Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kål i fad med ris og porrer

Kål i fad med ris og porrer

billede med kål i fad
4.6 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
421
SHARES
FacebookMessenger421PinterestEmailSMS

Opskrift på kål i fad er lækker mad med spidskål, porrer, hakket oksekød, gulerødder og gode krydderier. Nem aftensmad som alle kan lide.

Kål i fad er en dejlig og lækker ret på travle hverdage, fordi hele retten samles i et fad.

Ingredienserne svitses af, og steges i fad i ovnen i cirka 40 minutter.

Retten laves med hakket oksekød, og jeg vil anbefale at du bruger kød med en fedtprocent på ca. 10. Så er kødet hverken for fedtholdigt eller for tørt.

Det kan i øvrigt erstattes med hakket kylling.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kål i fad

Kål i fad med ris og porrer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på kål i fad er lækker mad med spidskål, porrer, hakket oksekød, gulerødder og gode krydderier. Nem aftensmad som alle kan lide.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk paprika
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 2 porrer (fintsnittet)
  • 0,5 spidskål (fintsnittet)
  • 3 gulerødder (revne)
  • 6 dl kalvefond
  • 3 dl ris (gerne med lidt vilde ris i)
  • timian
  • oregano
  • 1 bundt persille (hakkes)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge ris som anvist på pakken i letsaltet vand. Mens risene koges, kan du nå at lave resten klar.
  2. Oksekød brunes på en varm pande sammen med paprika og lidt spidskommen, og hældes i et ildfast fad.
  3. Porrer snittes fint og svitses et minut i lidt olie, og kommes i fadet. Porrerne skal ikke tage farve, men blot steges let møre.
  4. Gulerødder rives på den grove side af rivejernet, mens spidskål snittes fint. Begge dele svitses ligeledes på panden og hældes i fadet.
  5. De kogte ris kommes ved sammen med kalvefond, timian og oregano, det hele vendes forsigtigt sammen.
  6. Steg din kål i fad i ovnen ved 180 grader varmluft, hvor retten skal have cirka 35-40 minutter. Halvvejs vender du det rundt, og steger færdig.
  7. Til sidst vendes hakkes persille i, og retten smages til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Kål i fad er relativ mild i smagen, men du kan jo skrue op for krydderierne.

Blandt andet kan du tilsætte lidt cayennepeber eller chili.

Du kan også anvende lidt mere spidskommen, men alt er jo efter din egen smag.

Se også mine opskrifter på:

  • Oksekød med kål, karry og gulerødder (nem opskrift)
  • Torsk med kål - nem fiskeret med spidskål og grønkål
  • Spidskål med parmaskinke i ovn (nemt tilbehør)
  • Kål med kød (krydret fars i pakker med spidskål)
  • Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla Rasmussen skriver

    november 11, 2023 at 1:32 pm

    kan kalvefond skiftes ud med fx oksebouillon i samme mængde?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 11, 2023 at 5:07 pm

      Hej Camilla
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Linda Krintel skriver

    september 07, 2023 at 4:05 pm

    Hvorfor skal ris koges først. Kan man ikke komme dem rå im når de nu skal have 30 min i ovn ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 07, 2023 at 5:02 pm

      Hej Linda
      Jo da, det kan du sagtens - men husk at tilføre ekstra væske, da de jo suger en del 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required