Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kål med kød

Kål med kød

billede til kål med kød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS

Kål med kød laves ved at pakke en krydret fars ind i blade fra spidskål, hvorefter pakkerne koges i vandet fra kålen og brunes af på panden.

Kål med kød er en lidt anden udgave af de traditionelle hvidkålsrouletter eller kåldolmere, og her er kødpakkerne lavet med spidskål.

Det er en dejlig ret, som smager super godt. Som du kan se længere nede, vil jeg anbefale du serverer kålpakkerne med dampede gulerødder, men kartofler er selvfølgelig en god mulighed.

Opskriften er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Spidskålsgryde
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Hakket oksekød og spidskål

Opskrift på sund kål med kød

Kål med kød - nem og lækker opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Kål med kød laves ved at pakke en krydret fars ind i blade fra spidskål, hvorefter pakkerne koges i vandet fra kålen og brunes af på panden.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Fars
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 løg finthakket
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 2 dl mælk
  • 0,5 tsk allehånde
  • friskkværnet peber
Desuden
  • 1 spidskål
  • 1 bouillonterning
Til sovsen anvendes
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kålen
  • salt og friskkværnet peber
  • madkulør
  • fløde til at runde sovsen af med, kan udelades

Fremgangsmåde

  1. Læg spidskålen i en stor gryde, og fyld gryden halvt op med vand. Tilsæt også en bouillonterning, og kog nu spidskålen ved forsigtig varme i cirka 10 minutter.
  2. Tag den kogte spidskål op og lad den dampe af. Sørg for at hælde al vandet af kålen tilbage i gryden inden du tager den op - den kan gemme på en ret stor mængde vand. lad kogevandet stå i gryden.
  3. Kød røres sammen med de øvrige ingredienser til farsen, så du får en let og lind fars. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk, for det kan være forskelligt hvor meget en fars trækker af væske.
  4. Tag et blad forsigtigt af spidskålen og læg det på et skærebræt. Kom et par spiseskefulde fars på, og luk det sammen som en lille pakke. Kålen skal helst lukke tæt om kødet.
  5. Bind et stykke bomuldssnor omkring - som du gør med julegaven, og læg til side. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt al farsen.
  6. Kog kogevandet fra kølen op, og kog nu dine kål med kød pakker i cirka 20 minutter, hvor de simrer i gryden.
  7. Fisk forsigtigt pakkerne op, og steg dem cirka tre minutter på en pande med lidt smør og olie, så de får lidt farve.
  8. Sovsen laver du ved at smelte et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og derefter piske kogevand fra spidskålen i indtil du har den rette konsistens. En smule fløde skader heller ikke. Kom lidt madkulør i, og smag sovsen til med salt og peber. Du kan også give sovsen endnu mere smag med lidt engelsk sauce, gastrik, ribsgele eller mere fond. Brug hvad du har i skabet. Lad sovsen koge igennem i fem minutter for at smage smagen af mel.

Næringsindhold

Kalorier500kcalKulhydrater26gProtein25gFedt33gMættet fedt15gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.2gKolesterol142mgNatrium1586mgKalium1009mgKostfibre6gSukker5gVitamin A721IUVitamin C98mgCalcium222mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Kål med kød serveres sammen med dampede gulerødder og frisk persille. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 13, 2025 at 7:12 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom meget gerne med din mening om opskriften her.

    Svar
  2. Krog1514 skriver

    marts 06, 2023 at 9:56 am

    Farsen var supergo, men brød os ikke om smagen på spidskål. Vil lave igen, men med hvidkål.
    Ellers fantastiske dejlige opskrifter som jeg bruger rigtig meget. Har abonnement. Jeg var kørt fast i de samme opskrifter gang på gang, da jeg for et par pr siden fik øje på dine skønne opskrifter. Så dejligt med ny inspiration

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required