• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italienske kødboller i ovn med tomatsovs

Italienske kødboller i ovn med tomatsovs

billederesultat for italienske kødboller
4.8 fra 75 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. november 2023 - Udgivet:  16. august 2022

Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.

De italienske kødboller er virkelig nem og dejlig aftensmad, der kan laves på lige under en time.

Du får lækre og krydrede kødboller i en skøn tomatsovs, og hele molevitten nydes selvfølgelig med pasta, der er kogt al dente, altså stadig med lidt bid.

Opskriften er til fire personer, og giver cirka 20 kødboller.

Se også disse opskrifter:

Italienske frikadeller med tomatsovs

Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce

Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

Pasta med kødboller i tomatsauce

Opskrift på italienske kødboller

billederesultat for italienske kødboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italienske kødboller

4.76 fra 75 stemmer
Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Fars på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 634
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 dl hønsefond
  • 1 tsk paprika
  • 1 lille rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 håndfuld persille - finthakket
  • friskkværnet peber
Tomatsovs
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 rødløg - finthakket
  • 400 g tomat passata
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 tsk sukker
  • 2 dl hønsefond
  • 1 citron - lidt saft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom farsen i en skål til røremaskinen, og rør farsen godt med salt. Tilsæt så ægget, og rør det ud.
  2. Derefter tilsætter du gradvist de øvrige ingredienser, og rører farsen igennem ved lav hastighed i fem minutter. Stil gerne kødet i køleskabet en halv time, så smag og konsistensen kan nå at samle sig.
  3. Imens laver du tomatsovsen. Kom olivenolie på en pande, og varm det op ved middel varme. Svits løg og hvidløg klare i olien.
  4. Tilsæt så gradvist de øvrige ingredienser, og smag til sidst tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt friskpresset citronsaft.
  5. Lad den simre indtil du skal bruge den.
  6. Tag kødet ud af køleskabet, og find et ovnfast fad frem. Smør det godt med olivenolie, så kødbollerne ikke hænger fast.
  7. Tril nu 20 kødboller ud af farsen, og stil dem i fadet.
  8. Steg dem i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  9. Tag dem ud og hæld tomatsovs over. Stil så fadet med italienske kødboller og tomatsovs tilbage i ovnen, og steg dem færdige i yderligere fem minutter ved 200 grader.

Næringsindhold

Kalorier: 634kcalKulhydrater: 11gProtein: 25gFedt: 43gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 2gKolesterol: 130mgNatrium: 2946mgKalium: 506mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 3491IUVitamin C: 12mgCalcium: 71mgJern: 9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag fadet ud af ovnen og servér de italienske kødboller sammen med friskkogt pasta og et stykke focaccia. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Stegger

    september 24, 2024 at 11:50 am

    Retten er virkelig, både til børn og voksne….
    Kan man fryse den ned i mindre portioner?
    Mvh Bente Stegger

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 25, 2024 at 10:06 am

      Hej Bente
      Det kan du tro - retten kan sagtens fryses.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Lisbeth

    december 27, 2023 at 8:34 pm

    Verdens bedste kødboller ifølge min mand 😊 Citronen giver lige det sidste pift til sovsen, som er perfekt!

    Svar
  3. Helle Madsen

    november 05, 2022 at 4:53 pm

    Hvor lang tid skal kødbollerne have i en Airfryer ?
    Vh. Helle

    Svar
  4. Jannie

    september 21, 2021 at 11:58 am

    Elsker denne opskrift! ♥️
    Det samme gør børnene... Der er ALTID glade børn når de finder ud af at vi skal have "Lady og Vagabonden" mad❣️
    Tak for den skønne, dejlige opskrift!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 21, 2021 at 2:09 pm

      Mange tak, Jannie - det er dejligt at høre.
      Og det er også en skøn og børnevenlig ret, som jeg også holder af 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. lina devik

    april 30, 2018 at 4:55 pm

    kan man bruge noget andet end balsamico??og hvis ikke,er det så den lyse eller mørke man skal bruge???

    Svar
  6. lina devik

    april 27, 2018 at 12:13 pm

    hej i opskriften til tomatsovs,står der at man skal bruge 400 g passata, hvad er det?????på forhånd tak.hilsen lina

    Svar
    • Trine Nordvig

      november 15, 2024 at 5:59 pm

      Super dejlig ret 😍

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required