Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Jordbær mousse - den bedste uden husblas

Jordbær mousse - den bedste uden husblas

billederesultat for jordbær mousse
4.7 fra 34 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.2k
SHARES
FacebookMessenger4.2kPinterestEmailSMS

Sådan laver du den bedste jordbær mousse uden husblas. Jordbærmoussen er en fantastisk sommerdessert, som er utrolig nem at lave.

Jordbær mousse, alene navnet får jo tænderne til at løbe i vand.

Og her er opskriften på den bedste jordbærmousse, der laves helt uden husblas, og som derfor heller ikke får en geleagtig konsistens, men bare er god og cremet.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på jordbær mousse

Jordbær mousse - den bedste uden husblas

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 34 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
På køl: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 25 minutter min
Sådan laver du den bedste jordbær mousse uden husblas. Jordbærmoussen er en fantastisk sommerdessert, som er utrolig nem at lave.
Antal: 4
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g jordbær friske jordbær eller fra frost
  • 3 spsk rørsukker eller alm. sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk vand
  • Lidt appelsinskal reven, fra en økologisk appelsin
Mousse laves af
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle jordbærrene grundigt, og fjern den grønne hat. Del bærrene i mindre stykker, og kom dem op i en tykbundet gryde. Tilsæt også lidt vand, rørsukker og vaniljesukker.
  2. Kog nu jordbærkompotten i cirka 4-5 minutter, så sukkeret smelter og samler sig om bærrene. Brug ikke for meget varme, så du koger jordbærrene helt i smadder, men lad dem stå og simre. Til sidst river du en smule appelsinskal i (tag 2-3 riv, da jordbærmoussen jo ikke skal smage for meget af appelsin), og sætter kompotten til afkøling. Den skal nemlig være HELT kold!
  3. Selve jordbærmoussen laver du ved at piske æggeblommerne luftige i godt selskab med flormelis og vaniljesukker.
  4. Pisk også fløden til en næsten stiv flødeskum.
  5. Når jordbærkompotten er afkølet, kommer du en spiseskefuld af den nederst i hvert af fire portionsglas.
  6. Vend nu resten af jordbærkompotten sammen med moussen og flødeskummet, men vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af moussen.
  7. Fyld glassene næsten op med jordbærmousse, og slut af med et par friske jordbær på toppen.
  8. Sæt nu jordbær mousse glassene på køl i et par timer (gerne mere), og så er de klar til servering. Du bliver ganske populær, det tør jeg godt love dig.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan erstatte vaniljesukker i di jordbær mousse med kornene fra en halv stang vanilje.

Se også disse opskrifter:

Gammeldags citronfromage
Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
Se opskriften her
billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen
Budding
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Se opskriften her
billederesultat for budding
Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Se opskriften her
Billede af chokolademousse.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit skriver

    juli 21, 2023 at 10:39 am

    Tak for en rigtig god og nem dessert - har lavet den 2 gange - en med jordbær og i dag med rabarber.

    Svar
  2. Maria Henriksen skriver

    november 21, 2022 at 9:43 pm

    Er den stiv/fast nok i konsistens til at pynte en kage med?

    Svar
  3. Bettina skriver

    oktober 28, 2022 at 8:13 pm

    Kan opskriften laves med hindbær i stedet ?

    Svar
  4. Lene Rasmussen skriver

    august 02, 2022 at 8:40 am

    Kan den laves dagen før

    Svar
  5. Lisbeth skriver

    marts 14, 2021 at 11:24 am

    Den er bare super god - laver den flere gange hver sommer 😍

    Svar
  6. Helle skriver

    marts 14, 2021 at 11:24 am

    Er prøvet, smager helt fantastisk

    Svar
  7. Trine skriver

    marts 14, 2021 at 11:23 am

    Ser godt nok lækkert ud. Det må prøves

    Svar
  8. Karina skriver

    marts 14, 2021 at 11:23 am

    det ser godt nok nemt og lækkert nu 😊

    Svar
  9. Pia skriver

    marts 14, 2021 at 11:22 am

    Den bliver bedre med piskede æggehvider.
    Blommerne gør den ikke luftig

    Svar
  10. Lone skriver

    marts 14, 2021 at 11:22 am

    Mums

    Svar
  11. Annette skriver

    marts 14, 2021 at 11:22 am

    godt uden husblas

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required