• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kål med kød

Kål med kød

billede til kål med kød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. februar 2025 - Udgivet:  30. januar 2018

Kål med kød laves ved at pakke en krydret fars ind i blade fra spidskål, hvorefter pakkerne koges i vandet fra kålen og brunes af på panden.

Kål med kød er en lidt anden udgave af de traditionelle hvidkålsrouletter eller kåldolmere, og her er kødpakkerne lavet med spidskål.

Det er en dejlig ret, som smager super godt. Som du kan se længere nede, vil jeg anbefale du serverer kålpakkerne med dampede gulerødder, men kartofler er selvfølgelig en god mulighed.

Opskriften er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Spidskålsgryde
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Hakket oksekød og spidskål

Opskrift på sund kål med kød

billede til kål med kød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kål med kød - nem og lækker opskrift

5 fra 1 stemme
Kål med kød laves ved at pakke en krydret fars ind i blade fra spidskål, hvorefter pakkerne koges i vandet fra kålen og brunes af på panden.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 500
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Fars
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 løg - finthakket
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 2 dl mælk
  • 0,5 tsk allehånde
  • friskkværnet peber
Desuden
  • 1 spidskål
  • 1 bouillonterning
Til sovsen anvendes
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 dl kogevand - fra kålen
  • salt og friskkværnet peber
  • madkulør
  • fløde - til at runde sovsen af med, kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Læg spidskålen i en stor gryde, og fyld gryden halvt op med vand. Tilsæt også en bouillonterning, og kog nu spidskålen ved forsigtig varme i cirka 10 minutter.
  2. Tag den kogte spidskål op og lad den dampe af. Sørg for at hælde al vandet af kålen tilbage i gryden inden du tager den op - den kan gemme på en ret stor mængde vand. lad kogevandet stå i gryden.
  3. Kød røres sammen med de øvrige ingredienser til farsen, så du får en let og lind fars. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk, for det kan være forskelligt hvor meget en fars trækker af væske.
  4. Tag et blad forsigtigt af spidskålen og læg det på et skærebræt. Kom et par spiseskefulde fars på, og luk det sammen som en lille pakke. Kålen skal helst lukke tæt om kødet.
  5. Bind et stykke bomuldssnor omkring - som du gør med julegaven, og læg til side. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt al farsen.
  6. Kog kogevandet fra kølen op, og kog nu dine kål med kød pakker i cirka 20 minutter, hvor de simrer i gryden.
  7. Fisk forsigtigt pakkerne op, og steg dem cirka tre minutter på en pande med lidt smør og olie, så de får lidt farve.
  8. Sovsen laver du ved at smelte et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og derefter piske kogevand fra spidskålen i indtil du har den rette konsistens. En smule fløde skader heller ikke. Kom lidt madkulør i, og smag sovsen til med salt og peber. Du kan også give sovsen endnu mere smag med lidt engelsk sauce, gastrik, ribsgele eller mere fond. Brug hvad du har i skabet. Lad sovsen koge igennem i fem minutter for at smage smagen af mel.

Næringsindhold

Kalorier: 500kcalKulhydrater: 26gProtein: 25gFedt: 33gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.2gKolesterol: 142mgNatrium: 1586mgKalium: 1009mgKostfibre: 6gSukker: 5gVitamin A: 721IUVitamin C: 98mgCalcium: 222mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kål med kød serveres sammen med dampede gulerødder og frisk persille. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 13, 2025 at 7:12 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom meget gerne med din mening om opskriften her.

    Svar
  2. Krog1514

    marts 06, 2023 at 9:56 am

    Farsen var supergo, men brød os ikke om smagen på spidskål. Vil lave igen, men med hvidkål.
    Ellers fantastiske dejlige opskrifter som jeg bruger rigtig meget. Har abonnement. Jeg var kørt fast i de samme opskrifter gang på gang, da jeg for et par pr siden fik øje på dine skønne opskrifter. Så dejligt med ny inspiration

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required