Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Italienske kødboller

Italienske kødboller i ovn med tomatsovs

billederesultat for italienske kødboller
4.8 fra 75 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Italienske kødboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på italienske kødboller
  • Servering
  • Kommentarer

Italienske kødboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 75 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Fars på køl: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 dl hønsefond
  • 1 tsk paprika
  • 1 lille rødløg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 tsk oregano (tørret)
  • 1 håndfuld persille (finthakket)
  • friskkværnet peber
Tomatsovs
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 rødløg (finthakket )
  • 400 g tomat passata
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 tsk sukker
  • 2 dl hønsefond
  • 1 citron (lidt saft)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom farsen i en skål til røremaskinen, og rør farsen godt med salt. Tilsæt så ægget, og rør det ud.
  2. Derefter tilsætter du gradvist de øvrige ingredienser, og rører farsen igennem ved lav hastighed i fem minutter. Stil gerne kødet i køleskabet en halv time, så smag og konsistensen kan nå at samle sig.
  3. Imens laver du tomatsovsen. Kom olivenolie på en pande, og varm det op ved middel varme. Svits løg og hvidløg klare i olien.
  4. Tilsæt så gradvist de øvrige ingredienser, og smag til sidst tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt friskpresset citronsaft.
  5. Lad den simre indtil du skal bruge den.
  6. Tag kødet ud af køleskabet, og find et ovnfast fad frem. Smør det godt med olivenolie, så kødbollerne ikke hænger fast.
  7. Tril nu 20 kødboller ud af farsen, og stil dem i fadet.
  8. Steg dem i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  9. Tag dem ud og hæld tomatsovs over. Stil så fadet med italienske kødboller og tomatsovs tilbage i ovnen, og steg dem færdige i yderligere fem minutter ved 200 grader.

Næringsindhold

Kalorier634kcalKulhydrater11gProtein25gFedt43gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt12gTransfedt2gKolesterol130mgNatrium2946mgKalium506mgKostfibre2gSukker4gVitamin A3491IUVitamin C12mgCalcium71mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på italienske kødboller

De italienske kødboller er virkelig nem og dejlig aftensmad, der kan laves på lige under en time.

Du får lækre og krydrede kødboller i en skøn tomatsovs, og hele molevitten nydes selvfølgelig med pasta, der er kogt al dente, altså stadig med lidt bid.

Opskriften er til fire personer, og giver cirka 20 kødboller.

Se også disse opskrifter:

  • Italienske frikadeller med tomatsovs
  • Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce
  • Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs
  • Pasta med kødboller i tomatsauce

Servering

Tag fadet ud af ovnen og servér de italienske kødboller sammen med friskkogt pasta og et stykke focaccia. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Stegger skriver

    september 24, 2024 at 11:50 am

    Retten er virkelig, både til børn og voksne….
    Kan man fryse den ned i mindre portioner?
    Mvh Bente Stegger

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2024 at 10:06 am

      Hej Bente
      Det kan du tro - retten kan sagtens fryses.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Lisbeth skriver

    december 27, 2023 at 8:34 pm

    Verdens bedste kødboller ifølge min mand 😊 Citronen giver lige det sidste pift til sovsen, som er perfekt!

    Svar
  3. Helle Madsen skriver

    november 05, 2022 at 4:53 pm

    Hvor lang tid skal kødbollerne have i en Airfryer ?
    Vh. Helle

    Svar
  4. Jannie skriver

    september 21, 2021 at 11:58 am

    Elsker denne opskrift! ♥️
    Det samme gør børnene... Der er ALTID glade børn når de finder ud af at vi skal have "Lady og Vagabonden" mad❣️
    Tak for den skønne, dejlige opskrift!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 21, 2021 at 2:09 pm

      Mange tak, Jannie - det er dejligt at høre.
      Og det er også en skøn og børnevenlig ret, som jeg også holder af 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. lina devik skriver

    april 30, 2018 at 4:55 pm

    kan man bruge noget andet end balsamico??og hvis ikke,er det så den lyse eller mørke man skal bruge???

    Svar
  6. lina devik skriver

    april 27, 2018 at 12:13 pm

    hej i opskriften til tomatsovs,står der at man skal bruge 400 g passata, hvad er det?????på forhånd tak.hilsen lina

    Svar
    • Trine Nordvig skriver

      november 15, 2024 at 5:59 pm

      Super dejlig ret 😍

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required