Her er en nem opskrift på kålpølser med grønlangkål. En sønderjysk specialitet, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler.
Kålpølser med grønlangkål er en lækker specialitet fra Sønderjylland, og jeg skal hilse og sige, at den smager godt.
Den kan laves på flere måder, og denne opskrift er den simple og hurtige, hvor det ikke tager mange minutter at lave aftensmad.
Der er anvendt kartofler på glas, men du kan naturligvis også sagtens bruge alm. kartofler.
Her har jeg ristet glaskartoflerne på panden, men du kan servere den sønderjyske specialitet med brunede kartofler.
Jeg har beregnet en kålpølse til hver, men det kan sagtens være du skal smide et par stykker mere på panden. Det afhænger af sulten.
Opskrift på kålpølser med grønlangkål
Kålpølser med grønlangkål
Ingredienser
- 4 kålpølser
- smør - til stegning
- 2 stk. glaskartofler - hæld vandet fra
- rosmarin
- timian
- 450 g grønkål - fra frost, optøet
- 2 dl madlavningsfløde - måske lidt mere
- salt og friskkværnet peber
- Lidt citronsaft
- 1-2 tsk sukker
Fremgangsmåde
- Kålpølser ristet på en pande i ca. 30 minutter. Pølserne steges ved en svag varme, og det kan du se mere om i videoen.
- Optø den frosne grønkål og vrid vandet af.
- Kom grønkålen i en gryde sammen med madlavningsfløde, og kog indtil din grønlangkål er cremet ind. Tilsæt om nødvendigt lidt mere madlavningsfløde. Smages til med salt og friskkværnet peber, lidt citronsaft og sukker.
- Hæld vandet fra glaskartoflerne og kom dem på en varm pande med lidt smør.
- Tilsæt finthakket rosmarin og timian, og rist nu kartoflerne indtil de gennemvarme. Krydres med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Så nemt er det, og nu har du en lækker omgang kålpølser med grønlangkål og kartofler.
Bemærk, at du også kan servere den sønderjyske specialitet med brunede kartofler.
Se også disse opskrifter med grønkål:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
simone duus
Der er skrevet spinat i opskriften i stedet for grønkål
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Simone - min fejl. Jeg har rettet 🙂
Alt det bedste
Holger