Italienske hakkebøffer i fad med grøntsager er en lækker familieret og et hit til aftensmad. Krydret som man gør i det italienske køkken.
Italienske hakkebøffer i fad er en populær ret, der laves med aubergine, squash, peberfrugt og kartofler.
Hele retten laves som en af de skønne retter med mad i fad - og her er det i en italiensk tomatsauce, der ledsager kød og grøntsager i fadet.
I denne opskrift skal du ikke hænge dig præcist i målene på kød og de enkelte grøntsager. Det vigtigste er, at du fylder fadet ud og fordeler kød og grøntsager jævnt.
Mængden afhænger jo blandt andet af hvor store kartofler, aubergine og de andre grøntsager er.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på italienske hakkebøffer
Italienske hakkebøffer i fad med grøntsager
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød - med 10% fedt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 250 g kartofler - mellemstore
- 1 squash
- 1 lille aubergine
- 4-5 tomater - almindelige
- 1 rød peberfrugt
- 3 spsk olivenolie
- 75 g vand
- 3 spsk tomatpasta
- 1 tsk rosmarin - tørret
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Oksekødet æltes sammen med paprika, hvidløgspulver, oregano, salt og peber.
- Deles i mindre kødboller, som formes til små hakkebøffer med en diameter på ca. 5 centimeter og en centimeter i tykkelse.
- Kartofler, squash, aubergine og tomater skæres i tynde skiver, og vær især opmærksom på kartoffelskiverne, der ikke må være for tykke. Ellers bliver de ikke møre under turen i ovnen! Peberfrugten skæres i store tern på størrelse med de øvrige skiver.
- Smør et ildfast fad - cirka 18 gange 25 centimeter - med lidt olivenolie.
- Læg nu lagvist hakkebøffer og grøntsager i fadet, hvor de stilles på højkant. Se eventuelt billedet. Pensles med olivenolie.
- Bag nu de italienske hakkebøffer med grøntsager i 15 minutter.
- Rør tomatpasta sammen med vand. Tag fadet ud af ovnen, og hæld tomatsovsen over kød og grøntsager. Drys med tørret rosmarin.
- Beklæd fadet med sølvpapir, og stil det tilbage i ovnen. Giv det nu yderligere 35 minutter, så det samlede tid i ovnen er ca. 50 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag fadet med italienske hakkebøffer og grøntsager ud af ovnen, og lad det køle en smule af.
Serveres med en lækker tomatsalat til.
Se også mine opskrifter på:
Fattigmands tournedos
Hakkebøffer med baconflødesovs - nem og lækker opskrift
Hakkebøffer med porrer - nem opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lis Heisselberg
Jeg er ikke interesseret i at slå det op på de sociale medier, jeg vil bare gerne høre svaret til Søren
Holger Rørby Madsen
Hej Lis
Det kan du læse her i kommentarsporet - og opskriften er rettet til 🙂
BH Holger
Søren Christiansen
Din opskrift på Italienske hakkebøffer har en fejl? Den bliver næsten sort, og hakkebøfferne er tørre og kedelige. Er der ikke noget galt med ovntemperaturen eller tiden? En hel time på 225 grader ovnluft, delvis overdækket. Har nu prøvet to gange. Er ellers super tilfreds med dine opskrifter.
Ve bedste hilsener
Søren Christiansen
Lis Heisselberg
Jeg kunne da rigtigt godt tænke mig, at Søren fik et svar, inden jeg går i gang med retten, som ser superlækker ud.
Mvh Lis Heisselberg
Holger Rørby Madsen
Hej Lis
Undskyld det sene svar, men den skulle lige laves igen. Og testes. Og opskriften er rettet lidt til med lidt kortere tid og lavere temperatur. Skriv endelig hvordan den blev hos dig.
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Hej Søren
Tak for feedback, og jeg har justeret opskriften lidt til. Du har ret, man kan sagtens give den lidt kortere tid i ovnen. Så nu skal den have 50 minutter ved 200 grader - og det bliver rigtig fint.
Alt det bedste - og atter en gang tak
Holger