• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Kærnemælks stykker

Kærnemælks stykker

billederesultat for kærnemælks stykker
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
681
SHARES
FacebookMessenger681PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. oktober 2024 - Udgivet:  25. september 2023

Indhold

  1. Få min opskrift på kærnemælks stykker, der er langtidshævede morgenbrød. Rør dejen sammen aftenen før, og bag lækre morgenstykker dagen efter.
  2. Opskrift på kærnemælks stykker
  3. Kærnemælks stykker
  4. Tips

Få min opskrift på kærnemælks stykker, der er langtidshævede morgenbrød. Rør dejen sammen aftenen før, og bag lækre morgenstykker dagen efter.

Kærnemælks stykker er lækre morgenbrød, som du meget nemt kan lave.

Dejen røres du nemlig bare sammen om aftenen, og den tager kun fem minutter at lave.

Lad derefter dejen hæve natten over, hvorefter du om morgenen kan bage de lækre brød med kærnemælk.

Du kan sagtens fryse dem ned.

I forhold til de blandede kerner, så kan du bruge hvad du har. Der findes mange forskellige blandinger af kerner på markedet, men jeg plejer at bruge en blanding fra Bagekurset i Ribe.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kærnemælksfranskbrød
  • Kærnemælkshorn
  • Kærnemælksboller

Opskrift på kærnemælks stykker

billederesultat for kærnemælks stykker
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kærnemælks stykker

4.78 fra 9 stemmer
Få min opskrift på kærnemælks stykker, der er langtidshævede morgenbrød. Rør dejen sammen aftenen før, og bag lækre morgenstykker dagen efter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 10 timer t
Samlet tid 10 timer t 25 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 295
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g kærnemælk
  • 3 g gær - en lille klump
  • 75 g blandede kerner
  • 200 g fløde
  • 12 g salt
  • 525 g hvedemel
  • 15 g bageenzymer - Optimax, kan undværes
Til pynt
  • vand
  • blandede kerner

Fremgangsmåde
 

  1. Vej 400 gram kærnemælk og 3 gram gær af i en skål, og rør det godt sammen, så gæren røres helt ud i kærnemælken.
  2. Tilsæt 75 gram blandede kerner sammen med 200 gram fløde og 12 gram salt, og rør det igen sammen.
  3. Kom så 525 gram hvedemel i sammen med 15 gram bageenzymer. Bageenzymerne kan undlades, men de gør dit brød bedre.
  4. Med en grydeske røres dejen nu helt sammen, men det tager kun et lille minuts tid. Dejen er kompakt, og sådan skal den være!
  5. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen til dine kærnemælks stykker stå på køkkenbordet til næste dag (ca. 10 timer).
  6. Her tages dejen ud på et medrysset bord, hvorefter den virkes op. Her i linket kan du se hvordan du nemt virker dit brød op. Her i dette link kan du også se hvordan du nemmest fjerner rester af dej fra eks. en grydeske.
  7. Del dejen i 12 lige store stykker.
  8. Kom lidt vand i en lille skål og blandede kerner i en anden skål. Dyp så oversiden på hver af dine kærnemælks stykker i vand og derefter i blandede kerner.
  9. Læg brødstykkerne på bageplade ed bagepapir, og stil dem ind i ovnen.
  10. Tænd ovnen på ca. 35 grader almindelig over- og undervarme, og lad morgenbrødene stå der og hæve i ca. 30 minutter.
  11. Derefter skrues varmen op på 250 grader over- og undervarme, og kærnemælks stykkerne bages i ca. 20 minutter, eller indtil de er færdigbagte. Bagetiden afhænger jo af hvor hurtigt og meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 295kcalKulhydrater: 37gProtein: 9gFedt: 13gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 23mgNatrium: 429mgKalium: 193mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 302IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 61mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte kærnemælks stykker køles af på en rist.

Derefter kan de nydes til morgenmad, eller fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne Holm

    marts 28, 2025 at 9:56 pm

    Kan man erstatte fløde med alm. mælk eller mere kærnemælk? Hvis man vil lave nogle sundere boller?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 29, 2025 at 6:58 am

      Hej Sanne
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Flemming

    februar 12, 2025 at 9:27 am

    Har du et forslag til kernerne og fordeling?

    Svar
  3. marianne

    februar 11, 2024 at 3:41 am

    Kan kaernemaelks bollerne laves med gluten fri mel?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 11, 2024 at 6:13 am

      Hej Marianne
      Det bør du sagtens kunne gøre, men vær opmærksom på, at glutenfri mel ikke suger lige så meget væske som almindelig hvedemel. Og at dejen derfor skal være lidt mere blød, da melet først suger væsken til sig under bagningen.
      Skriv gerne tilbage hvordan det gik, så andre kan lære det også 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required