• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Kaffebrød - opskrift på en sød dansk klassiker

Kaffebrød
Kaffebrød er ved at forsvinde fra mange bagerhylder, men heldigvis kan vi lave dem selv med en skøn marcipanblanding på toppen. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  19. februar 2024 - Udgivet:  7. marts 2021

Del gerne:
752
SHARES
FacebookMessenger752PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kaffebrød med en lækker makronmasse på toppen er både sprødt og sødt. Her er opskriften på traditionelle kagebrød, som er perfekt til kaffen.
  2. Opskrift på gammeldags kaffebrød
  3. Kaffebrød - opskrift på sprød og sød dansk klassiker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Bag flade brød og skær dem ud
  8. Tip
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift

Kaffebrød med en lækker makronmasse på toppen er både sprødt og sødt. Her er opskriften på traditionelle kagebrød, som er perfekt til kaffen.

Kaffebrød betyder noget særligt for mig, fordi min mor elskede dem. Både dem fra bageren en søndag morgen og de hjemmebagte.

Da jeg var barn, kunne jeg ikke se det lækre ved brødskiver med marcipanmasse på toppen. Det har ændret sig. De sprøde brødskiver med det lækreste makronlag er perfekte til kaffen.

Der er ikke et gram kaffe i dem, men navnet opstod, fordi de blev serveret til kaffeselskaber i 1800-tallet. Dengang var der mandelmel i brødet, ingen top. Mandler var en luksus-spise og kaffebrødene ditto.

Heldigvis opstod den skønne top hen ad vejen, for det er netop kombinationen af det sprøde brød og den søde marcipanmasse, der gør dem så lækre.

Opskrift på gammeldags kaffebrød

Kaffebrød

Kaffebrød - opskrift på sprød og sød dansk klassiker

Kaffebrød med en lækker makronmasse på toppen er både sprødt og sødt. Her er opskriften på traditionelle kagebrød, som er perfekt til kaffen.
Bedømmelse
4.8 fra 35 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 10 minutter minutter
Antal 12 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

Brød

  • 25 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 1,5 tsk kardemomme
  • Et nip salt

Marcipanmasse

  • 200 g marcipan
  • 180 g sukker
  • 2 æggehvider
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje
  • 1,5 spsk hvedemel

Fremgangsmåde

Brødet

  • Smelt smør i en lille gryde, hæld mælken i gryden og vent, til væsken er fingervarm - 37 grader.
  • Smuldr gæren i væsken og sørg for at få den rørt ordentligt ud.
  • Nu hælder du alle ingredienser undtagen mel og bagepulver ned i væsken og rører det godt sammen. Jeg bruger røremaskine, men du kan selvfølgelig gøre det uden.
  • Hæld to-tredjedele af melet ned i røreskålen og kør videre. Hvis dejen hænger for meget fast, tager du mere mel i - men lidt ad gangen, ellers bliver dejen for melet. Den skal være fin, elastisk, når du sætter den til hævning.
  • Når du har rørt dej i otte-ti minutter, sætter du den til hævning i en time.
  • Efter hævning deler du dejen i to, former to aflange kugler og ruller dem ud, så de er ca. 1,5 cm høje. Se foto ovenfor. Lad disse to stænger hæve i en halv time.
  • Bag stængerne i et kvarter ved 180 grader varmluft.
  • Tag derefter brødet ud af ovnen og lad det køle af, før du skærer 1-1,5 cm. tykke skiver af det.

Makronmasse

  • Smuldr eller riv den rå marcipan ned i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og pisk godt til. Hvis du synes, at den er for tyk, tilsætter du endnu en - eller en halv - æggehvide.
  • Massen skal blive tyk - men ikke så tyk, at du ikke kan få den ud af en sprøjtepose. Det er dog værre, hvis den er for tynd, da den vil flyde ud over brødets sider.

Kaffebrød

  • Placer brødskiverne på en bageplade. Du kan eventuelt rette dem til med en kniv, hvis de skal stå snorlige.
  • Kom makronmassen i en frostpose og klip et hul i bunden. Hullet skal være stort nok til at få fyldet ud i en bane på ca. to cm.
  • Nu sprøjter du en stribe makronmasse på langs af hver brødskive. Hvis du vil have meget marcipansmag, laver du et tykt lag, hvis ikke - ja, så får du flere kaffebrød med et tyndere lag.
  • Bages i 10 minutter på 180 grader varmluft. Lidt mere, hvis du have en brunere og mere "brændt" smag.
  • Server på et fad med koldt, godt smør i en skål, så de der vil, kan smøre smør på bagsiden af sit kaffebrød. Resten af brødet bliver meget tebolle-agtigt i konsistensen, så frys det ned eller spis det ristet næste dag.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
357
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
25
mg
8
%
Natrium
 
93
mg
4
%
Kalium
 
144
mg
4
%
Kulhydrater
 
61
g
20
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
160
IU
3
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
Kaffebrød med smør
Mange nyder kaffebrød med koldt smør. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Bag flade brød og skær dem ud

Kaffebrød - eller kaffestænger - laves ved at bage flade brød, tage dem ud, skære dem i skiver og toppe med marcipanmasse. Her ser du de de to stænger, før de sættes til hævning og bages.

Det er en gammeldags bolledej med kardemomme, som bruges til kaffebrød. Efter at have hævet en time, rulles dejen ud i to flade stænger, som skal hæve igen, bages og skæres i skiver. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Jeg kan bedst lide dem, når de lige er kommet ud af ovnen. Det vil sige efter 10 minutters afkøling. Her er de usædvanligt lækre, men det er en smagssag.

Tip

Mange elsker det knasende brød, så er du en af dem, venter du bare en times tid med at spise dem, så er brødet endnu mere sprødt.

De kaffebrød der ikke spises med det samme, kan spises næste dag med koldt smør til morgenmaden. En delikatesse, der vil vække barndomsminder hos mange.

Hvis du har lyst til flere klassiske kager, kan du prøve disse:

Borgmesterstang

Bagerens søndagskage

Brombærhorn

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria

    juli 13, 2024 at 2:41 pm

    Skal der bagepulver i dejen eller kun i marcipanmassen?

    Svar
  2. Anne-Lise Knudsen

    juli 13, 2024 at 9:19 am

    Hej
    Der står ikke noget om bagepulver i brødopskriften, men alligevelnævnes bagepulver i fremgangsmåden …. Det må være en fejl???

    Svar
  3. Jonna Hanne Andersen

    juli 01, 2024 at 2:21 pm

    Jonna Hanne Andersen

    Svar
  4. Vibeke Christensen

    februar 12, 2024 at 10:36 am

    Jeg siger nu, at makronmassen er i bunden. De smager absolut bedst med smør på ;O)

    Svar
  5. Belinda Wellendorph

    januar 07, 2023 at 10:56 am

    Hvor mange kaffebrød skal man regne med at denne portion giver?? Blot for at vide hvor meget jeg skal gange op når jeg skal bruge i omegnen af 40 kaffebrød

    Svar
  6. Den gamle kok

    juli 13, 2022 at 2:17 pm

    Da vi andre var børn, var der ikke makron på..men kanelsukker

    Svar
    • Marlene

      september 27, 2022 at 8:41 am

      Det afhænger af, hvor i landet du kommer fra. Jeg er fra Sjælland, og der har jeg altid fået kaffebrød, så længe jeg kan huske. Men i Jylland har man lavet det med kanelsukker. Lige nu arbejder jeg i et køkken sammen med én fra Færøerne, og han har lært at lave kaffebrød med makron af sin gamle mester. Så makronkaffebrød er for længst nået til Færøerne men ikke til Jylland...

      Svar
  7. Vibeke

    marts 10, 2022 at 5:48 pm

    Jeg bliver forvirret når der står bagepulver og mel til selve brødet.

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 11, 2022 at 10:04 pm

      Bagepulveret og lidt mel er til marcipanmassen, som smøres over brødet 🙂 Mange hilsner Karen

      Svar
      • Susanne

        august 27, 2022 at 6:24 pm

        Der står bare ved fremgangsmåder til brødet at man skal hælde alle ingredienser i undtaget mel og bagepulver ?

  8. Rene

    maj 03, 2021 at 8:01 pm

    Kan de laves på en rest gammel brød

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 06, 2021 at 2:22 pm

      Ja, det kan du sagtens, men du får jo nok en anden konsistens på selve brødet. Mange hilsner Karen Seneca

      Svar
  9. Anne-Dorthe

    marts 13, 2021 at 6:39 am

    Køber vi jævnligt her i Sorø, men ku da være jeg skulle prøve at lave dem selv.

    Svar
  10. Marianne

    marts 13, 2021 at 6:38 am

    Ja, de er rigtig gode, jeg kan sagtens finde på at købe sådan et en gang imellem

    Svar
  11. Sally

    marts 13, 2021 at 6:38 am

    Muuuuums elsker kaffebrød 😋

    Svar
  12. Lone

    marts 13, 2021 at 6:38 am

    Dem lavede bageren i Korsør... ved ik om de bliver lavet mere,Mums de er super gode....👍😉

    Svar
  13. Janna

    marts 13, 2021 at 6:38 am

    Jep med tandsmør 😋køber stadig en gang imellem

    Svar
  14. Else

    marts 13, 2021 at 6:37 am

    Et must, når vi er på Fyn 😉

    Svar
  15. Jytte

    marts 13, 2021 at 6:37 am

    Uhmmm med koldt smør på

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required