Opskrift på kål i fad er lækker mad med spidskål, porrer, hakket oksekød, gulerødder og gode krydderier. Nem aftensmad som alle kan lide.
Kål i fad er en dejlig og lækker ret på travle hverdage, fordi hele retten samles i et fad.
Ingredienserne svitses af, og steges i fad i ovnen i cirka 40 minutter.
Retten laves med hakket oksekød, og jeg vil anbefale at du bruger kød med en fedtprocent på ca. 10. Så er kødet hverken for fedtholdigt eller for tørt.
Det kan i øvrigt erstattes med hakket kylling.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kål i fad
Kål i fad med ris og porrer
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 2 tsk paprika
- 0,5 tsk spidskommen
- 2 porrer - fintsnittet
- 0,5 spidskål - fintsnittet
- 3 gulerødder - revne
- 6 dl kalvefond
- 3 dl ris - gerne med lidt vilde ris i
- timian
- oregano
- 1 bundt persille - hakkes
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at koge ris som anvist på pakken i letsaltet vand. Mens risene koges, kan du nå at lave resten klar.
- Oksekød brunes på en varm pande sammen med paprika og lidt spidskommen, og hældes i et ildfast fad.
- Porrer snittes fint og svitses et minut i lidt olie, og kommes i fadet. Porrerne skal ikke tage farve, men blot steges let møre.
- Gulerødder rives på den grove side af rivejernet, mens spidskål snittes fint. Begge dele svitses ligeledes på panden og hældes i fadet.
- De kogte ris kommes ved sammen med kalvefond, timian og oregano, det hele vendes forsigtigt sammen.
- Steg din kål i fad i ovnen ved 180 grader varmluft, hvor retten skal have cirka 35-40 minutter. Halvvejs vender du det rundt, og steger færdig.
- Til sidst vendes hakkes persille i, og retten smages til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kål i fad er relativ mild i smagen, men du kan jo skrue op for krydderierne.
Blandt andet kan du tilsætte lidt cayennepeber eller chili.
Du kan også anvende lidt mere spidskommen, men alt er jo efter din egen smag.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Camilla Rasmussen
kan kalvefond skiftes ud med fx oksebouillon i samme mængde?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Ja, det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Linda Krintel
Hvorfor skal ris koges først. Kan man ikke komme dem rå im når de nu skal have 30 min i ovn ?
Holger Rørby Madsen
Hej Linda
Jo da, det kan du sagtens - men husk at tilføre ekstra væske, da de jo suger en del 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger