• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine

Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine

Billede resultat for jordbær parfait
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
140
SHARES
FacebookMessenger140PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 4. juni 2018

Her kan du se, hvordan du meget nemt laver en jordbær parfait. Det lyder fint, men er egentlig bare en jordbæris, som laves uden ismaskine.

Jordbær parfait er verdens nemmeste is at lave, og den bliver super lækker uden at komme i nærheden af en ismaskine.

Det er ikke alle, der har en ismaskine, og er du en af dem, så er denne opskrift lige opskriften for dig.

Opskriften giver 6-8 bægre god og hjemmelavet is, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på de bægre, du bruger.

Opskrift på jordbær parfait

Billede resultat for jordbær parfait
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine

5 fra 3 stemmer
Her kan du se, hvordan du meget nemt laver en jordbær parfait. Det lyder fint, men er egentlig bare en jordbæris, som laves uden ismaskine.
Antal: 4 personer
Kalorier: 563
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 6 stk æggeblommer - pasteuriserede, 3 bægre
  • 100 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 5 dl fløde
  • 200 g jordbær
  • 1 spsk sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Æggeblommerne hældes i en skål og sukker tilsættes sammen med vaniljesukker.
  2. Æggemassen piskes meget luftigt, og du skal enten anvende en elpisker eller køkkenmaskine.
  3. Pisk derefter fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen, men uden at slå for meget luft ud af iscremen. Brug gerne en dejskraber til det.
  4. Jordbærrene nippes og skylles. Duppes tørre for vand, så jordbærpureen ikke bliver for vandig. Skær dem i mindre stykker.
  5. Kom jordbærrene i en skål eller lignende, og tilsæt sukker. Blend hurtigt. Du kan enten vælge at blende bærrene helt ud, eller gøre det hurtigt, så du har små stykker bær tilbage. Det sidste synes jeg er lækkert i isen.
  6. Fordel lidt af iscremen i bægrene, og kom lidt jordbærpureen ovenpå iscremen. Så lidt mere iscreme, lidt jordbærpure og fortsæt indtil du har fordelt det hele i bægrene.
  7. Med skaftet af en ske trækker du nu lige hurtigt ismassen rundt, så is og pure trækker striber i isen.
  8. Stil din jordbær parfait på frost i minimum fem timer.

Næringsindhold

Kalorier: 563kcalKulhydrater: 38gProtein: 4gFedt: 46gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 157mgNatrium: 35mgKalium: 197mgKostfibre: 1gSukker: 37gVitamin A: 1865IUVitamin C: 30mgCalcium: 93mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige jordbær parfait tages ud af fryseren 15-20 minutter før servering, så du kan servere en lækker og cremet is.

Du kan også lave en anden dejlig sommerdessert som koldskålsis med kammerjunker eller prøv opskriften på den bedste panna cotta.

Se også hvordan du laver en lækker jordbærmousse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required