Kærnemælksfranskbrød er et lækkert og klassisk formbrød, hvor væsken består af kærnemælk.
Det giver franskbrødet lidt syre og kant, men absolut uden at blive sur eller for kærnemælksagtig i smagen.
Det lækre brød med kærnemælk kan bruges som morgenbrød - eller nyd en god skive med pålæg eller Nutella til din eftermiddagskaffe.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Kærnemælksfranskbrød
Ingredienser
- 300 g kærnemælk - lunes til ca. 35 grader
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 400 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 40 g smør - meget blødt
Fremgangsmåde
- Lun kærnemælken og rør gæren ud i den sammen med sukker. Hældes i din røremaskine, og der påmonteres dejkrog. Dejen kan selvfølgelig også blot æltes i hånden. Lad det stå 5 minutter.
- Bland hvedemel med salt og kom det i væsken sammen med blødt smør. Æltes ca. 10-12 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen op, virk den op på køkkenbordet, og læg dejen tilbage i skålen. Hæver 30 minutter med viskestykke over. Se evt. her hvordan man nemt virker dej op.
- Dejen tages igen ud på køkkenbordet, og den virkes op en gang mere. Trækkes derefter lidt aflang, og lægges i passende brødform. Jeg bruger altid en klassisk franskbrødsform til mit kærnemælksfranskbrød.
- Overdæk igen med viskestykke, og lad hæve 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kærnemælksfranskbrødet ridses og pensles med lidt vand.
- Bag brødet ca. 22-25 minutter midt i ovnen. Afhængig af hvor meget din ovn varmer - og hvor mørkt du ønsker dit kærnemælksfranskbrød.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det færdigbagte kærnemælksfranskbrød køles af på en rist, hvorefter du kan nyde det lækre brød.
Brødet kan sagtens fryses.
Se også: Sodabrød - traditionelt irsk brød uden gær
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jytte Nielsen skriver
Har lige hentet jeres app. Kan man gemme/markere de opskrifter man gerne vil bage igen?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Jytte
Tak for det - og det arbejder vi på. Så det kommer inden længe 🙂
Alt det bedste
Holger
Adam skriver
Fungerer det godt med surdej?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Adam
Jeg har ikke prøvet, men det bør det gøre. Så jeg ville ikke være nervøs for at prøve.
Alt det bedste
Holger
Helene skriver
Wauw ❤ egentlig startede jeg med at lavede smør af 1 L fløde og stod så med kærnemælken som selvfølgelig skulle bruges. Jeg Googlede mig til din opskrift og det er BESTEMT IKKE sidste gang jeg bager dit brød. Penslede med kærnemælk i stedet for vand, da jeg stadig havde lidt tilbage. Hvor er det bare et lækkert brød og bestemt tiden værd
Vagn Hansen skriver
Det er lækkert med nye opskrifter