• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kål med hakket kød og karry - lækker ovnret

Kål med hakket kød og karry - lækker ovnret

En fantastisk ret med kål med hakket kød og karry. Hakket svine- og kalvekød svitses sammen med karry, og steges i et ovnfast fad sammen med blandt andet porrer, gulerødder og spidskål. Foto: Madensverden.dk.
4.7 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.1k
SHARES
FacebookMessenger2.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. januar 2021 - Udgivet:  15. januar 2021

Bedste opskrift på kål med hakket kød og karry, der laves i ovn. Du bruger spidskål og hakket kalv og svin til denne lækre ret i ovnen.

Kål med hakket kød og karry i ovn er en fantastisk ret på travle hverdage, fordi du blander alle ingredienserne, og så laves den færdig i ovnen.

Og hvis ellers du ikke bruger for meget karry i kødretten, ja, så er den meget børnevenlig.

I stedet for spidskål kan du også anvende hvidkål i denne ret. Det har ikke den store betydning, hvilken kål du vælger.

Hakket svine- og kalvekød kan også erstattes med oksekød eller ren svinekød, hvis du bedre kan lide det.

Du kan også krydre retten endnu mere med lidt cayennepeber eller chili, så prøv dig bare frem.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på kål med hakket kød og krydderier

En fantastisk ret med kål med hakket kød og karry. Hakket svine- og kalvekød svitses sammen med karry, og steges i et ovnfast fad sammen med blandt andet porrer, gulerødder og spidskål. Foto: Madensverden.dk.
Holger Rørby Madsen

Kål med hakket kød og karry - lækker ovnret

4.71 fra 31 stemmer
Bedste opskrift på kål med hakket kød og karry, der laves i ovn. Du bruger spidskål og hakket kalv og svin til denne lækre ret i ovnen.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket svin og kalv
  • 2 porrer
  • 4 fed hvidløg
  • 3 tsk karry
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 3 dl kalvefond
  • 1 lille spidskål
  • 4 gulerødder
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hakket kalve- og svinekød brunes grundigt i lidt olie på en meget varm pande.
  2. Porrer skæres i tynde skiver, og hvidløgsfed pilles og presses. Kom porrer og hvidløg ved kødet sammen med karry og spidskommen, og rør det rundt.
  3. Lad det svitse et par minutter, og hæld det derefter i et ildfast fad. Tilsæt også kalvefond.
  4. Spidskål snittes helt tyndt fra den spidse ende, men undgå at bruge stokken, da den kan blive for træg.
  5. Svits den fintsnittede spidskål på den varme pande i et par minutter, så kålen falder sammen. Hæld over i fadet.
  6. Gulerødder rives og svitses ligeledes et par minutter inden det tilsættes i fadet.
  7. Krydr med salt og friskkværnet peber, og vend det hele forsigtigt rundt.
  8. Stil nu fadet med kål og hakket kød ind i en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft, hvor retten nu skal have cirka 40 minutter.
  9. Efter 20 minutter vendes det hele rundt igen, og fadet kommer retur i ovnen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Den herlige ret serveres med en blomkålssalat og et stykke friskbagt brød, for eksempel grydebrød, som du kan se opskriften på her.

Verdens bedste grydebrød

4.8 fra 109 stemmer
Grydebrød. Her er min opskrift på verdens bedste brød bagt i gryde, der med garanti aldrig slår fejl. Giver et luftigt brød med sprød skorpe.
Gå til opskrift
billede med grydebrød

Blomkålssalat

4.6 fra 36 stemmer
Virkelig lækker opskrift på blomkålssalat med rå blomkål. Blomkålssalaten laves med blomkålsbuketter, æble, mandler og en lækker dressing.
Gå til opskrift
billede med blomkålssalat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans Bork-Rasmussen

    august 26, 2024 at 11:36 am

    Dejlig let tilgængelig ret.
    Evt opskrift på krokodillekød.
    Mvh
    Hans Bork-Rasmussen

    Svar
  2. Lonnie Madsen

    marts 12, 2024 at 6:52 pm

    Virkelig lækker mad, smagte skønt. Jeg brugte det som fyld sammen med creme fraiche i bagte kartofler - fik derved endnu mere for pengene 😉. Forestiller mig at det vil være virkelig lækkert i rodfrugtpandekager, tortillas eller fyld i pita ❤️

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required