• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)

Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)

billederesultat for ciabatta boller
Disse ciabatta boller fra Italien er meget nemme at bage, og som du kan se på billedet, så giver det meget luftige brød med store huller. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. februar 2024 - Udgivet:  23. marts 2022

Del gerne:
155
SHARES
FacebookMessenger155PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Ciabatta boller fra Italien er lækre brød, som er nemme at bage. Rør dejen sammen om morgenen, og bag bollerne til aften. Uden æltning.
  2. Opskrift på ciabatta boller
  3. Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Ciabatta boller fra Italien er lækre brød, som er nemme at bage. Rør dejen sammen om morgenen, og bag bollerne til aften. Uden æltning.

Ciabatta boller fra Italien er utrolige nemme at bage. Du rører blot dejen sammen om morgenen, og sidst på eftermiddagen foldes den sammen uden æltning, hvorefter der kan bages de bedste italienske boller.

Dejen skal nemlig ikke æltes på noget tidspunkt, og den skal heller ikke efterhæves, men i stedet bages direkte ved høj varme i ovnen.

Bollerne er super gode madbrød, men de smager faktisk også godt som sandwichbrød.

Opskriften giver 12 italienske boller.

Se også disse opskrifter:

Ciabattabrød

Focaccia

Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn

Opskrift på ciabatta boller

billederesultat for ciabatta boller

Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)

Ciabatta boller fra Italien er lækre brød, som er nemme at bage. Rør dejen sammen om morgenen, og bag bollerne til aften. Uden æltning.
Bedømmelse
4.8 fra 34 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 8 timer timer 30 minutter minutter
Antal 12
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3,5 dl vand - koldt lige fra hanen
  • 1 tsk sukker
  • 8 g gær
  • 1 tsk salt
  • 400 g manitoba hvedemel

Fremgangsmåde

  • Kom vand i en skål sammen med gæren, og rør den ud.
  • Bland melet sammen med sukker og salt, og rør det ud i gærvæsken, og bare anvend en grydeske af træ. Du skal blot røre et minuts tid, så dejen er fugtig hele vejen igennem.
  • Beklæd fadet med et stykke husholdningsfilm, læg et viskestykke over og lad nu dejen stå ved stuetemperatur i 8-10 timer. Det kommer sig ikke så nøje.
  • Kom lidt Manitoba hvedemel ud på køkkenbordet, og vælt forsigtigt dejen ud på bordet. Gerne med vand på fingrene, så dejen ikke hænger fast.
  • Stram nu dejen til dine ciabatta boller op , og det gør du ved at folde dejen ind over sig selv. Fold fra alle fire sider, hvor dejen foldes helt ind. Nu kan du næsten mærke, at dejen er strammere at arbejde med.
  • Del dejen i 12 lige store stykker, som lægges på en bageplade med bagepapir.
  • Bag de skønne ciabatta boller i en forvarmet ovn ved 275 grader over- og undervarme, og de skal have cirka 20 minutter. Så masser af varme. Luk gerne luften ud de sidste 5 minutter, for at skabe mere sprøde brød.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag de færdigbagte ciabatta boller ud og lad dem køle af på en rist.

Så simpelt er det at lave de lækreste italienske boller, som du i øvrigt kan fryse ned. Så har du altid lækkert brød fra Italien i fryseren.

Du kan også bage ciabattaboller i airfryer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sofie

    april 01, 2025 at 1:15 pm

    Kan man bruge tørgær? Hvis ja hvor meget skal der så i af det?

    Svar
  2. Lærke Jessen

    marts 26, 2025 at 4:22 pm

    Hvad menes der med at lukke luften ud af ovenen de sidste 5 min?

    Svar
  3. Pia Kristiansen

    januar 18, 2025 at 9:07 am

    Super opskrift. Meget levende dej så hvordan spænder jeg dem mere op så de hæver lidt mere. De hævede men vil gerne have lidt mere højde på. Men smagen er super. 😃

    Svar
  4. Rolf Kallesøe

    august 10, 2024 at 5:32 pm

    Opskriften bruger to forskellige ord for det samme køkkenredskab. Først skålen og derefter fadet, som skal beklædes med film. Det der menes, er at skålen skal overdækkes med husholdningsfilm ikke beklædes. Hvorfor der også skal et viskestykke over forklares ikke.
    Opskriften på brød er mere præcis og med foto, så det er muligt at se, hvad der menes.

    Svar
  5. Peter

    marts 30, 2023 at 7:17 pm

    Øv det var første gang hvor jeg blev skuffet over resultatet af de mange opskrifter jeg har prøvet fra din side. Dejen hævede ikke meget og blev ikke til 12 boller men 7 små😞 gær fejlede intet og opskriften blev fulgt til punkt og prikke. Øv øv

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 31, 2023 at 12:55 pm

      Hej Peter
      Tak for tilbagemelding, og det forstår jeg ikke. Eller rettere - det har jeg ikke oplevet, så jeg ved ikke lige hvad er gået galt hos dig. Jeg synes altid de bliver fine.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required