• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Jordbærtærte - nem og lækker opskrift med mazarin og creme

Jordbærtærte - nem og lækker opskrift med mazarin og creme

jordbærtærte
Jordbærtærte er en af de allerbedste kager, og den er slet ikke så svær at lave selv. Her med en nem linsedej som bund, mazarinmasse, chokolade, konditorcreme og jordbær. Jordbærkagen er altid et hit, og alle kan lide den flotte kage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. maj 2024 - Udgivet:  14. juli 2023

Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Med konditorcreme
  2. Opskrift
  3. Jordbærtærte
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Jordbærtærte! Min absolutte yndlingskage. Allerbedst med de nye, danske jordbær, men den lækre tærte med jordbær kan laves året rundt.

Umiddelbart kan det godt være du synes opskriften ser besværlig ud, men det er faktisk ret nemt at lave en jordbærtærte selv.

For når først du er i gang, så går de enkelte trin næsten automatisk derudaf, og det endelige resultat er altså det hele værd.

Med konditorcreme

Den perfekte jordbærtærte med mazarinbund, et tyndt lag sprød chokolade, vaniljecreme (også kaldet konditorcreme), og selvfølgelig de friske jordbær på toppen af tærten.

Netop en mazarinbund og vaniljecremen er det, der gør den perfekte tærte med jordbær. Og det er ikke svært.

Derfor synes jeg du skal kaste dig ud i fremstillingen af din egen mazarintærte med masser af friske jordbær, du bliver overrasket over hvor godt (og nemt) det er.

Opskriften giver en kage, der passer til en tærteform med en diameter på 23 centimeter. God bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Nem jordbærkage på 10 minutter
  • Jordbærkage med kransekagemasse
  • Jordbærgrød

Opskrift

jordbærtærte

Jordbærtærte

Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte. Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
Bedømmelse
4.8 fra 203 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Mørdej

  • 1 portion mørdej - se opskriften i linket

Mazarinmasse

  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 100 g smør - blødt
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel

Chokolade ganache

  • 40 g chokolade - mørk
  • 50 g fløde

Vaniljecreme - konditorcreme

  • 200 g kagecreme - se opskriften i linket
  • 200 g piskefløde
  • jordbær - i passende mængde

Abrikotering

  • 4 spsk abrikos marmelade
  • 2 spsk vand
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Lav mørdejen som anvist i linket, og du skal cirka anvende halvdelen. Stil på køl i 30 minutter. Rul dejen ud i cirka fire millimeters tykkelse, og husk at have mel på bordet og lidt på dejen, så den ikke hænger ved. I videoen kan du se, hvordan du laver en god mørdej.
  • Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  • Smør en tærteform med en diameter på 23 centimeter med smør, og læg dejen på plads i formen. Tryk dejen til langs kanterne, og fjern overskydende dej.
  • Lav mazarinmassen i din røremaskine med påmonteret spartel. Først røres sukker og marcipan sammen, hvorefter smør i tern røres i. Derefter tilsættes et æg ad gangen, og mazarinmassen røres luftig.
  • Tag skålen af maskinen og vend nu forsigtigt hvedemelet i. Derefter fordeles massen jævnt i tærten.
  • Bages på nederste rille i 20 minutter. Ikke længere, da kagen så bliver for tør. Tages ud og køles af.
  • Bræk chokoladen i mindre stykker, kom den i en lille gryde og varm op med fløde indtil din ganache er jævn.
  • Pensl tærten med chokoladen, og kom helt ud til kanten - men uden at pensle selve kanten med chokoladen. lad igen køle af.
  • Lav kagecreme som anvist i linket, og pisk fløden til en stiv flødeskum. Vend creme og flødeskum forsigtigt sammen, og sprøjt den ud på chokoladen. Gør det så vaniljecremen er højest på midten og derefter falder skråt ud mod kanten. som du kan se på billedet.
  • Jordbær skylles og deles u halve, som derefter placeres i vaniljecremen.
  • Abrikotering laves ved at koge abrikosmarmelade op med lidt vand, hvorefter det sigtes og køles lidt af. Pensl så din jordbærtærte med abrikoteringen, hvilket både giver jordbærkagen en blank finish, men også holder bærrene friske.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
852
% Daglig værdi*
Fedt
 
61
g
94
%
Mættet fedt
 
29
g
181
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
137
mg
46
%
Natrium
 
310
mg
13
%
Kalium
 
178
mg
5
%
Kulhydrater
 
69
g
23
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
35
g
39
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
1138
IU
23
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdige jordbærtærte er bedst hvis den stilles på køl i nogle timer, så smag, mazarinbund og vaniljecreme når at sætte sig.

Rester af kagen (I spiser sikkert hele jordbærkagen hurtigt) opbevares på køl, hvor det kan holde sig i op til to døgn.

Du kan sagtens lave jordbærtærten dagen før du skal bruge den, og altså stille den på køl.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Berit Bjørklid

    september 05, 2024 at 11:07 am

    Kan man bruke en foodprocessor til å lage deigen; smør,mel etc Eller er den avhengig av å bli knadd med hendene? Jg synes mørdeigsbunnen blir litt for hard når den er ferdig stekt!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 05, 2024 at 3:38 pm

      Hej Berit
      Du kan sagtens bruge en foodprocessor til det. Det vigtige er blot, at mørdejen samles hurtigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Marianne Hansen

    juni 16, 2024 at 10:25 am

    Hvad skal resten af mørdejen bruges til?

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required