Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Jordbær panna cotta

Jordbær panna cotta (italiensk klassiker med jordbær)

Billede med jordbær panna cotta
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
716
SHARES
FacebookMessenger716PinterestEmailSMS
Indhold
  • Jordbær panna cotta
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på jordbær panna cotta
  • Tips
  • Kommentarer

Jordbær panna cotta

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du verdens bedste jordbær panna cotta. En virkelig lækker flødebudding. der toppes med sukkerkogte jordbær.
Antal: 4
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 blad husblas
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang (kornene fra stangen)
  • 25 g rørsukker (eller alm. sukker)
Sukkerkogte jordbær laver du af
  • 400 g jordbær (frosne)
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Kom først 1 blad husblas i en skål med koldt vand, hvor det skal opblødes i fem minutter.
  2. Hæld 2,5 dl piskefløde i tykbundet kasserolle.
  3. Flæk 1 vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv. Kom dem i gryden med fløde og læg også vaniljestangen derned. Det hele giver smag.
  4. Tilsæt også 25 g rørsukker, og kog nu fløden op til kogepunktet.
  5. Vrid husblas fri for vand, og rør den ud i den letkogende fløde.
  6. Tag gryden af of lad flødemassen køle lidt ned i fem minutter.
  7. Fordel den så i glas. Stil glassene på køl i to timer.
  8. Kom 400 g jordbær i en kasserolle sammen med 1 spsk rørsukker og 1 tsk vaniljesukker, og kog dem under jævnlig omrøring i 6-8 minutter.
  9. Du skal ikke tilsætte vand, da de frosne jordbær afgiver rigeligt med væske. Og mere vand vil blot udvande smagen af jordbær.
  10. Køl jordbærmassen ned. Drys eventuelt lidt rørsukker på toppen, så der ikke dannes skind.

Næringsindhold

Kalorier288kcalKulhydrater20gProtein3gFedt23gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol71mgNatrium18mgKalium213mgKostfibre2gSukker17gVitamin A931IUVitamin C59mgCalcium57mgJern0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på jordbær panna cotta

Jordbær panna cotta er en super dejlig dessert, som alle godt kan lide.

Samtidig er det en ret nem dessert at lave, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i opgaven.

En italiensk klassiker toppet med lækre jordbær.

Opskriften er beregnet som dessert til 4 personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Panna cotta
  • Hyldeblomst panna cotta
  • Creme Anglaise med jordbær

Tips

Efter at dine panna cotta har kølet de to timer, fordeler du de sukkerkogte jordbær på de nu stivnede panna cotta, og stiller dem derefter på køl indtil servering.

De må gerne få mindst en time i køleskabet inden de skal spises, så bærrene når at sætte sig. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 26, 2024 at 8:40 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom gerne med din mening om den.

    Svar
  2. Tina skriver

    maj 31, 2017 at 7:04 pm

    Hvad med rarbabere i stedet for jordbær

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      maj 31, 2017 at 7:16 pm

      Hej Tina
      Det vil da være en fremragende idé 🙂
      Det vil jeg lige prøve af.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  3. Helle skriver

    april 26, 2017 at 9:01 am

    Hej. Kan man lave desserten dagen før - dvs. de kommer til at stå i køleskabet i ca. 24 timer inden servering.
    mvh
    Helle

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      april 27, 2017 at 7:57 am

      Hej Helle
      Det kan du du sagtens, og det bliver den næsten kun bedre af, da den så når at sætte sig ordentligt.
      God fornøjelse - det er en super god dessert 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required