• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Jordbær panna cotta

Jordbær panna cotta

Billede med jordbær panna cotta
Jordbær panna cotta, der er en italiensk flødebudding med sukkerkogte jordbær. En af de allerbedste desserter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. september 2021 - Udgivet:  30. maj 2017

Del gerne:
681
SHARES
FacebookMessenger681PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du verdens bedste jordbær panna cotta. En virkelig lækker flødebudding. der toppes med sukkerkogte jordbær.
  2. Opskrift på jordbær panna cotta
  3. Jordbær panna cotta
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Sådan laver du verdens bedste jordbær panna cotta. En virkelig lækker flødebudding. der toppes med sukkerkogte jordbær.

Jordbær panna cotta er en super dejlig dessert, som alle godt kan lide.

Samtidig er det en ret nem dessert at lave, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i opgaven.

En italiensk klassiker toppet med lækre jordbær.

Se også mine opskrifter på:

  • Panna cotta - opskrift på lækker italiensk dessert
  • Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert
  • Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)

Opskrift på jordbær panna cotta

Opskriften er beregnet som dessert til 4 personer.

Billede med jordbær panna cotta

Jordbær panna cotta

Sådan laver du verdens bedste jordbær panna cotta. En virkelig lækker flødebudding. der toppes med sukkerkogte jordbær.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetDessert
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2,5 dl piskefløde
  • 25 g rørsukker
  • 1 vaniljestang - (kornene fra stangen)
  • 1 blad husblas

Sukkerkogte jordbær laver du af

  • 400 g jordbær - frosne
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Kom først et blad husblas i en skål med koldt vand, hvor det skal opblødes i fem minutter.
  • Hæld fløden i tykbundet kasserolle.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Kom dem i gryden med fløde og læg også vaniljestangen derned. Det hele giver smag.
  • Tilsæt også rørsukker, og kog nu fløden op til kogepunktet.
  • Vrid husblas fri for vand, og rør den ud i den letkogende fløde.
  • Tag gryden af of lad flødemassen køle lidt ned i fem minutter.
  • Fordel den så i 4 glas. Jeg synes sagtens den kan række til seks personer, men du kan sagtens også blot fordele den i fire glas, hvor portionerne jo så bliver lidt større. Stil glassene på køl i to timer.
  • Kom de frosne jordbær i en kasserolle sammen med rørsukker og vaniljesukker, og kog dem under jævnlig omrøring i 6-8 minutter.
  • Du skal ikke tilsætte vand, da de frosne jordbær afgiver rigeligt med væske. Og mere vand vil blot udvande smagen af jordbær.
  • Køl jordbærmassen ned. Drys eventuelt lidt rørsukker på toppen, så der ikke dannes skind.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
288
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
71
mg
24
%
Natrium
 
18
mg
1
%
Kalium
 
213
mg
6
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
17
g
19
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
931
IU
19
%
Vitamin C
 
59
mg
72
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Efter at dine panna cotta har kølet de to timer, fordeler du de sukkerkogte jordbær på de nu stivnede panna cotta, og stiller dem derefter på køl indtil servering.

De må gerne få mindst en time i køleskabet inden de skal spises, så bærrene når at sætte sig. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 26, 2024 at 8:40 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom gerne med din mening om den.

    Svar
  2. Tina

    maj 31, 2017 at 7:04 pm

    Hvad med rarbabere i stedet for jordbær

    Svar
    • Madensverden.dk

      maj 31, 2017 at 7:16 pm

      Hej Tina
      Det vil da være en fremragende idé 🙂
      Det vil jeg lige prøve af.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  3. Helle

    april 26, 2017 at 9:01 am

    Hej. Kan man lave desserten dagen før - dvs. de kommer til at stå i køleskabet i ca. 24 timer inden servering.
    mvh
    Helle

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 27, 2017 at 7:57 am

      Hej Helle
      Det kan du du sagtens, og det bliver den næsten kun bedre af, da den så når at sætte sig ordentligt.
      God fornøjelse - det er en super god dessert 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required