Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Dessert › Jordbærgrød (med friske eller frosne jordbær)

Jordbærgrød (med friske eller frosne jordbær)

billede med jordbærgrød
4.7 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. november 2024 - Udgivet: 3. juli 2023
Oversigt over indhold
  • Min opskrift på jordbærgrød. En nem opskrift på grød, der laves med friske eller frosne jordbær. Derfor kan jordbærgrøden laves året rundt.
  • Opskrift på jordbærgrød
  • Jordbærgrød - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Min opskrift på jordbærgrød. En nem opskrift på grød, der laves med friske eller frosne jordbær. Derfor kan jordbærgrøden laves året rundt.

Jordbærgrød er en dansk klassiker, og grøden er vel det nærmeste man kommer på en dansk nationalret indenfor dessert. Intet slår de friske, danske jordbær midt på en sommerdag med høj sol og fuglefløjt. Og de er perfekte at trylle om til en frugtgrød.

Men  hvad gør man så om vinteren, når trangen til en god omgang jordbærgrød melder sig? Man laver da bare sin grød af frosne jordbær, og det bliver også rigtig godt.

Jeg har her lavet den af frosne jordbær, der er tilsat sukker og lidt vaniljesukker - og jævnet med lidt Maizena. men fremgangsmåden er den samme med friske bær, når de er i sæson. Du kan læse mere om jordbær her.

Portionen her passer med fire anretninger til dessert, men skal du bruge mere, ganger du bare opskriften op.

Se flere opskrifter:

  • Rødgrød med fløde - Danmarks nationaldessert
  • Jordbærmarmelade - hjemmelavet marmelade med jordbær
  • Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter

Opskrift på jordbærgrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbærgrød - nem opskrift

4.68 fra 40 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 175
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 900 g jordbær - frosne eller friske
  • 2 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk majsstivelse - med top + lidt vand at røre det ud i
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom koldt vand i en tykbundet gryde, og når vandet koger kommer du de frosne jordbær i. Lad dem koge op, og tilsæt så sukker og vaniljesukker.
  2. Lad nu din jordbærgrød koge et par minutter.
  3. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand, og hæld det ned i jordbærgrøden under omrøring.
  4. Nu skal jordbærgrøden blot koge 4-5 minutter ved svag varme og så er den færdig.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 175kcalKulhydrater: 44gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 5mgKalium: 345mgKostfibre: 5gSukker: 36gVitamin A: 27IUVitamin C: 132mgCalcium: 38mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Sæt den kogte jordbærgrød til afkøling, og nyd den med mælk eller fløde. Eller en kugle hjemmelavet vaniljeis.

Vaniljeis er helt fantastisk sammen med grød af jordbær, og sådan en dessert er altid en sikker vinder.

Kogetid for jordbærgrøden: Sammenlagt omkring 5-7 minutter.

Vild med jordbær? Så prøv også en jordbærgrød drink med rom og jordbærsirup.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Jordbærkage med kransekage og flødecreme
  • Jordbærtærte (opskrift på tærte med jordbær, mazarin og creme)
  • Eton mess med jordbær og marengs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bitten Pedersen skriver

    november 24, 2024 at 6:08 pm

    Hej
    Kan jordbærgrøden stå en dag inden servering venlig hilsen Bitten

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 24, 2024 at 8:24 pm

      Hej Bitten
      Du kan sagtens lave jordbærgrøden en dag - eller to - før den skal bruges 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required