Sådan laver du den bedste jordbær mousse uden husblas. Jordbærmoussen er en fantastisk sommerdessert, som er utrolig nem at lave.
Jordbær mousse, alene navnet får jo tænderne til at løbe i vand.
Og her er opskriften på den bedste jordbærmousse, der laves helt uden husblas, og som derfor heller ikke får en geleagtig konsistens, men bare er god og cremet.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på jordbær mousse
Jordbær mousse - den bedste uden husblas
Ingredienser
- 400 g jordbær friske jordbær eller fra frost
- 3 spsk rørsukker eller alm. sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk vand
- Lidt appelsinskal reven, fra en økologisk appelsin
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Start med at skylle jordbærrene grundigt, og fjern den grønne hat. Del bærrene i mindre stykker, og kom dem op i en tykbundet gryde. Tilsæt også lidt vand, rørsukker og vaniljesukker.
- Kog nu jordbærkompotten i cirka 4-5 minutter, så sukkeret smelter og samler sig om bærrene. Brug ikke for meget varme, så du koger jordbærrene helt i smadder, men lad dem stå og simre. Til sidst river du en smule appelsinskal i (tag 2-3 riv, da jordbærmoussen jo ikke skal smage for meget af appelsin), og sætter kompotten til afkøling. Den skal nemlig være HELT kold!
- Selve jordbærmoussen laver du ved at piske æggeblommerne luftige i godt selskab med flormelis og vaniljesukker.
- Pisk også fløden til en næsten stiv flødeskum.
- Når jordbærkompotten er afkølet, kommer du en spiseskefuld af den nederst i hvert af fire portionsglas.
- Vend nu resten af jordbærkompotten sammen med moussen og flødeskummet, men vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af moussen.
- Fyld glassene næsten op med jordbærmousse, og slut af med et par friske jordbær på toppen.
- Sæt nu jordbær mousse glassene på køl i et par timer (gerne mere), og så er de klar til servering. Du bliver ganske populær, det tør jeg godt love dig.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan erstatte vaniljesukker i di jordbær mousse med kornene fra en halv stang vanilje.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Birgit skriver
Tak for en rigtig god og nem dessert - har lavet den 2 gange - en med jordbær og i dag med rabarber.
Maria Henriksen skriver
Er den stiv/fast nok i konsistens til at pynte en kage med?
Bettina skriver
Kan opskriften laves med hindbær i stedet ?
Lene Rasmussen skriver
Kan den laves dagen før
Lisbeth skriver
Den er bare super god - laver den flere gange hver sommer 😍
Helle skriver
Er prøvet, smager helt fantastisk
Trine skriver
Ser godt nok lækkert ud. Det må prøves
Karina skriver
det ser godt nok nemt og lækkert nu 😊
Pia skriver
Den bliver bedre med piskede æggehvider.
Blommerne gør den ikke luftig
Lone skriver
Mums
Annette skriver
godt uden husblas