• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Irsk kaffe

Irsk kaffe

Irsk kaffe irish coffee
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. maj 2024 - Udgivet: 26. september 2015

Irsk kaffe (irish coffee) med whisky. Men hvordan er det nu lige man laver den, og hvornår tilsætter man sin whisky? Og skal der flødeskum i en irsk kaffe?

Irsk kaffe er en populær drik med kaffe, whisky, brun farin og flødeskum.

En klassisk og skøn drik, der blandt andet kan serveres efter maden.

Opskriften er beregnet pr. person.

Se også de populære opskrifter på:

  • Irish Coffee med Baileys og Kahlua
  • Spansk kaffe
  • Dalgona
  • Whiskey Sour

Opskrift på irsk kaffe

Irsk kaffe irish coffee
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Irsk kaffe

4.80 fra 44 stemmer
Irsk kaffe (irish coffee) med whisky. Men hvordan er det nu lige man laver den, og hvornår tilsætter man sin whisky? Og skal der flødeskum i en irsk kaffe?
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Drinks
Køkken: Irsk
Kalorier: 147
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 dl kaffe - godt brygget, gerne stempelkaffe
  • 4 cl whisky - irsk, jeg bruger Tullamore Dew
  • 2 tsk brun farin
  • 2 spsk flødeskum - letpisket

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at brygge en god omgang kaffe. Gerne i en stempelkande. Kaffen må gerne være lidt kraftigere end du normalt laver den - men selvfølgelig ikke så stærk, at den bliver bitter.
  2. Pisk lidt fløde, og gerne i hånden med et piskeris. Dit flødeskum til irsk kaffe skal blot være letpisket, så det cremer ud i kaffen.
  3. Du kan selvfølgelig godt bruge en elpisker, men jeg synes flødeskum bliver mere luftig og cremet når man pisker det i hånden. Og det tager ikke lang tid hvis du har et godt piskeris.
  4. Så skal vi have samlet vores irsk kaffe. Start med at komme to teskefulde brun farin i bunden af din bedste kop eller glas, og hæld kaffen over. Rør rundt så sukkeret opløses i kaffen.
  5. Kom så fire centiliter whisky i koppen, og slut af med et par spiseskefulde flødeskum. Flødeskummet skal ikke bares plaskes ned i den irske kaffe, men forsigtigt lægges oven på. Fløden skal nemlig ikke blandes med kaffen.
  6. Der findes mange bud og meninger om irsk kaffe eller irish coffee. Om hvad der skal tilsættes først og sidst. Men dette er efter min mening den bedste opskrift.
  7. Du kan selvfølgelig sagtens regulere mængden af de enkelte ingredienser, blandt andet hvis du nu ønsker lidt mere eller mindre whisky i din irish coffee.

Næringsindhold

Kalorier: 147kcalKulhydrater: 9gProtein: 0.4gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 7mgNatrium: 3mgKalium: 63mgSukker: 9gVitamin A: 62IUCalcium: 11mgJern: 0.03mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Oprindelse

Og hvor kommer irsk kaffe eller irish coffee så fra? Hvem opfandt denne fantatiske drink?

Den irske kaffe er selvfølgelig opfundet i Irland, nærmere bestemt i Shannon lufthavn i Irland.

Tilbage i 1930erne og 40erne var den en travl lufthavn, hvor mange rejste til og fra Amerika.

Og historien fortæller, at på en kold vinterdag i 1934 måtte et fly vende om, fordi vejret var rigtig dårligt.

Kæk kok opfandt irsk kaffe

I lufthavnen arbejdede en kok ved navn Joe Sheridan, og i restauranten bød han her de allerede noget trætte passagerer på kaffe blandet med irsk whiskey.

En af de amerikanske passager ville vide om det var kaffe fra Brasilien.

Og svaret fra Joe Sheridan lød: - Det er irsk kaffe.

Og så var den født, og den irske kaffe blev i de følgende årtier udbredt og stadig mere populær, og den dag findes der blandt andet et verdensmesterskab i brygning af irsk kaffe - eller irish coffee.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af Hugo Spritz
    Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco
  • Billede med Manhattan cocktail.
    Manhattan cocktail - sådan laver du den
  • jordbær caipirinha
    Jordbær caipirinha
  • billede med blue lagoon drink
    Blue Lagoon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required