra 24 stemmer
Kage med citronfromage på en sprød kiksebund er et hit i påsken. Den gule farve og friske smag samt de små påskeæg passer til højtiden.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Hviletid 5 timer t
Samlet tid 5 timer t 50 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 673
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kiksebund
  • 125 g smør - smeltet
  • 30 g mandelsplitter - el hakkede mandler
  • 200 g digestive kiks - knust
Citronfromage
  • 5 blade husblas
  • 4 citroner - skal samt saft
  • 4 æg - evt. pasteuriserede 
  • 120 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
Gele
  • 5 blade husblas
  • 1 dl sukker
  • 1 citron - saften
  • 1 dl vand
  • gul frugtfarve

Fremgangsmåde
 

Kiksebund
  1. Smelt 125 g smør i en gryde. Det må ikke blive brunt, så gør det for medium varme.
  2. Kom 30 g mandelsplitter i smørret, rør rundt og varm i et par minutter.
  3. Kom 200 g digestive kiks i en frysepose. Giv dem nogle ordentlige slag med bagsiden af en køkkenkniv eller en kødhammer, så de bliver knust.
  4. Bland nu de knuste kiks i smørret og rør godt rundt.
  5. Beklæd en springform på ca. 20 cm i diameter med bagepapir i bunden. Hæld kikseblandingen ned og brug hænderne til at presse den sammen og sørge for, at den ligger fladt. Sæt på køl.
Citronfromage
  1. Læg 5 blade husblas i blød i koldt vand.
  2. Skyl 4 citroner, tør dem og riv skallen fint. Pres derefter alle citronerne og sæt skal og saft til side.
  3. Del 4 æg i to skåle: Æggeblommer i den ene skål, æggehvide i den anden.
  4. Kom herefter 60 gram sukker ned til hviderne og 60 gram sukker ned til blommerne. I alt altså 120 g sukker.
  5. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk citronskal og -saft ned i æggesnapsen og sæt til side.
  6. Pisk æggehvide og sukker godt sammen til en tyk masse a la flødeboller. Sæt til side.
  7. Pisk 2,5 dl piskefløde og 1 tsk vaniljesukker til flot flødeskum.
  8. Vrid de 5 blade husblas og kom dem i en gryde med en smule vand. Varm op, så husblasen smelter. Når husblasen er smeltet, hælder du den i æggeblomme-citronblandingen og pisker det godt sammen.
  9. Vend æggehviderne i æggeblomme-massen, vend derpå flødeskummet i. Husk: Du må ikke piske, det skal vendes med omhu.
  10. Hæld citronfromagen over kiksebunden og sæt på køl de næste to-tre timer. Du kan med fordel komme den i fryseren den sidste time, før du hælder gele udover, så undgår du, at der kommer fromage i geleen.
Gele
  1. Kom 5 blade husblas i koldt vand i mindst fem minutter.
  2. Kog 1 dl sukker, 1 dl vand og saft af 1 citron, så sukkeret opløses.
  3. Tag gryden af varmen og opløs husblas i væsken. Sørg for at røre godt rundt, så der ikke kommer klumper. Kom også lidt gul frugtfarve i. Lad geleen køle af, til den begynder at være mere tyktflydende.
  4. Hæld den ud over citronfromagen stille og roligt, så du ikke laver huller i fromagen. Du kan bruge bagsiden af en ske og hælde ned på den, så geleen fordeler sig.
  5. Sæt nu igen kagen på køl i en time eller mere. Hvis du vil have skarpe stykker af din kage med citronfromage, kan du fryse den ned den sidste halve time før servering.
  6. Pynt med blomster, blade eller små påskeæg og server. God påske.

Næringsindhold

Kalorier: 673kcalKulhydrater: 73gProtein: 9gFedt: 41gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 201mgNatrium: 362mgKalium: 278mgKostfibre: 4gSukker: 49gVitamin A: 1316IUVitamin C: 42mgCalcium: 111mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens lave din kage med citronfromage dagen før og så vente med at pynte til lige før serveringen.

De små påskeæg og eventuelle blomsterhoveder smitter nemlig af på geleen, derfor skal påskekagen først pyntes, når den skal spises.

Prøv også at bage påskecookies med marcipanæg eller lave de fineste chokoladereder med marcipan-påskeæg og påskekyllinger a la Kajkage.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ragnhild Juhl Kallestrup

    april 08, 2023 at 8:31 pm

    Vi har lavet denne lækre dessert flere gange, men altid får geléen fromagen til at boble op, så overfladen bliver knap så fin og klar som på jeres billede. Hvilken temperatur skal geléen have?
    Mvh Ragnhild K

    Svar
    • Karen Seneca

      april 10, 2023 at 12:37 pm

      Hvor er det dejligt, at I kan lide kagen.
      Kan det være, at I hælder geleen ud over citronfromagen, før den er afkølet ordentligt?
      Evt. kan I prøve at sætte kagen i fryseren en times tid før, I overtrækker med gele.
      Hvis gele får luftbobler, bruger jeg en nål til at prikke hul på luftboblerne.
      Mvh Karen

      Svar
  2. Michelle Refsager

    november 23, 2021 at 6:12 pm

    Den er på køl nu. Mangler bare geléen. Den lave karakter er givet på baggrund af fremgangsmåden som leder til følgende spørgsmål og frustrationer:
    1) At piske æggehvider MED sukker stive er åbenbart umuligt i mit køkken, så jeg har måtte bruge 4 ekstra æg.

    2) Såvidt jeg kan se, står der ingen steder i fremgangsmåden hvornår der skal vaniljesukker i, så det har jeg glemt. Øv.

    3) Hvorfor skal de stive æggehvider vendes i citronblandingen først fremfor flødeskum? Således er det nemt at få slået luften ud af fromagen.

    Ja, jeg burde bare have fulgt mine kage-instinkter, men som oftest er der jo en grund til, at der står som der gør i fremgangsmåden.
    Det er den mest besværlige kage jeg nogensinde har lavet! Håber alligevel den bliver en succes. Normalt elsker jeg opskrifter fra Madens Verden, men den her har fucket mig op!

    Svar
  3. Malene

    april 03, 2021 at 4:03 pm

    Der står vidst ikke noget om hvornår man skal putte vanillesukker i oppe i beskrivelsen, så jeg glemte det helt 😅 Der står heller ikke noget om hvornår man tilfører den gule frugtfarve, men det opdager man heldigvis hvis man glemmer dette 😆

    Svar
  4. Selma

    april 03, 2021 at 12:45 pm

    Hvorfor står der ikke hvornår vanilje sukkeret i og frugtfarven?

    Svar
  5. Pia

    marts 27, 2021 at 9:16 am

    Hvor meget frugtfarve skal der i og blander man det bare i når man har rørt det andet sammen. Kan man godt bruge Dr Oetker concentrated Yellow colour eller er den for tyk 😊

    Svar
  6. Heidi

    marts 17, 2021 at 1:14 pm

    så kan jeg godt overtales til citronfromage 😂👍🏼🤤

    Svar
  7. Janni

    marts 17, 2021 at 1:13 pm

    😍 Den er jeg nødt til at lave!

    Svar
  8. Dorthe

    marts 17, 2021 at 1:13 pm

    den er vi altså nød til at smage 😋😋😋 og så er den sund - masser af citron 😉🍋🍋🍋

    Svar
  9. Kim

    marts 17, 2021 at 1:11 pm

    skal den ikke næsten have en chance i påskeferien?😘

    Svar
  10. Ditte

    marts 17, 2021 at 1:11 pm

    Uha, den ser lækker ud🍋🐣😛👌

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required