Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kålbudding - sønderjysk ret med hvidkål og fars

Kålbudding - sønderjysk ret med hvidkål og fars

billederesultat for kålbudding
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
50
SHARES
FacebookMessenger50PinterestEmailSMS
Opdateret: 2. december 2020 - Udgivet: 2. december 2020

Her får du en god opskrift på kålbudding, der er en sønderjysk ret med hvidkål og fars. Minder om en kållasagne, og den er lækker aftensmad.

Kålbudding er en sønderjysk ret, der laves med hvidkål og fars.

Retten kan næsten minde om en nordisk udgave af lasagne, hvor kål og hakket kød lægges i lag og bages færdig i ovnen.

Kålbudding er en ganske nem ret at lave, og du skal bruge ca. en halv hvidkål. Det afhænger selvfølgelig af hvor stor hvidkålen er.

Opskriften på den sønderjyske egnsret er beregnet som aftensmad til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Ild i røret - opskrift på hvidkålsgryde med oksekød

Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn)

Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris

Opskrift på kålbudding

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Kålbudding - sønderjysk ret med hvidkål og fars

5 fra 9 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 225
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 hvidkål - du skal bruge lidt over en halv, skåret i strimler
Fars
  • 500 hakket svin og kalv
  • 1 æg
  • 1 løg - fintsnittet
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk mel
  • danskvand - eller mælk, almindelig vand
Desuden
  • rasp
  • smør
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvidkål i en gryde sammen med let saltet vand og lad det koge i 20 minutter (til kålen er mør).
  2. Hæld vandet fra, men gem det til saucen.
  3. Rør ingredienserne til farsen sammen. Tilsæt passende mængde danskvand, så farsen bliver let og passende i konsistensen. Du kan også anvende mælk eller alm. vand.
  4. Find et højt, ovnfast fad frem til din kålbudding. Hvis du har sådan et fad, og ellers bruger du bare et almindelig fad. Måske bliver det så kun et lag du får lavet.
  5. Smør fadet og kom ca. ⅓ af hvidkålen ned i bunden.
  6. Fordel halvdelen af farsen ovenpå, så igen kål, det sidste fars og slut med det sidste kål.
  7. Drys rasp ovenpå og fordel smørklatter.
  8. Sæt din kålbudding i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 - 60 min.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 225kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige kålbudding serveres med kogte kartofler og en opbagt sovs, hvor du bruger kogevandet fra kålen.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lena skriver

    april 23, 2024 at 5:29 pm

    Denne kålbudding egner sig til at blive lavet i en aflang brødform. Det gjorde min mor og det gær jeg også 😊
    Så kan der skæres fine skiver

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required