Indhold
Jordbærgrød - nem opskrift
Ingredienser
- 900 g jordbær (frosne eller friske)
- 2 dl vand
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 tsk majsstivelse (med top + lidt vand at røre det ud i)
Fremgangsmåde
- Kom 2 dl vand i en tykbundet gryde, og når vandet koger kommer du 900 g jordbær (frosne). Lad dem koge op, og tilsæt så 100 g sukker og 1 tsk vaniljesukker.
- Lad nu din jordbærgrød koge et par minutter.
- Rør 3 tsk majsstivelse ud i lidt koldt vand, og hæld det ned i jordbærgrøden under omrøring.
- Nu skal jordbærgrøden blot koge 4-5 minutter ved svag varme og så er den færdig.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på jordbærgrød
Jordbærgrød er en dansk klassiker, og grøden er vel det nærmeste man kommer på en dansk nationalret indenfor dessert. Intet slår de friske, danske jordbær midt på en sommerdag med høj sol og fuglefløjt. Og de er perfekte at trylle om til en frugtgrød.
Men hvad gør man så om vinteren, når trangen til en god omgang jordbærgrød melder sig? Man laver da bare sin grød af frosne jordbær, og det bliver også rigtig godt.
Jeg har her lavet den af frosne jordbær, der er tilsat sukker og lidt vaniljesukker - og jævnet med lidt Maizena. men fremgangsmåden er den samme med friske bær, når de er i sæson. Du kan læse mere om jordbær her.
Portionen her passer med fire anretninger til dessert, men skal du bruge mere, ganger du bare opskriften op.
Se flere opskrifter:
- Rødgrød med fløde
- Jordbærmarmelade
- Jordbær med vaniljecreme
- Jordbærkage med kransekage og flødecreme
- Jordbærtærte
- Eton mess med jordbær og marengs
Tips
Sæt den kogte jordbærgrød til afkøling, og nyd den med mælk eller fløde. Eller en kugle hjemmelavet vaniljeis.
Vaniljeis er helt fantastisk sammen med grød af jordbær, og sådan en dessert er altid en sikker vinder.
Kogetid for jordbærgrøden: Sammenlagt omkring 5-7 minutter.
Vild med jordbær? Så prøv også en jordbærgrød drink med rom og jordbærsirup.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Bitten Pedersen skriver
Hej
Kan jordbærgrøden stå en dag inden servering venlig hilsen Bitten
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Bitten
Du kan sagtens lave jordbærgrøden en dag - eller to - før den skal bruges 🙂
Alt det bedste
Holger
Susanne skriver
En skøn dessert, har lavet den flere gange.
Kjersti skriver
Hej
Er det baseret på 900 gram bær eller 400 gram (som der står i svar på en kommentar)?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kjersti
Det er 900 gram - beklager forvirringen 🙂
Alt det bedste
Holger
Ulla skriver
Nem, hurtig og super lækker - kan anbefales
Elsebeth Kold skriver
Jeg har altid syntes, at der er en lidt "tynd" smag ved ren hindbær- eller jordbærgrød. Derfor koger jeg altid en ribsgrød, hælder frosne/friske hind-/jordbær i den meget varme grød og rører jævnligt, til bærrene er næsten tøet op. Men pas endelig på ikke at kvadre bærrene helt. Se, så er der frugtgrød med en helt anden dejlig smag af friske bær - prøv lige det ...
Stine L. skriver
Hej
Er det nødvendigt at tilsætte vand til jordbærgrød med frosne bær? Frosne jordbær indeholder jo meget vand allerede?
Vh Stine fra Amager
Guffeliguf skriver
Hej Stine
Nej, det er det ikke altid. Det afhænger også af hvor meget grød man ønsker jordbærrene skal svømme rundt i. jeg synes det passer fint med et par deciliter vand til 400 gram jordbær, men du kan sagtens undlade vand, hvis du ønsker en mere koncentreret grød.
Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.