Min opskrift på glaseret juleskinke. En god metode, hvor du først koger den rå skinke, hvorefter den steges færdig i ovnen og glaseres.
Juleskinke er en klassiker, som er meget nem at lave.
Her er det glaseret skinke, hvor den rå skinke først koges en times tid, og derefter lige steges i ovnen, inden den glaseres og steges færdig.
Bedre skinke får du ikke, og selve processen med at få den rigtige glasering er faktisk også meget nem.
Opskriften er beregnet til ca. otte personer, hvor der er omkring 200 gram kød til hver.
Du skal dog ikke være bange for at lave for meget skinke, da rester kan anvendes som pålæg, eller i parisertoast eller som biksemad.
Opskrift på juleskinke
Juleskinke
Ingredienser
- 1,6 kg skinke - af yderlår
- 3 spsk brun farin
- 1 spsk sennep
Fremgangsmåde
- Skinken lægges i en gryde, og der tilsættes koldt vand indtil det dækker skinken helt. Lad nettet blive på. Kog op så vandet koger, skru ned for varmen igen og lad nu juleskinken koge ved svag varme i en time.
- Slu for varmen og lad skinken hvile i vandet i 30 minutter.
- Forvarm imens ovnen til 180 grader varmluft.
- Tag skinken op af vandet og pil nettet forsigtigt af.
- Læg skinken i en bradepande eller ildfast fad, og stil den i ovnen i 20 minutter.
- Rør brun farin og sennep sammen til en jævn masse.
- Tag juleskinke ud af ovnen, og fordel farin- og sennepsmassen jævnt på kødet. Det er din glasering. Kom eventuelt også lidt vand i bunden af fadet, så glaseringen ikke brænder fast i ovnen.
- Stil skinken tilbage i ovnen, hvor juleskinken nu glaseres i 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu er din juleskinke klar til servering. Skæres i tynde skiver og anrettes straks.
Lækkert tilbehør til juleskinken er selvfølgelig en gammeldags grønlangkål med kartofler.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tina
Hej Holger.
Hvilken sennep foretrækker du? Der findes jo efterhånden et hav af forskellige 😀
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Smag er jo forskellig, men når du nu spørger: Jeg er glad for sennep med honning fra Mailles, som jeg bruger til mange ting. Også denne juleskinke. Men ellers laves der også virkelig god sennep på Bornholm, som kan købes mange steder.
Alt det bedste
Holger
Mia Engelbredt
Hejsa - kan man koge skinken dagen før og så fortsætte med trin to og tre (20 min i ovnen og der efter glasering). Og hvis ja - hvordan vil du så opbevare den over natten? Lader du i øvrigt sværen blive på?