• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Kærnemælkshorn - klassisk opskrift med hindbærfyld

Kærnemælkshorn - klassisk opskrift med hindbærfyld

billederesultat for kærnemælkshorn
De klassiske kærnemælkshorn med hindbærremonce, og opskriften giver en hel bageplade med horn. det svarer til 12 kærnemælkshorn. De færdigbagte kager køles lidt ned, hvorefter de pyntes med glasur. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. november 2024 - Udgivet:  5. september 2023

Del gerne:
883
SHARES
FacebookMessenger883PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Kærnemælkshorn - nem opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
Gå til opskrift

Kærnemælkshorn med hindbærremonce er lækre kager, der er meget nemme at bage.

Dejen består af få ingredienser, hvoraf kærnemælk selvfølgelig er en vigtig del.

De færdigbagte horn kan fryses ned når de er kølet lidt af, men du skal ikke pynte dem med glasur før nedfrysning.

Kagerne kan også bages med en almindelig hindbærmarmelade, der blot erstatter remoncen. Det er også godt. Opskriften giver 12 stk.

Se også disse opskrifter:

  • Brombærhorn
  • Skagenshorn
  • Søndagshorn
  • Æblehorn

Opskrift

billederesultat for kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn - nem opskrift

Min opskrift på kærnemælkshorn med hindbær. Nemme og lækre horn, der er de traditionelle med fyld af en skøn hindbærremonce.
Bedømmelse
4.7 fra 68 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 250 g hvedemel
  • 200 g smør - blødt

Hindbærremonce

  • 100 g hindbærmarmelade
  • 100 g smør - blødt
  • 2 spsk majsstivelse - Maizena

Fremgangsmåde

  • Kærnemælken må gerne have stået en halv time ved stuetemperatur inden brug. Kom 1 deciliter kærnemælk i røreskålen til din røremaskine, og smuldr 25 gram gær i. Rør gæren ud. Du skal bruge din spartel, og ikke dejkrogen.
  • Derefter røres 250 gram hvedemel i sammen med 200 gram smør, der er skåret i mindre stykker.
  • Ælt ved middel hastighed i 7-8 minutter, så dejen er helt samlet.
  • Saml dejen og stil den på køl i 20 minutter.
  • Imens laver du hindbærremonce ved at røre 100 gram hindbærmarmelade sammen med 100 gram smør (blødt) og 2 spiseskefulde majsstivelse. Brug en spiseske, og rør remoncen sammen i en skål.
  • Rul dejen ud til cirka en meters længde og omkring 15 centimeter i dybden.
  • Skær dejen i trekanter, og læg en god teskefuld hindbærremonce på hver trekanten nede i den brede ende.
  • Fold det brede stykke ind over remoncen og sørg for, at dejen lukker tæt om remoncen. Tril derefter sammen, og fold den spidse ende ind under hornet.
  • Alle 12 kærnemælkshorn stilles på en bageplade med bagepapir, og hæver derefter i 45 minutter.
  • De lækre kærnemælkshorn med hindbærremonce bages i en 200 grader varm ovn (varmluft), hvor de skal have 8-10 minutter - afhængig af varmen i ovnen. De skal være gyldne, men ikke for mørke.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
291
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
55
mg
18
%
Natrium
 
173
mg
8
%
Kalium
 
59
mg
2
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
639
IU
13
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag de færdigbagte kærnemælkshorn ud og lad dem køle lidt af.

Derefter pyntes de med glasur. Hornene kan sagtens fryses ned, men så kan du med fordel vente med glasuren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bernd Hougaard

    december 03, 2022 at 11:39 am

    Hej Holger.
    Lige et spørgsmål!
    Hvordan kan jeg får dine opskrifter, uden al den reklame. Jeg har kigget efter det på denne side. Vil da gerne betale for, da opskrifterne er rigtig gode.
    Med venlig hilsen
    Bernd Hougaard.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 05, 2023 at 1:27 pm

      Hej Bernd
      Mange tak for de venlige ord. Du kan tegne et medlemskab, og når du logger på forsvinder annoncerne. Så er du fri for dem - og du støtter den fortsatte udvikling af Madens Verden 🙂
      Atter en gang tak.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Sonja Lund

    maj 09, 2022 at 10:37 am

    God opskrift, men de slår ikke min opskrift på Kærnemælkshorn, som jeg har fra min mor! Den skulle I også prøve:
    200 g mel
    200 g smør (smuldres i melet, evt. i en foodprocessor)
    Ælt 1 dl. Kærnemælk i med let hånd.
    Form til 2 kugler og stil på køl ca. en halv time.
    Rul ud og del i 8 snitter. En klat marcipan og remonce på hver og rul sammen til horn.
    Pensl med æggestrygelse og drys med tesukker og hakkede mandler.
    Bag ved 200 grader i 20 min., til de er lysebrune.
    De ubagte horn kan fryses, og er så lige til at tage op og bage uden optøning.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 12, 2022 at 9:51 am

      Hej Sonja
      Tak for det, og det lyder da bestemt også som en opskrift, der bør prøves.
      Og jeg holder i øvrigt utroligt meget af kærnemælkshorn 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anne-Grethe laursen

    februar 03, 2021 at 6:13 pm

    Hej Holger
    Det undrer mig at du kommer gær i kærnemælkshorn ! Jeg har bagt kærnemælkshorn i snart en menneskealder og har aldrig kommet gær i, de bliver sprøde og lækre lidt butterdej saftige, jeg kommer næsten Ltid blød nougat i men din hindbærremonce vil jeg prøve næste gang
    Venlig hilsen
    Anne-Grethe

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required