Sådan laver du den bedste jordbær mousse uden husblas. Jordbærmoussen er en fantastisk sommerdessert, som er utrolig nem at lave.
Jordbær mousse, alene navnet får jo tænderne til at løbe i vand.
Og her er opskriften på den bedste jordbærmousse, der laves helt uden husblas, og som derfor heller ikke får en geleagtig konsistens, men bare er god og cremet.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på jordbær mousse
Jordbær mousse - den bedste uden husblas
Ingredienser
- 400 g jordbær - friske jordbær eller fra frost
- 3 spsk rørsukker - eller alm. sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk vand
- Lidt appelsinskal - reven, fra en økologisk appelsin
Mousse laves af
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl piskefløde
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Start med at skylle jordbærrene grundigt, og fjern den grønne hat. Del bærrene i mindre stykker, og kom dem op i en tykbundet gryde. Tilsæt også lidt vand, rørsukker og vaniljesukker.
- Kog nu jordbærkompotten i cirka 4-5 minutter, så sukkeret smelter og samler sig om bærrene. Brug ikke for meget varme, så du koger jordbærrene helt i smadder, men lad dem stå og simre. Til sidst river du en smule appelsinskal i (tag 2-3 riv, da jordbærmoussen jo ikke skal smage for meget af appelsin), og sætter kompotten til afkøling. Den skal nemlig være HELT kold!
- Selve jordbærmoussen laver du ved at piske æggeblommerne luftige i godt selskab med flormelis og vaniljesukker.
- Pisk også fløden til en næsten stiv flødeskum.
- Når jordbærkompotten er afkølet, kommer du en spiseskefuld af den nederst i hvert af fire portionsglas.
- Vend nu resten af jordbærkompotten sammen med moussen og flødeskummet, men vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af moussen.
- Fyld glassene næsten op med jordbærmousse, og slut af med et par friske jordbær på toppen.
- Sæt nu jordbær mousse glassene på køl i et par timer (gerne mere), og så er de klar til servering. Du bliver ganske populær, det tør jeg godt love dig.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan erstatte vaniljesukker i di jordbær mousse med kornene fra en halv stang vanilje.
Se også disse opskrifter:
Gammeldags citronfromage
Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
Gå til opskrift
Budding
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Gå til opskrift
Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Gå til opskrift

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Birgit skriver
Tak for en rigtig god og nem dessert - har lavet den 2 gange - en med jordbær og i dag med rabarber.