• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italiensk aftensmad med lækre og møre kyllingelår

Italiensk aftensmad med lækre og møre kyllingelår

italiensk aftensmad med kylling og tomater
En lækker omgang italiensk aftensmad med kylling over- og underlår i fad med tomater og bladselleri. Serveres med pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. september 2024 - Udgivet:  16. september 2023

Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en skøn opskrift på italiensk aftensmad med kylling over- og underlår, der steges i et fad i ovnen med tomater. Serveres med pasta.
  2. Opskrift på italiensk aftensmad
  3. Italiensk aftensmad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Her er en skøn opskrift på italiensk aftensmad med kylling over- og underlår, der steges i et fad i ovnen med tomater. Serveres med pasta.

Så står den på italiensk aftensmad i form af lækre og møre kyllingelår, der steges i et fad i ovnen sammen med blandt andet tomater og bladselleri.

Du skal bruge hele kylling over- og underlår, altså hvor de sidder i samme stykke, og det passer med en til hver person.

Og så kan du bare glæde dig til den fantastiske smag og sky, der følger under tilberedningen af den italienske ret. Den smager nemlig himmelsk godt.

Det er meget nem ret at lave, og det er jo ofte typisk for italiensk mad. Og fadet med kyllingestykkerne sætter du bare på bordet sammen med pasta, og så er der serveret.

Se også disse opskrifter:

  • Lasagne
  • Pasta med kødsovs
  • Nem one pot pasta
  • Risotto

Opskrift på italiensk aftensmad

italiensk aftensmad med kylling og tomater

Italiensk aftensmad

Her er en skøn opskrift på italiensk aftensmad med kylling over- og underlår, der steges i et fad i ovnen med tomater. Serveres med pasta.
Bedømmelse
4.6 fra 32 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g tomater - gerne små tomater
  • 3 stængler bladselleri - skåret i skiver
  • 8 fed hvidløg - skåret groft
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 kyllingelår - over- og underlår
  • 1 citron
  • 2 tsk paprika
  • 2 dl bouillon - kogende, høns, laves af 2 dl vand og 1 terning
  • 2 tsk majsstivelse
  • 2 spsk rosmarin - friske blade
  • 2 spsk timian - friske blade
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og så har du en lækker italiensk aftensmad klar om en times tid.
  • Fordel tomater i et ildfast fad, hvor der er plads til de fire stykker kylling over- og underlår. Kom også bladselleri i bunden af fadet sammen med hvidløg.
  • Læg kylling over- og underlår ovenpå grøntsagerne. Dryp en spiseskefuld olivenolie over hvert stykke kød, og sørg for, at kyllingelårene ikke overlapper hinanden.
  • Skær fire skiver citron, og pres resten af citronen over kyllingestykkerne i fadet. Krydr også med lidt paprika, salt og friskkværnet peber.
  • Rør to deciliter kogende vand sammen med en bouillonterning og to teskefulde majsstivelse. Hæld det i fadet.
  • Læg en skive citron på hvert stykke kylling, og fordel frisk rosmarin og timian rundt om i fadet.
  • Stil fadet i ovnen, hvor det nu skal have 45 minutter. Sæt eventuelt det smarte minutur her.
  • Lige inden den italienske aftensmad med kylling og tomater er klar, koges pasta som anvist.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
912
% Daglig værdi*
Fedt
 
44
g
68
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
167
mg
56
%
Natrium
 
913
mg
40
%
Kalium
 
941
mg
27
%
Kulhydrater
 
85
g
28
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
1465
IU
29
%
Vitamin C
 
32
mg
39
%
Calcium
 
87
mg
9
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Så er du klar til at servere en lækker italiensk aftensmad sammen med pasta, og dertil kan du evt. servere et stykke ciabattabrød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    marts 05, 2025 at 11:00 pm

    Hej. Tak for alle dine opskrifter. Prøver at putte kartofler i retten. Tak igen. Pia🌼

    Svar
  2. Mette Larsen

    september 29, 2024 at 3:40 pm

    Hej Holger.
    Jeg har nu i gennem flere år lavet mange af dine retter!! Og jeg er stor fan 😍😍😍
    Dog en lille bøn om mængde angivelser🙏🙏🙏
    F.eks. 3 Stængler blegselleri ….Hvor mange gram ? Der er stor forskel på størrelser af stængler
    Eller som i dag hvor der står 8 fed hvidløg… Et fed hvidløg kan have mange størrelser ( Italiensk aftensmad )
    Og mine fed var meget store… så 8 små fed ville svare til 4 store fed…??
    Jeg valgte en mellem ting og håber at der bliver godt.. Det tror jeg nu nok at det bliver😀😀
    Men dette er noget jeg har tænkt på mange gange når jeg laver dine skønne opskrifter
    De bedste hilsener
    Mette

    Svar
  3. mona Rita Flindt petersen

    april 16, 2024 at 10:38 pm

    Super dejlige opskrifter. Jeg har brugt rigtig mange af dine opskrifter , og de gør altid lykke .

    Svar
  4. Birgitte Karmann Roslev

    februar 15, 2023 at 7:17 pm

    Tak for masser af dejlige opskrifter. Denne italienske kyllingeret er særdeles god. Pasta er jo en forret med forskellige saucer blandet ind i pastaen. Pasta er aldrig bare tilbehør, siger den italienske "grundlov". Til kyllingen er det fint med stegte kartofler eller andet. Contrno. Risotto er på samme måde en selvstændig forret og aldrig tilbehør. Bare noget jeg har indprentet mig gennem årene. Igen tak for fantastiske opsrifter og gode råd. Vh Birgitte

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required