• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Brød › Kærnemælks stykker

Kærnemælks stykker

billederesultat for kærnemælks stykker
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
683
SHARES
FacebookMessenger683PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. oktober 2024 - Udgivet: 25. september 2023

Få min opskrift på kærnemælks stykker, der er langtidshævede morgenbrød. Rør dejen sammen aftenen før, og bag lækre morgenstykker dagen efter.

Kærnemælks stykker er lækre morgenbrød, som du meget nemt kan lave.

Dejen røres du nemlig bare sammen om aftenen, og den tager kun fem minutter at lave.

Lad derefter dejen hæve natten over, hvorefter du om morgenen kan bage de lækre brød med kærnemælk.

Du kan sagtens fryse dem ned.

I forhold til de blandede kerner, så kan du bruge hvad du har. Der findes mange forskellige blandinger af kerner på markedet, men jeg plejer at bruge en blanding fra Bagekurset i Ribe.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kærnemælksfranskbrød
  • Kærnemælkshorn
  • Kærnemælksboller

Opskrift på kærnemælks stykker

billederesultat for kærnemælks stykker
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kærnemælks stykker

4.78 fra 9 stemmer
Få min opskrift på kærnemælks stykker, der er langtidshævede morgenbrød. Rør dejen sammen aftenen før, og bag lækre morgenstykker dagen efter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 10 timer t
Samlet tid 10 timer t 25 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 295
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g kærnemælk
  • 3 g gær - en lille klump
  • 75 g blandede kerner
  • 200 g fløde
  • 12 g salt
  • 525 g hvedemel
  • 15 g bageenzymer - Optimax, kan undværes
Til pynt
  • vand
  • blandede kerner

Fremgangsmåde
 

  1. Vej 400 gram kærnemælk og 3 gram gær af i en skål, og rør det godt sammen, så gæren røres helt ud i kærnemælken.
  2. Tilsæt 75 gram blandede kerner sammen med 200 gram fløde og 12 gram salt, og rør det igen sammen.
  3. Kom så 525 gram hvedemel i sammen med 15 gram bageenzymer. Bageenzymerne kan undlades, men de gør dit brød bedre.
  4. Med en grydeske røres dejen nu helt sammen, men det tager kun et lille minuts tid. Dejen er kompakt, og sådan skal den være!
  5. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen til dine kærnemælks stykker stå på køkkenbordet til næste dag (ca. 10 timer).
  6. Her tages dejen ud på et medrysset bord, hvorefter den virkes op. Her i linket kan du se hvordan du nemt virker dit brød op. Her i dette link kan du også se hvordan du nemmest fjerner rester af dej fra eks. en grydeske.
  7. Del dejen i 12 lige store stykker.
  8. Kom lidt vand i en lille skål og blandede kerner i en anden skål. Dyp så oversiden på hver af dine kærnemælks stykker i vand og derefter i blandede kerner.
  9. Læg brødstykkerne på bageplade ed bagepapir, og stil dem ind i ovnen.
  10. Tænd ovnen på ca. 35 grader almindelig over- og undervarme, og lad morgenbrødene stå der og hæve i ca. 30 minutter.
  11. Derefter skrues varmen op på 250 grader over- og undervarme, og kærnemælks stykkerne bages i ca. 20 minutter, eller indtil de er færdigbagte. Bagetiden afhænger jo af hvor hurtigt og meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 295kcalKulhydrater: 37gProtein: 9gFedt: 13gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 23mgNatrium: 429mgKalium: 193mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 302IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 61mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte kærnemælks stykker køles af på en rist.

Derefter kan de nydes til morgenmad, eller fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne Holm

    marts 28, 2025 at 9:56 pm

    Kan man erstatte fløde med alm. mælk eller mere kærnemælk? Hvis man vil lave nogle sundere boller?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 29, 2025 at 6:58 am

      Hej Sanne
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Flemming

    februar 12, 2025 at 9:27 am

    Har du et forslag til kernerne og fordeling?

    Svar
  3. marianne

    februar 11, 2024 at 3:41 am

    Kan kaernemaelks bollerne laves med gluten fri mel?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 11, 2024 at 6:13 am

      Hej Marianne
      Det bør du sagtens kunne gøre, men vær opmærksom på, at glutenfri mel ikke suger lige så meget væske som almindelig hvedemel. Og at dejen derfor skal være lidt mere blød, da melet først suger væsken til sig under bagningen.
      Skriv gerne tilbage hvordan det gik, så andre kan lære det også 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required