Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Kærnemælks stykker

Kærnemælks stykker (langtidshævet morgenbrød)

billederesultat for kærnemælks stykker
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
685
SHARES
FacebookMessenger685PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kærnemælks stykker
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kærnemælks stykker
  • Tips
  • Kommentarer

Kærnemælks stykker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævetid: 10 timer t
Samlet tid: 10 timer t 25 minutter min
Få min opskrift på kærnemælks stykker, der er langtidshævede morgenbrød. Rør dejen sammen aftenen før, og bag lækre morgenstykker dagen efter.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g kærnemælk
  • 3 g gær en lille klump
  • 75 g blandede kerner
  • 200 g fløde
  • 12 g salt
  • 525 g hvedemel
  • 15 g bageenzymer Optimax, kan undværes
Til pynt
  • vand
  • blandede kerner

Fremgangsmåde

  1. Vej 400 gram kærnemælk og 3 gram gær af i en skål, og rør det godt sammen, så gæren røres helt ud i kærnemælken.
  2. Tilsæt 75 gram blandede kerner sammen med 200 gram fløde og 12 gram salt, og rør det igen sammen.
  3. Kom så 525 gram hvedemel i sammen med 15 gram bageenzymer. Bageenzymerne kan undlades, men de gør dit brød bedre.
  4. Med en grydeske røres dejen nu helt sammen, men det tager kun et lille minuts tid. Dejen er kompakt, og sådan skal den være!
  5. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen til dine kærnemælks stykker stå på køkkenbordet til næste dag (ca. 10 timer).
  6. Her tages dejen ud på et medrysset bord, hvorefter den virkes op. Her i linket kan du se hvordan du nemt virker dit brød op. Her i dette link kan du også se hvordan du nemmest fjerner rester af dej fra eks. en grydeske.
  7. Del dejen i 12 lige store stykker.
  8. Kom lidt vand i en lille skål og blandede kerner i en anden skål. Dyp så oversiden på hver af dine kærnemælks stykker i vand og derefter i blandede kerner.
  9. Læg brødstykkerne på bageplade ed bagepapir, og stil dem ind i ovnen.
  10. Tænd ovnen på ca. 35 grader almindelig over- og undervarme, og lad morgenbrødene stå der og hæve i ca. 30 minutter.
  11. Derefter skrues varmen op på 250 grader over- og undervarme, og kærnemælks stykkerne bages i ca. 20 minutter, eller indtil de er færdigbagte. Bagetiden afhænger jo af hvor hurtigt og meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier295kcalKulhydrater37gProtein9gFedt13gMættet fedt5gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.01gKolesterol23mgNatrium429mgKalium193mgKostfibre2gSukker2gVitamin A302IUVitamin C0.3mgCalcium61mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kærnemælks stykker

Kærnemælks stykker er lækre morgenbrød, som du meget nemt kan lave.

Dejen røres du nemlig bare sammen om aftenen, og den tager kun fem minutter at lave.

Lad derefter dejen hæve natten over, hvorefter du om morgenen kan bage de lækre brød med kærnemælk.

Du kan sagtens fryse dem ned.

I forhold til de blandede kerner, så kan du bruge hvad du har. Der findes mange forskellige blandinger af kerner på markedet, men jeg plejer at bruge en blanding fra Bagekurset i Ribe.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kærnemælksfranskbrød
  • Kærnemælkshorn
  • Kærnemælksboller

Tips

De færdigbagte kærnemælks stykker køles af på en rist.

Derefter kan de nydes til morgenmad, eller fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne Holm skriver

    marts 28, 2025 at 9:56 pm

    Kan man erstatte fløde med alm. mælk eller mere kærnemælk? Hvis man vil lave nogle sundere boller?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 29, 2025 at 6:58 am

      Hej Sanne
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Flemming skriver

    februar 12, 2025 at 9:27 am

    Har du et forslag til kernerne og fordeling?

    Svar
  3. marianne skriver

    februar 11, 2024 at 3:41 am

    Kan kaernemaelks bollerne laves med gluten fri mel?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 11, 2024 at 6:13 am

      Hej Marianne
      Det bør du sagtens kunne gøre, men vær opmærksom på, at glutenfri mel ikke suger lige så meget væske som almindelig hvedemel. Og at dejen derfor skal være lidt mere blød, da melet først suger væsken til sig under bagningen.
      Skriv gerne tilbage hvordan det gik, så andre kan lære det også 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required