Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Jordbærgrød

Jordbærgrød (med friske eller frosne jordbær)

Billede af jordbærgrød.
4.7 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMS
Indhold
  • Jordbærgrød - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på jordbærgrød
  • Tips
  • Kommentarer

Jordbærgrød - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 40 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Min opskrift på jordbærgrød. En nem opskrift på grød, der laves med friske eller frosne jordbær. Derfor kan jordbærgrøden laves året rundt.
Antal: 4
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 900 g jordbær (frosne eller friske)
  • 2 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk majsstivelse (med top + lidt vand at røre det ud i)

Fremgangsmåde

  1. Kom 2 dl vand i en tykbundet gryde, og når vandet koger kommer du 900 g jordbær (frosne). Lad dem koge op, og tilsæt så 100 g sukker og 1 tsk vaniljesukker.
  2. Lad nu din jordbærgrød koge et par minutter.
  3. Rør 3 tsk majsstivelse ud i lidt koldt vand, og hæld det ned i jordbærgrøden under omrøring.
  4. Nu skal jordbærgrøden blot koge 4-5 minutter ved svag varme og så er den færdig.

Næringsindhold

Kalorier175kcalKulhydrater44gProtein2gFedt1gMættet fedt0.04gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt0.1gNatrium5mgKalium345mgKostfibre5gSukker36gVitamin A27IUVitamin C132mgCalcium38mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på jordbærgrød

Jordbærgrød er en dansk klassiker, og grøden er vel det nærmeste man kommer på en dansk nationalret indenfor dessert. Intet slår de friske, danske jordbær midt på en sommerdag med høj sol og fuglefløjt. Og de er perfekte at trylle om til en frugtgrød.

Men  hvad gør man så om vinteren, når trangen til en god omgang jordbærgrød melder sig? Man laver da bare sin grød af frosne jordbær, og det bliver også rigtig godt.

Jeg har her lavet den af frosne jordbær, der er tilsat sukker og lidt vaniljesukker - og jævnet med lidt Maizena. men fremgangsmåden er den samme med friske bær, når de er i sæson. Du kan læse mere om jordbær her.

Portionen her passer med fire anretninger til dessert, men skal du bruge mere, ganger du bare opskriften op.

Se flere opskrifter:

  • Rødgrød med fløde
  • Jordbærmarmelade
  • Jordbær med vaniljecreme
  • Jordbærkage med kransekage og flødecreme
  • Jordbærtærte
  • Eton mess med jordbær og marengs

Tips

Sæt den kogte jordbærgrød til afkøling, og nyd den med mælk eller fløde. Eller en kugle hjemmelavet vaniljeis.

Vaniljeis er helt fantastisk sammen med grød af jordbær, og sådan en dessert er altid en sikker vinder.

Kogetid for jordbærgrøden: Sammenlagt omkring 5-7 minutter.

Vild med jordbær? Så prøv også en jordbærgrød drink med rom og jordbærsirup.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bitten Pedersen skriver

    november 24, 2024 at 6:08 pm

    Hej
    Kan jordbærgrøden stå en dag inden servering venlig hilsen Bitten

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 24, 2024 at 8:24 pm

      Hej Bitten
      Du kan sagtens lave jordbærgrøden en dag - eller to - før den skal bruges 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Susanne skriver

    september 24, 2022 at 12:45 pm

    En skøn dessert, har lavet den flere gange.

    Svar
  3. Kjersti skriver

    april 24, 2022 at 10:11 am

    Hej

    Er det baseret på 900 gram bær eller 400 gram (som der står i svar på en kommentar)?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 24, 2022 at 3:42 pm

      Hej Kjersti
      Det er 900 gram - beklager forvirringen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Ulla skriver

    juni 20, 2021 at 12:24 pm

    Nem, hurtig og super lækker - kan anbefales

    Svar
  5. Elsebeth Kold skriver

    februar 21, 2018 at 6:31 pm

    Jeg har altid syntes, at der er en lidt "tynd" smag ved ren hindbær- eller jordbærgrød. Derfor koger jeg altid en ribsgrød, hælder frosne/friske hind-/jordbær i den meget varme grød og rører jævnligt, til bærrene er næsten tøet op. Men pas endelig på ikke at kvadre bærrene helt. Se, så er der frugtgrød med en helt anden dejlig smag af friske bær - prøv lige det ...

    Svar
  6. Stine L. skriver

    november 02, 2015 at 11:10 am

    Hej
    Er det nødvendigt at tilsætte vand til jordbærgrød med frosne bær? Frosne jordbær indeholder jo meget vand allerede?
    Vh Stine fra Amager

    Svar
    • Guffeliguf skriver

      november 06, 2015 at 12:04 pm

      Hej Stine
      Nej, det er det ikke altid. Det afhænger også af hvor meget grød man ønsker jordbærrene skal svømme rundt i. jeg synes det passer fint med et par deciliter vand til 400 gram jordbær, men du kan sagtens undlade vand, hvis du ønsker en mere koncentreret grød.
      Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required