• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Kærnemælksfranskbrød - formbrød med kærnemælk

Kærnemælksfranskbrød - formbrød med kærnemælk

billederesultat for kærnemælksfranskbrød
4.9 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
242
SHARES
FacebookMessenger242PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. marts 2024 - Udgivet:  31. oktober 2023

Kærnemælksfranskbrød er et lækkert og klassisk formbrød, hvor væsken består af kærnemælk.

Det giver franskbrødet lidt syre og kant, men absolut uden at blive sur eller for kærnemælksagtig i smagen.

Det lækre brød med kærnemælk kan bruges som morgenbrød - eller nyd en god skive med pålæg eller Nutella til din eftermiddagskaffe.

Se også disse opskrifter:

  • Luftigt franskbrød
  • Langtidshævede kærnemælksbrød
  • Kærnemælks stykker
  • Fuldkorns franskbrød

Opskrift

billederesultat for kærnemælksfranskbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kærnemælksfranskbrød

4.90 fra 37 stemmer
Her får du min opskrift på kærnemælksfranskbrød. Et lækkert og hjemmebagt formbrød med kærnemælk, der er fyldigt og luftigt. Nemt at bage.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 2148
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g kærnemælk - lunes til ca. 35 grader
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør - meget blødt

Fremgangsmåde
 

  1. Lun kærnemælken og rør gæren ud i den sammen med sukker. Hældes i din røremaskine, og der påmonteres dejkrog. Dejen kan selvfølgelig også blot æltes i hånden. Lad det stå 5 minutter.
  2. Bland hvedemel med salt og kom det i væsken sammen med blødt smør. Æltes ca. 10-12 minutter ved middel hastighed.
  3. Tag dejen op, virk den op på køkkenbordet, og læg dejen tilbage i skålen. Hæver 30 minutter med viskestykke over. Se evt. her hvordan man nemt virker dej op.
  4. Dejen tages igen ud på køkkenbordet, og den virkes op en gang mere. Trækkes derefter lidt aflang, og lægges i passende brødform. Jeg bruger altid en klassisk franskbrødsform til mit kærnemælksfranskbrød.
  5. Overdæk igen med viskestykke, og lad hæve 30 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  7. Kærnemælksfranskbrødet ridses og pensles med lidt vand.
  8. Bag brødet ca. 22-25 minutter midt i ovnen. Afhængig af hvor meget din ovn varmer - og hvor mørkt du ønsker dit kærnemælksfranskbrød.

Næringsindhold

Kalorier: 2148kcalKulhydrater: 374gProtein: 53gFedt: 47gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 119mgNatrium: 2914mgKalium: 994mgKostfibre: 13gSukker: 66gVitamin A: 1495IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 421mgJern: 20mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte kærnemælksfranskbrød køles af på en rist, hvorefter du kan nyde det lækre brød.

Brødet kan sagtens fryses.

Se også: Sodabrød - traditionelt irsk brød uden gær

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Nielsen

    januar 29, 2025 at 2:46 pm

    Har lige hentet jeres app. Kan man gemme/markere de opskrifter man gerne vil bage igen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 29, 2025 at 3:46 pm

      Hej Jytte
      Tak for det - og det arbejder vi på. Så det kommer inden længe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Adam

    januar 22, 2025 at 6:23 pm

    Fungerer det godt med surdej?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2025 at 9:42 am

      Hej Adam
      Jeg har ikke prøvet, men det bør det gøre. Så jeg ville ikke være nervøs for at prøve.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Helene

    januar 05, 2025 at 7:53 pm

    Wauw ❤ egentlig startede jeg med at lavede smør af 1 L fløde og stod så med kærnemælken som selvfølgelig skulle bruges. Jeg Googlede mig til din opskrift og det er BESTEMT IKKE sidste gang jeg bager dit brød. Penslede med kærnemælk i stedet for vand, da jeg stadig havde lidt tilbage. Hvor er det bare et lækkert brød og bestemt tiden værd

    Svar
  4. Vagn Hansen

    august 24, 2024 at 3:48 pm

    Det er lækkert med nye opskrifter

    Svar
  5. Dan Paulsen

    august 03, 2024 at 7:33 am

    Lækkert brød.
    Jeg bruger dog 2,5 dl. kærnemælk (en lille karton) og et æg istedet. Det fungere fint. Tak for gode opskrifter!

    Svar
  6. Lene

    april 02, 2024 at 5:06 pm

    Det er bare det bedste brød og så nemt at lave 😋

    Svar
  7. Tim Kristensen

    maj 26, 2023 at 5:25 am

    Hej Holger.
    Kan man bage brødet uden at bruge form?

    Svar
  8. Peter Ellegaard

    juni 19, 2022 at 10:23 am

    Hej Holger
    Tak for din fine hjemmeside, der er megen god inspiration at hente der
    Jeg ved ikke om du selv har indflydelse på de annoncer, der er på den, men jeg læste lige om dr. Clean og det var ikke rart, udelukkende kunder, der er blevet snydt godt og grundigt. Prøv selv at slå det op.
    Er lige gået i gang med dit kærnemælks franskbrød og glæder mig allerede.
    Venlig hilsen
    Peter Ellegaard

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 19, 2022 at 10:29 am

      Hej Peter
      Tak for det, og nej, jeg er ikke herre over hvilke annoncer der kommer ind. Men jeg kan sige, at vi løbende fjerner tvivlsomme annoncer, for der er jo desværre svindlere derude. Og dem gider vi ikke. Så vi forsøger at overvåge så godt vi kan.
      Rigtig god bagelyst med kærnemælksfranskbrødet - det er et godt og lækkert brød.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Irene Rendbæk

    oktober 11, 2021 at 10:57 am

    Jeg har lige bagt dette brød for første gang. Jeg er ikke mesterbager, men det lykkedes i første forsøg. Det smagte vildt godt. Tager jo ingen tid at bage, det kunne godt blive mit favoritbrød fremover.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 11, 2021 at 1:33 pm

      Tusind tak, Irene - det er dejligt at høre.
      Kærnemælksfranskbrødet er også et af mine yndlingsbrød 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required