Min opskrift på jordbærgrød. En nem opskrift på grød, der laves med friske eller frosne jordbær. Derfor kan jordbærgrøden laves året rundt.
Jordbærgrød er en dansk klassiker, og grøden er vel det nærmeste man kommer på en dansk nationalret indenfor dessert. Intet slår de friske, danske jordbær midt på en sommerdag med høj sol og fuglefløjt. Og de er perfekte at trylle om til en frugtgrød.
Men hvad gør man så om vinteren, når trangen til en god omgang jordbærgrød melder sig? Man laver da bare sin grød af frosne jordbær, og det bliver også rigtig godt.
Jeg har her lavet den af frosne jordbær, der er tilsat sukker og lidt vaniljesukker - og jævnet med lidt Maizena. men fremgangsmåden er den samme med friske bær, når de er i sæson.
Portionen her passer med fire anretninger til dessert, men skal du bruge mere, ganger du bare opskriften op.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på jordbærgrød
Jordbærgrød - nem opskrift
Ingredienser
- 900 g jordbær - frosne eller friske
- 2 dl vand
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 tsk majsstivelse - med top + lidt vand at røre det ud i
Fremgangsmåde
- Kom koldt vand i en tykbundet gryde, og når vandet koger kommer du de frosne jordbær i. Lad dem koge op, og tilsæt så sukker og vaniljesukker.
- Lad nu din jordbærgrød koge et par minutter.
- Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand, og hæld det ned i jordbærgrøden under omrøring.
- Nu skal jordbærgrøden blot koge 4-5 minutter ved svag varme og så er den færdig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Sæt den kogte jordbærgrød til afkøling, og nyd den med mælk eller fløde. Eller en kugle hjemmelavet vaniljeis.
Vaniljeis er helt fantastisk sammen med grød af jordbær, og sådan en dessert er altid en sikker vinder.
Kogetid for jordbærgrøden: Sammenlagt omkring 5-7 minutter.
Vild med jordbær? Så prøv også en jordbærgrød drink med rom og jordbærsirup.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bitten Pedersen
Hej
Kan jordbærgrøden stå en dag inden servering venlig hilsen Bitten
Holger Rørby Madsen
Hej Bitten
Du kan sagtens lave jordbærgrøden en dag - eller to - før den skal bruges 🙂
Alt det bedste
Holger
Susanne
En skøn dessert, har lavet den flere gange.
Kjersti
Hej
Er det baseret på 900 gram bær eller 400 gram (som der står i svar på en kommentar)?
Holger Rørby Madsen
Hej Kjersti
Det er 900 gram - beklager forvirringen 🙂
Alt det bedste
Holger
Ulla
Nem, hurtig og super lækker - kan anbefales
Elsebeth Kold
Jeg har altid syntes, at der er en lidt "tynd" smag ved ren hindbær- eller jordbærgrød. Derfor koger jeg altid en ribsgrød, hælder frosne/friske hind-/jordbær i den meget varme grød og rører jævnligt, til bærrene er næsten tøet op. Men pas endelig på ikke at kvadre bærrene helt. Se, så er der frugtgrød med en helt anden dejlig smag af friske bær - prøv lige det ...
Stine L.
Hej
Er det nødvendigt at tilsætte vand til jordbærgrød med frosne bær? Frosne jordbær indeholder jo meget vand allerede?
Vh Stine fra Amager
Guffeliguf
Hej Stine
Nej, det er det ikke altid. Det afhænger også af hvor meget grød man ønsker jordbærrene skal svømme rundt i. jeg synes det passer fint med et par deciliter vand til 400 gram jordbær, men du kan sagtens undlade vand, hvis du ønsker en mere koncentreret grød.
Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.