Oversigt over indhold
Min opskrift på jordbærgrød. En nem opskrift på grød, der laves med friske eller frosne jordbær. Derfor kan jordbærgrøden laves året rundt.
Jordbærgrød er en dansk klassiker, og grøden er vel det nærmeste man kommer på en dansk nationalret indenfor dessert. Intet slår de friske, danske jordbær midt på en sommerdag med høj sol og fuglefløjt. Og de er perfekte at trylle om til en frugtgrød.
Men hvad gør man så om vinteren, når trangen til en god omgang jordbærgrød melder sig? Man laver da bare sin grød af frosne jordbær, og det bliver også rigtig godt.
Jeg har her lavet den af frosne jordbær, der er tilsat sukker og lidt vaniljesukker - og jævnet med lidt Maizena. men fremgangsmåden er den samme med friske bær, når de er i sæson. Du kan læse mere om jordbær her.
Portionen her passer med fire anretninger til dessert, men skal du bruge mere, ganger du bare opskriften op.
Se flere opskrifter:
- Rødgrød med fløde - Danmarks nationaldessert
- Jordbærmarmelade - hjemmelavet marmelade med jordbær
- Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter
Opskrift på jordbærgrød
Jordbærgrød - nem opskrift
Ingredienser
- 900 g jordbær - frosne eller friske
- 2 dl vand
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 tsk majsstivelse - med top + lidt vand at røre det ud i
Fremgangsmåde
- Kom koldt vand i en tykbundet gryde, og når vandet koger kommer du de frosne jordbær i. Lad dem koge op, og tilsæt så sukker og vaniljesukker.
- Lad nu din jordbærgrød koge et par minutter.
- Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand, og hæld det ned i jordbærgrøden under omrøring.
- Nu skal jordbærgrøden blot koge 4-5 minutter ved svag varme og så er den færdig.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sæt den kogte jordbærgrød til afkøling, og nyd den med mælk eller fløde. Eller en kugle hjemmelavet vaniljeis.
Vaniljeis er helt fantastisk sammen med grød af jordbær, og sådan en dessert er altid en sikker vinder.
Kogetid for jordbærgrøden: Sammenlagt omkring 5-7 minutter.
Vild med jordbær? Så prøv også en jordbærgrød drink med rom og jordbærsirup.
Flere inspirerende opskrifter:
- Jordbærkage med kransekage og flødecreme
- Jordbærtærte (opskrift på tærte med jordbær, mazarin og creme)
- Eton mess med jordbær og marengs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Bitten Pedersen skriver
Hej
Kan jordbærgrøden stå en dag inden servering venlig hilsen Bitten
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Bitten
Du kan sagtens lave jordbærgrøden en dag - eller to - før den skal bruges 🙂
Alt det bedste
Holger