Indhold
Jordbær panna cotta
Ingredienser
- 1 blad husblas
 - 2,5 dl piskefløde
 - 1 vaniljestang (kornene fra stangen)
 - 25 g rørsukker (eller alm. sukker)
 
- 400 g jordbær (frosne)
 - 1 spsk rørsukker
 - 1 tsk vaniljesukker
 
Fremgangsmåde
- Kom først 1 blad husblas i en skål med koldt vand, hvor det skal opblødes i fem minutter.
 - Hæld 2,5 dl piskefløde i tykbundet kasserolle.
 - Flæk 1 vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv. Kom dem i gryden med fløde og læg også vaniljestangen derned. Det hele giver smag.
 - Tilsæt også 25 g rørsukker, og kog nu fløden op til kogepunktet.
 - Vrid husblas fri for vand, og rør den ud i den letkogende fløde.
 - Tag gryden af of lad flødemassen køle lidt ned i fem minutter.
 - Fordel den så i glas. Stil glassene på køl i to timer.
 - Kom 400 g jordbær i en kasserolle sammen med 1 spsk rørsukker og 1 tsk vaniljesukker, og kog dem under jævnlig omrøring i 6-8 minutter.
 - Du skal ikke tilsætte vand, da de frosne jordbær afgiver rigeligt med væske. Og mere vand vil blot udvande smagen af jordbær.
 - Køl jordbærmassen ned. Drys eventuelt lidt rørsukker på toppen, så der ikke dannes skind.
 
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på jordbær panna cotta
Jordbær panna cotta er en super dejlig dessert, som alle godt kan lide.
Samtidig er det en ret nem dessert at lave, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i opgaven.
En italiensk klassiker toppet med lækre jordbær.
Opskriften er beregnet som dessert til 4 personer.
Se også mine opskrifter på:
Tips
Efter at dine panna cotta har kølet de to timer, fordeler du de sukkerkogte jordbær på de nu stivnede panna cotta, og stiller dem derefter på køl indtil servering.
De må gerne få mindst en time i køleskabet inden de skal spises, så bærrene når at sætte sig. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
 - Gratis app uden annoncer
 - Mulighed for populært nyhedsbrev
 - 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
 - Adgang til den populære favoritliste
 - Adgang til at printe opskrifter
 - Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom gerne med din mening om den.
Tina skriver
Hvad med rarbabere i stedet for jordbær
Madensverden.dk skriver
Hej Tina
Det vil da være en fremragende idé 🙂
Det vil jeg lige prøve af.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Helle skriver
Hej. Kan man lave desserten dagen før - dvs. de kommer til at stå i køleskabet i ca. 24 timer inden servering.
mvh
Helle
Guffeliguf.dk skriver
Hej Helle
Det kan du du sagtens, og det bliver den næsten kun bedre af, da den så når at sætte sig ordentligt.
God fornøjelse - det er en super god dessert 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk