Her får du en god opskrift på kålbudding, der er en sønderjysk ret med hvidkål og fars. Minder om en kållasagne, og den er lækker aftensmad.
Kålbudding er en sønderjysk ret, der laves med hvidkål og fars.
Retten kan næsten minde om en nordisk udgave af lasagne, hvor kål og hakket kød lægges i lag og bages færdig i ovnen.
Kålbudding er en ganske nem ret at lave, og du skal bruge ca. en halv hvidkål. Det afhænger selvfølgelig af hvor stor hvidkålen er.
Opskriften på den sønderjyske egnsret er beregnet som aftensmad til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Ild i røret - opskrift på hvidkålsgryde med oksekød
Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn)
Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris
Opskrift på kålbudding
Kålbudding - sønderjysk ret med hvidkål og fars
Ingredienser
- 1 hvidkål - du skal bruge lidt over en halv, skåret i strimler
Fars
- 500 hakket svin og kalv
- 1 æg
- 1 løg - fintsnittet
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk mel
- danskvand - eller mælk, almindelig vand
Desuden
- rasp
- smør
Fremgangsmåde
- Kom hvidkål i en gryde sammen med let saltet vand og lad det koge i 20 minutter (til kålen er mør).
- Hæld vandet fra, men gem det til saucen.
- Rør ingredienserne til farsen sammen. Tilsæt passende mængde danskvand, så farsen bliver let og passende i konsistensen. Du kan også anvende mælk eller alm. vand.
- Find et højt, ovnfast fad frem til din kålbudding. Hvis du har sådan et fad, og ellers bruger du bare et almindelig fad. Måske bliver det så kun et lag du får lavet.
- Smør fadet og kom ca. ⅓ af hvidkålen ned i bunden.
- Fordel halvdelen af farsen ovenpå, så igen kål, det sidste fars og slut med det sidste kål.
- Drys rasp ovenpå og fordel smørklatter.
- Sæt din kålbudding i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 - 60 min.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige kålbudding serveres med kogte kartofler og en opbagt sovs, hvor du bruger kogevandet fra kålen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lena
Denne kålbudding egner sig til at blive lavet i en aflang brødform. Det gjorde min mor og det gær jeg også 😊
Så kan der skæres fine skiver