• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kålpølser med grønlangkål - en sønderjysk specialitet

Kålpølser med grønlangkål - en sønderjysk specialitet

billederesultat for kålpølser med grønlangkål
Kålpølser med grønlangkål er en sønderjysk specialitet, som er meget nem at lave. Serveres med brunede kartofler eller ristede pandekartofler. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  18. januar 2021

Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en nem opskrift på kålpølser med grønlangkål. En sønderjysk specialitet, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler.
  2. Opskrift på kålpølser med grønlangkål
  3. Kålpølser med grønlangkål
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde
  10. Grønlangkål - den bedste opskrift
  11. Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på kålpølser med grønlangkål. En sønderjysk specialitet, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler.

Kålpølser med grønlangkål er en lækker specialitet fra Sønderjylland, og jeg skal hilse og sige, at den smager godt.

Den kan laves på flere måder, og denne opskrift er den simple og hurtige, hvor det ikke tager mange minutter at lave aftensmad.

Der er anvendt kartofler på glas, men du kan naturligvis også sagtens bruge alm. kartofler.

Her har jeg ristet glaskartoflerne på panden, men du kan servere den sønderjyske specialitet med brunede kartofler.

Jeg har beregnet en kålpølse til hver, men det kan sagtens være du skal smide et par stykker mere på panden. Det afhænger af sulten.

Opskrift på kålpølser med grønlangkål

billederesultat for kålpølser med grønlangkål

Kålpølser med grønlangkål

Her er en nem opskrift på kålpølser med grønlangkål. En sønderjysk specialitet, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler.
Bedømmelse
4.9 fra 7 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 kålpølser
  • smør - til stegning
  • 2 stk. glaskartofler - hæld vandet fra
  • rosmarin
  • timian
  • 450 g grønkål - fra frost, optøet
  • 2 dl madlavningsfløde - måske lidt mere
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt citronsaft
  • 1-2 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Kålpølser ristet på en pande i ca. 30 minutter. Pølserne steges ved en svag varme, og det kan du se mere om i videoen.
  • Optø den frosne grønkål og vrid vandet af.
  • Kom grønkålen i en gryde sammen med madlavningsfløde, og kog indtil din grønlangkål er cremet ind. Tilsæt om nødvendigt lidt mere madlavningsfløde. Smages til med salt og friskkværnet peber, lidt citronsaft og sukker.
  • Hæld vandet fra glaskartoflerne og kom dem på en varm pande med lidt smør.
  • Tilsæt finthakket rosmarin og timian, og rist nu kartoflerne indtil de gennemvarme. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Så nemt er det, og nu har du en lækker omgang kålpølser med grønlangkål og kartofler.

Bemærk, at du også kan servere den sønderjyske specialitet med brunede kartofler.

Se også disse opskrifter med grønkål:

Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde

4.8 fra 43 stemmer
Her får du min opskrift på sønderjysk grønlangkål, der laves med kogte kartofler og fløde. Grønlangkålen er god til hamburgerryg og kålpølser.
Gå til opskrift
billederesultat for sønderjysk grønlangkål

Grønlangkål - den bedste opskrift

4.7 fra 115 stemmer
Min opskrift på grønlangkål. En god og klassisk opskrift, og du kan lave grønlangkålen med frisk eller frossen grønkål. God til bla. skinke.
Gå til opskrift
billederesultat for grønlangkål med skinke

Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)

5 fra 2 stemmer
Her er en skøn opskrift på lasagne med grønkål og knoldselleri. En mættende og lækker lasagne, der laves helt uden kød. Super god vegetarret.
Gå til opskrift
billederesultat for lasagne med grønkål og selleri
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. simone duus

    januar 19, 2021 at 12:06 pm

    Der er skrevet spinat i opskriften i stedet for grønkål

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 20, 2021 at 6:11 am

      Mange tak, Simone - min fejl. Jeg har rettet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required