Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
De italienske kødboller er virkelig nem og dejlig aftensmad, der kan laves på lige under en time.
Du får lækre og krydrede kødboller i en skøn tomatsovs, og hele molevitten nydes selvfølgelig med pasta, der er kogt al dente, altså stadig med lidt bid.
Opskriften er til fire personer, og giver cirka 20 kødboller.
Se også disse opskrifter:
Italienske frikadeller med tomatsovs
Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce
Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs
Pasta med kødboller i tomatsauce
Opskrift på italienske kødboller
Italienske kødboller
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1 dl hønsefond
- 1 tsk paprika
- 1 lille rødløg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 håndfuld persille - finthakket
- friskkværnet peber
- 3 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 1 rødløg - finthakket
- 400 g tomat passata
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk æbleeddike
- 2 tsk sukker
- 2 dl hønsefond
- 1 citron - lidt saft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom farsen i en skål til røremaskinen, og rør farsen godt med salt. Tilsæt så ægget, og rør det ud.
- Derefter tilsætter du gradvist de øvrige ingredienser, og rører farsen igennem ved lav hastighed i fem minutter. Stil gerne kødet i køleskabet en halv time, så smag og konsistensen kan nå at samle sig.
- Imens laver du tomatsovsen. Kom olivenolie på en pande, og varm det op ved middel varme. Svits løg og hvidløg klare i olien.
- Tilsæt så gradvist de øvrige ingredienser, og smag til sidst tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt friskpresset citronsaft.
- Lad den simre indtil du skal bruge den.
- Tag kødet ud af køleskabet, og find et ovnfast fad frem. Smør det godt med olivenolie, så kødbollerne ikke hænger fast.
- Tril nu 20 kødboller ud af farsen, og stil dem i fadet.
- Steg dem i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag dem ud og hæld tomatsovs over. Stil så fadet med italienske kødboller og tomatsovs tilbage i ovnen, og steg dem færdige i yderligere fem minutter ved 200 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Tag fadet ud af ovnen og servér de italienske kødboller sammen med friskkogt pasta og et stykke focaccia. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Bente Stegger skriver
Retten er virkelig, både til børn og voksne….
Kan man fryse den ned i mindre portioner?
Mvh Bente Stegger
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Bente
Det kan du tro - retten kan sagtens fryses.
De bedste hilsner
Holger