• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Jordbær panna cotta

Jordbær panna cotta

Billede med jordbær panna cotta
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
686
SHARES
FacebookMessenger686PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. september 2021 - Udgivet:  30. maj 2017

Sådan laver du verdens bedste jordbær panna cotta. En virkelig lækker flødebudding. der toppes med sukkerkogte jordbær.

Jordbær panna cotta er en super dejlig dessert, som alle godt kan lide.

Samtidig er det en ret nem dessert at lave, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i opgaven.

En italiensk klassiker toppet med lækre jordbær.

Se også mine opskrifter på:

  • Panna cotta - opskrift på lækker italiensk dessert
  • Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert
  • Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)

Opskrift på jordbær panna cotta

Opskriften er beregnet som dessert til 4 personer.

Billede med jordbær panna cotta
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbær panna cotta

5 fra 1 stemme
Sådan laver du verdens bedste jordbær panna cotta. En virkelig lækker flødebudding. der toppes med sukkerkogte jordbær.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Kalorier: 288
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2,5 dl piskefløde
  • 25 g rørsukker
  • 1 vaniljestang - (kornene fra stangen)
  • 1 blad husblas
Sukkerkogte jordbær laver du af
  • 400 g jordbær - frosne
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Kom først et blad husblas i en skål med koldt vand, hvor det skal opblødes i fem minutter.
  2. Hæld fløden i tykbundet kasserolle.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Kom dem i gryden med fløde og læg også vaniljestangen derned. Det hele giver smag.
  4. Tilsæt også rørsukker, og kog nu fløden op til kogepunktet.
  5. Vrid husblas fri for vand, og rør den ud i den letkogende fløde.
  6. Tag gryden af of lad flødemassen køle lidt ned i fem minutter.
  7. Fordel den så i 4 glas. Jeg synes sagtens den kan række til seks personer, men du kan sagtens også blot fordele den i fire glas, hvor portionerne jo så bliver lidt større. Stil glassene på køl i to timer.
  8. Kom de frosne jordbær i en kasserolle sammen med rørsukker og vaniljesukker, og kog dem under jævnlig omrøring i 6-8 minutter.
  9. Du skal ikke tilsætte vand, da de frosne jordbær afgiver rigeligt med væske. Og mere vand vil blot udvande smagen af jordbær.
  10. Køl jordbærmassen ned. Drys eventuelt lidt rørsukker på toppen, så der ikke dannes skind.

Næringsindhold

Kalorier: 288kcalKulhydrater: 20gProtein: 3gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 71mgNatrium: 18mgKalium: 213mgKostfibre: 2gSukker: 17gVitamin A: 931IUVitamin C: 59mgCalcium: 57mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Efter at dine panna cotta har kølet de to timer, fordeler du de sukkerkogte jordbær på de nu stivnede panna cotta, og stiller dem derefter på køl indtil servering.

De må gerne få mindst en time i køleskabet inden de skal spises, så bærrene når at sætte sig. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 26, 2024 at 8:40 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom gerne med din mening om den.

    Svar
  2. Tina

    maj 31, 2017 at 7:04 pm

    Hvad med rarbabere i stedet for jordbær

    Svar
    • Madensverden.dk

      maj 31, 2017 at 7:16 pm

      Hej Tina
      Det vil da være en fremragende idé 🙂
      Det vil jeg lige prøve af.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  3. Helle

    april 26, 2017 at 9:01 am

    Hej. Kan man lave desserten dagen før - dvs. de kommer til at stå i køleskabet i ca. 24 timer inden servering.
    mvh
    Helle

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 27, 2017 at 7:57 am

      Hej Helle
      Det kan du du sagtens, og det bliver den næsten kun bedre af, da den så når at sætte sig ordentligt.
      God fornøjelse - det er en super god dessert 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required