Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Ingenting

Ingenting (sønderjyske småkager med marengs)

Ingenting småkager
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS
Indhold
  • Ingenting
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på ingenting
  • Tips
  • Kommentarer

Ingenting

Rakel Seneca
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
hviletid: 30 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Ingenting er navnet på den populære sønderjyske småkage. Trods navnet, så er det faktisk en virkelig lækker kage på det sønderjyske kaffebord.
Antal: 35 stk.
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g smør (gerne usaltet, koldt)
  • 190 g hvedemel
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 spsk piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 stk æggehvide
  • 150 g sukker
  • 1 tsk eddike
  • 1 spsk mandler (finthakket )

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme hvedemel og vaniljepulver i en skål. Skær smørret i små firkanter og tilføj det til melet. Brug nu fingrene til at smuldre smør og mel sammen.
  2. Tilføj æggeblomme og fløde. Bland nu dejen godt sammen, indtil den samler sig. Hvis den føles for tør, kan du tilføje en lille smule mere fløde. Rul dejen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm, lad den nu køle ned i 30 minutter i køleskabet.
  3. Forvarm ovnen til 150 grader almindelig ovn og gør to bageplader klar med bagepapir.
  4. I en ren skål tilføjes æggehvide og sukker. Pisk det nu godt sammen, så det bliver stift. Tilføj eddike og finthakkede mandler og rør det forsigtigt sammen.
  5. Tag nu dejen ud af køleskabet og rul den ud til en stor rektangel med en tykkelse på cirka en halv centimeter. Stik nu småkagerne ud med en småkageform eller et lille glas.
  6. Put alle småkagerne på bagepladerne og tilføj cirka en teske mandel-marengs på hver småkage.
  7. Bag nu en plade af gangen. Bag dem i 10 minutter, pas på med ikke at give dem for lang tid i ovnen, de skal forblive hvide og ikke gyldne.
  8. Lad dem køle ned på en rist, og så er ingenting klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier66kcalKulhydrater9gProtein1gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol8mgNatrium24mgKalium10mgKostfibre0.2gSukker4gVitamin A96IUVitamin C0.003mgCalcium3mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på ingenting

Ingenting består af en lækker sprød bund, som bages med en form for marengs på toppen. Dette giver den lækreste konsistens og lethed, og det er også derfor, at den har fået navnet, da den er så let som ingenting.

Det betyder også, at man altid lige kan spise disse småkager - selv efter et stort sønderjysk kaffebord. Og det er derfor, de oftest serveres som en af de sidste kager ved et kaffebord.

De er i øvrigt også nemme at lave og kræver kun ingredienser, som du sikkert allerede har stående i køkkenet.

Tips

Pas på med at putte for meget marengs på hver småkage, da de ellers kan blive for søde.

Det handler om at finde den rette balance mellem de to forskellige slags konsistens, når man laver småkagen ingenting.

Se også de lækre opskrifter på bistik, gode råd, spiralsmåkager og rugbrødslagkage.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    september 26, 2022 at 2:59 pm

    Hej med jer. Skál disse småkager udstikkes, eller kan man lige så godt rulle dejen til en pølse, og så skære den i skiver? Det ville jeg personligt fortrække. Tak for mange gode opskrifter som jeg bruger en del.
    Jolanda

    Svar
    • Rakel Seneca skriver

      oktober 05, 2022 at 1:58 pm

      Hej Jolanda
      Jeg plejer altid at stikke dem ud, da man så får en mere rund form. Men jeg tror godt, at du kan rulle dejen til en pølse og derefter skære dem i skiver. Hav en forsat god dag og dejligt, at du kan bruge opskrifterne:)
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required