Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Intense tomater

Intense tomater

Billede med intense tomater
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
127
SHARES
FacebookMessenger127PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på intense tomater, der er ovnbagte skiver af tomater med en virkelig skøn smag. Tomaterne bruges som tilbehør.

Det her er en nem og fin lille opskrift på intense tomater, som jeg ofte anvender som tilbehør.

Tomaterne skæres i skiver og tilføres blandt andet balsamico, hvorefter de bages i ovnen.

Det giver altså tomaterne en virkelig fremragende smag, og jeg bruger dem blandt andet som tilbehør til bøf bearnaise, oksefilet eller en god og saftig culottesteg.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, og der skal derfor ikke for store mængder til.

Ialt er der beregnet to tomater pr. person.

Se også disse opskrifter:

  • Tomater med balsamico og oregano bagt i ovn
  • Langtidsbagte tomater med hvidløg
  • Tomatrelish

Opskrift på velsmagende, intense tomater

Intense tomater

Holger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her får du opskriften på intense tomater, der er ovnbagte skiver af tomater med en virkelig skøn smag. Tomaterne bruges som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 blommetomater
  • olivenolie
  • balsamico
  • akaciehonning
  • tørret oregano
  • flagesalt
  • frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Blommetomaterne skylles og skæres derefter i skiver med en skarp kniv. Cirka en centimeter tykke skiver, så der kan laves fire skiver af hver blommetomat. De yderste ender kasseres, så du har flotte og lige skiver, der ikke står og vipper.
  2. Læg tomatskiverne på en bageplade med bagepapir, som du kan se på billedet længere nede.
  3. Dryp så lidt olivenolie på hver skive, derefter en lille klat balsamico og akacie honning, inden du krydrer med tørret oregano og flagesalt (eller almindelig salt).
  4. Bag tomatskiverne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 15 minutter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering og opskrifter

Tag forsigtigt de intense tomater over på et lille fad, og pynt med lidt frisk timian.

Fadet med tomaterne serveres som sagt som tilbehør til retter med kød. Under fotoet har vi opskrifter, der passer til de bagte tomater.

Billede med tomater i skiver til ovnen
Skiver af tomater, der er dryppet med olivenolie, balsamico og honning, hvorefter der krydres med salt og oregano. Tomaterne bages 15 minutter i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    november 13, 2023 at 1:19 pm

    Smager virkelig godt.

    Svar
  2. Gitte skriver

    september 06, 2021 at 3:56 pm

    Smager godt

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required