• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Januarsalat med ristede kikærter og bagt selleri

Januarsalat med ristede kikærter og bagt selleri

Januarsalat med grønkål
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. januar 2021 - Udgivet: 4. januar 2021

Januarsalat med blandt andet grønkål og ristede kikærter er en mættende og dejlig salat fuld af vitaminer og proteiner. Her er opskriften.

Januarsalat kan vi alle trænge til efter en jul med sul. Denne mætter meget, da der både er kikærter, bagt selleri og revet Grana Padano ost i.

Og så er den fuld af smag. Jeg bruger grønkål som fundament, da den har et højt indhold af vitaminer, antioxidanter og kostfibre. Det kan vi vist alle bruge her i vintertiden.

Når du skal bruge grønkål i salaten, er det en god ide at massere kålen i skålen.

Først fjerner du naturligvis stokkene, derefter river du den i mindre stykker for til sidst at vride og massere bladene i en skål.

Du må godt presse godt til, så grønkålen mister volumen, på den måde bliver den mere tygge-venlig.

Bag kikærterne sammen med sellerien

Selleriknolden har været i ovnen i tre timer, før jeg bruger den. Det gør den dejlig blød og giver tilmed en lettere brændt smag.

Det lyder voldsomt at bruge mere end tre timer på at lave januarsalat.

Men i virkeligheden er der jo ikke noget arbejde i at smide sellerien i ovnen og lade den stå.

Den sidste time kan kikærterne lægges ind i ovnen på en bageplade med bagepapir.

Opskrift på sund og sprød januarsalat

Karen SenecaKaren Seneca

Januarsalat med ristede kikærter og bagt selleri

5 fra 7 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Selleris bagetid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stk selleriknold
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sennepsmel
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 spsk salt
  • 150 g grønkål
  • 1 stk æble - i skiver
  • 2 stk gulerødder - groftrevet
  • 1 dåse kikærter - ristes i ovn
  • 1,5 dl hytteost
  • 2 spsk citronsaft
  • 1,5 spsk citronskal
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 dl Grana Padano - fintrevet
  • friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl sellerien og skær rødderne af.
  2. Gnid olivenolie ind i sellerien - derefter paprika, cayennepeber, salt og sennepsmel.
  3. Bag den i ovnen i tre timer ved 170 grader eller 150 grader i varmluft.
  4. De sidste 40 minutter lægger du kikærterne i ovnen på bagepapir ved siden af sellerien. Se opskriften på ristede kikærter her.
  5. Skyl grønkålen og riv bladene fra stokkene.
  6. Hæld de afrevne blade i en skål og masser dem, så du knækker bladenes fibre. Det gør kålen mindre sej.
  7. Tilsæt æbleskiver og revede gulerødder. Rør rundt.
  8. Bland fintrevet Grana Panado, en dl. hytteost, citronsaft, citronskal, sennep og æblecidereddike. Smag til med salt og peber. Hæld det ned til grøntsagerne.
  9. Når sellerien er færdig, skærer du enten store tern eller skiver af den, og blander det i salaten.
  10. Hæld til sidst de ristede kikærter over. Nu er salaten klar til at blive spist.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Her får du andre opskrifter på fyldige salater:

Spansk kartoffelsalat med tun: Papas aliñás

5 fra 17 stemmer
Spansk kartoffelsalat med tun og æg kan serveres som en herlig mættende frokost eller som aftensmad med et godt, groft brød til.
Gå til opskrift
Spansk kartoffelsalat Papas aliñás
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required