Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Kærnemælksfranskbrød - formbrød med kærnemælk

Kærnemælksfranskbrød - formbrød med kærnemælk

billederesultat for kærnemælksfranskbrød
4.9 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
245
SHARES
FacebookMessenger245PinterestEmailSMS
Opdateret: 31. marts 2024 - Udgivet: 31. oktober 2023

Kærnemælksfranskbrød er et lækkert og klassisk formbrød, hvor væsken består af kærnemælk.

Det giver franskbrødet lidt syre og kant, men absolut uden at blive sur eller for kærnemælksagtig i smagen.

Det lækre brød med kærnemælk kan bruges som morgenbrød - eller nyd en god skive med pålæg eller Nutella til din eftermiddagskaffe.

Se også disse opskrifter:

  • Luftigt franskbrød
  • Langtidshævede kærnemælksbrød
  • Kærnemælks stykker
  • Fuldkorns franskbrød

Opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kærnemælksfranskbrød

4.90 fra 37 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 2148
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 g kærnemælk - lunes til ca. 35 grader
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør - meget blødt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Lun kærnemælken og rør gæren ud i den sammen med sukker. Hældes i din røremaskine, og der påmonteres dejkrog. Dejen kan selvfølgelig også blot æltes i hånden. Lad det stå 5 minutter.
  2. Bland hvedemel med salt og kom det i væsken sammen med blødt smør. Æltes ca. 10-12 minutter ved middel hastighed.
  3. Tag dejen op, virk den op på køkkenbordet, og læg dejen tilbage i skålen. Hæver 30 minutter med viskestykke over. Se evt. her hvordan man nemt virker dej op.
  4. Dejen tages igen ud på køkkenbordet, og den virkes op en gang mere. Trækkes derefter lidt aflang, og lægges i passende brødform. Jeg bruger altid en klassisk franskbrødsform til mit kærnemælksfranskbrød.
  5. Overdæk igen med viskestykke, og lad hæve 30 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  7. Kærnemælksfranskbrødet ridses og pensles med lidt vand.
  8. Bag brødet ca. 22-25 minutter midt i ovnen. Afhængig af hvor meget din ovn varmer - og hvor mørkt du ønsker dit kærnemælksfranskbrød.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 2148kcalKulhydrater: 374gProtein: 53gFedt: 47gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 119mgNatrium: 2914mgKalium: 994mgKostfibre: 13gSukker: 66gVitamin A: 1495IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 421mgJern: 20mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte kærnemælksfranskbrød køles af på en rist, hvorefter du kan nyde det lækre brød.

Brødet kan sagtens fryses.

Se også: Sodabrød - traditionelt irsk brød uden gær

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Nielsen skriver

    januar 29, 2025 at 2:46 pm

    Har lige hentet jeres app. Kan man gemme/markere de opskrifter man gerne vil bage igen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 29, 2025 at 3:46 pm

      Hej Jytte
      Tak for det - og det arbejder vi på. Så det kommer inden længe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Adam skriver

    januar 22, 2025 at 6:23 pm

    Fungerer det godt med surdej?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 23, 2025 at 9:42 am

      Hej Adam
      Jeg har ikke prøvet, men det bør det gøre. Så jeg ville ikke være nervøs for at prøve.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Helene skriver

    januar 05, 2025 at 7:53 pm

    Wauw ❤ egentlig startede jeg med at lavede smør af 1 L fløde og stod så med kærnemælken som selvfølgelig skulle bruges. Jeg Googlede mig til din opskrift og det er BESTEMT IKKE sidste gang jeg bager dit brød. Penslede med kærnemælk i stedet for vand, da jeg stadig havde lidt tilbage. Hvor er det bare et lækkert brød og bestemt tiden værd

    Svar
  4. Vagn Hansen skriver

    august 24, 2024 at 3:48 pm

    Det er lækkert med nye opskrifter

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required