• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
4.8 fra 140 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.7k
SHARES
FacebookMessenger2.7kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. juli 2023 - Udgivet: 29. juli 2023

Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer, og som giver luftige brød.

Disse ciabattabrød er super nemme at lave og de skal ikke engang æltes.

I stedet røres dejen blot sammen, så det er altså virkelig nemt at bage.

Brødene bliver meget luftige, og får de helt rigtige huller, som de fleste godt kan lide i denne slags brød.

Opskriften giver tre store brød.

Indhold
  • Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer, og som giver luftige brød.
  • Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Tips
  • Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)
  • Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
  • Italiensk focaccia brød
  • Hjemmebagte boller med smør
  • Naanbrød - indiske naan
  • Pitabrød - hjemmebagte
  • FAQ
  • Kommentarer
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

4.78 fra 140 stemmer
Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 5 timer t
Samlet tid 5 timer t 30 minutter min
Antal: 3 stk.
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Kalorier: 984
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 7 dl vand - lunkent
  • 10 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 800 g Manitoba hvedemel
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand - cirka 30 grader varmt - i en skål. Kom også sukker og gær ved og rør det ud med en trægrydeske. Sukkeret skal opløses helt, og det selvfølgelig tilsvarende med gæren.
  2. Bland hvedemelet med det fine salt, og kom det hele i skålen på én gang. Rør nu dejen sammen så den er samlet, men rør heller ikke for længe.
  3. Beklæd skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over. Her skal dejen hæve i fem timer på køkkenbordet.
  4. Forvarm ovnen til 275 grader varmluft (jo, ciabattabrødene bages ved HØJ varme).
  5. Hæld dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket. Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
  6. Skær den ud i tre lige store store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde, og her kan de lægge ved siden af hinanden. Men hold så meget plads som muligt mellem dem.
  7. Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst, og de må gerne få nogle mørke pletter - men de skal ikke være helt forkullede.
  8. Tag ciabattabrødene ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist. Derefter kan de skæres i skønne skiver.

Næringsindhold

Kalorier: 984kcalKulhydrater: 207gProtein: 28gFedt: 3gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 1568mgKalium: 306mgKostfibre: 7gSukker: 3gVitamin C: 0.003mgCalcium: 49mgJern: 12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder af fremgangsmåden til bagning af brødene:

billede med dej til ciabattabrød
dej til ciabattabrød på meldrysset bord
ciabattabrød på bageplade
billede med nybagt ciabattabrød
billederesultat for ciabatta

Tips

Nu har du virkelig lækre brød, som er super gode nybagte og til maden.

Lækre og hjemmebagte ciabattabrød, der er utrolig nemme at bage.

Se her hvad bageenzymer kan gøre for dit brød.

Flere inspirerende opskrifter:

Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)

4.8 fra 34 stemmer
Ciabatta boller fra Italien er lækre brød, som er nemme at bage. Rør dejen sammen om morgenen, og bag bollerne til aften. Uden æltning.
Gå til opskrift
billederesultat for ciabatta boller

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.9 fra 408 stemmer
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Gå til opskrift
billede med franskbrød

Italiensk focaccia brød

4.7 fra 136 stemmer
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Gå til opskrift
billede med italiensk focaccia brød

Hjemmebagte boller med smør

4.8 fra 667 stemmer
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Bollerne er nemme at bage, bløde, lige så lækre som hos bageren og fryseegnet.
Gå til opskrift
billede med boller

Naanbrød - indiske naan

4.7 fra 33 stemmer
Min opskrift på verdens bedste naanbrød. Med eller uden hvidløg. Det indiske brød bages med gær og yoghurt, og du kan også se hvad naan er.
Gå til opskrift
Billede med naan indisk naanbrød.

Pitabrød - hjemmebagte

4.7 fra 146 stemmer
Min opskrift på pitabrød, der er nemme, luftige og altid popper op som de skal. Verdens bedste pita brød, og du kommer aldrig til at bage andre.
Gå til opskrift
hjemmebagte pitabrød

FAQ

Kan man fryse ciabattabrød?

Du kan sagtens fryse ciabattabrød. Lad brødet køle af, kom det i en frysepose og derefter på køl. Kan tøs op ved stuetemperatur eller lunes i ovnen.

Hvor lang tid skal ciabattabrød bages i ovnen?

Bagetiden på ciabatta er ca. 20 minutter ved 275 grader varmluft. Du kan med fordel bage brødene på bagestål.

Hvad er ciabattabrød lavet af?

Ciabattabrød laves af vand, gær, lidt sukker, hvedemel og salt. Det vigtige ved dejen er, at du anvender en kraftig hvedemel med et proteinindhold på mindst 12 procent - og meget gerne 14, så du opnår et stærkt glutennetværk i brødet. Og dermed de store huller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majbritt

    juni 21, 2025 at 7:13 am

    Svar
  2. Line

    juni 04, 2025 at 4:46 pm

    Hej,
    Tænkte på om man kan lave dejen om aftenen og bage dem om morgenen/formiddagen (altså så de står måske +/- 8 timer på køkkenbordet)?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 05, 2025 at 5:22 am

      Hej Line
      Det kan du sagtens. Du kan så med fordel komme lidt mindre gær i, men jeg har gjort det før med et godt resultat.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Birgit Hansen

    juni 01, 2025 at 7:44 pm

    Hvad er der sket med dine opskrifter. Lige pludselig kan man ikke tilgå dem. Heller ikke dem der ellers liggers på min Pinterest side og som har ligget der gennem længere tid? Jeg har fulgt sig gennem meget lang tid og har meget stor glæde af dine dejlige opskrifter.
    Mange hilsner Birgit.

    Svar
  4. Stephanie Juul Vigeholm

    marts 20, 2025 at 4:08 pm

    Hej
    Kan jeg lave dejen til brødet dagen før?
    Tak for nogle nemme og gode opskrifter.
    Med venlig hilsen
    Stephanie

    Svar
  5. Irene

    marts 17, 2025 at 8:44 am

    Superlækre brød og fantastisk mad-app! Tak for den.
    Du skriver, at brødene lægges på en smurt bageplade, men på billedet er der bagepapir på.
    Jeg kunne godt tænke mig at undgå bagepapir, da det jo frarådes ved temperaturer over 220 grader
    Vil en smurt bageplade fungere?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 17, 2025 at 9:14 am

      Hej Irene
      Tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre.
      Ja, du kan sagtens bare bruge en smurt bageplade. Det fungerer fint. Jeg bager også indimellem ciabattabrødene på min hulplade, der er sprøjtet med bagespray.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Irene

        marts 17, 2025 at 10:48 am

        Tak for hurtigt svar
        Jeg prøver med smurt plade næste gang
        Vh Irene

  6. Maria

    marts 16, 2025 at 9:24 am

    Der er et billede med de ubagte brød med en del olie hældt over. Der står dog ikke noget om det i opskriften. Skal eller skal man ikke hælde olivenolie over før bagning? Tak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 16, 2025 at 2:07 pm

      Hej Maria
      Det er frivilligt - man kan gøre - man kan lade være - du får et lækkert brød uanset hvad 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Miriam Burghardt

        april 11, 2025 at 12:33 pm

        Kan det bages med surdej?

      • Holger Rørby Madsen

        april 11, 2025 at 1:06 pm

        Hej Miriam
        Ja, det kan du sagtens - det bliver det da kun bedre af .-)
        God bagelyst.
        BH Holger

« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærsnitter - opskrift på de bedste genfersnitter→ Se opskriften
hel grillet blomkål
Hel grillet blomkål med olie og citron→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required