Ingenting er navnet på den populære sønderjyske småkage. Trods navnet, så er det faktisk en virkelig lækker lille kage.
Ingenting består af en lækker sprød bund, som bages med en form for marengs på toppen. Dette giver den lækreste konsistens og lethed, og det er også derfor, at den har fået navnet, da den er så let som ingenting.
Det betyder også, at man altid lige kan spise disse småkager - selv efter et stort sønderjysk kaffebord. Og det er derfor, de oftest serveres som en af de sidste kager ved et kaffebord.
De er i øvrigt også nemme at lave og kræver kun ingredienser, som du sikkert allerede har stående i køkkenet.
Opskrift på ingenting
Ingenting
Ingredienser
- 125 g smør - gerne usaltet, koldt
- 190 g hvedemel
- 1 stk æggeblomme
- 1 spsk piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 stk æggehvide
- 150 g sukker
- 1 tsk eddike
- 1 spsk mandler - finthakket
Fremgangsmåde
- Start med at komme hvedemel og vaniljepulver i en skål. Skær smørret i små firkanter og tilføj det til melet. Brug nu fingrene til at smuldre smør og mel sammen.
- Tilføj æggeblomme og fløde. Bland nu dejen godt sammen, indtil den samler sig. Hvis den føles for tør, kan du tilføje en lille smule mere fløde. Rul dejen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm, lad den nu køle ned i 30 minutter i køleskabet.
- Forvarm ovnen til 150 grader almindelig ovn og gør to bageplader klar med bagepapir.
- I en ren skål tilføjes æggehvide og sukker. Pisk det nu godt sammen, så det bliver stift. Tilføj eddike og finthakkede mandler og rør det forsigtigt sammen.
- Tag nu dejen ud af køleskabet og rul den ud til en stor rektangel med en tykkelse på cirka en halv centimeter. Stik nu småkagerne ud med en småkageform eller et lille glas.
- Put alle småkagerne på bagepladerne og tilføj cirka en teske mandel-marengs på hver småkage.
- Bag nu en plade af gangen. Bag dem i 10 minutter, pas på med ikke at give dem for lang tid i ovnen, de skal forblive hvide og ikke gyldne.
- Lad dem køle ned på en rist, og så er ingenting klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pas på med at putte for meget marengs på hver småkage, da de ellers kan blive for søde.
Det handler om at finde den rette balance mellem de to forskellige slags konsistens, når man laver småkagen ingenting.
Se også de lækre opskrifter på bistik, gode råd, spiralsmåkager og rugbrødslagkage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Hej med jer. Skál disse småkager udstikkes, eller kan man lige så godt rulle dejen til en pølse, og så skære den i skiver? Det ville jeg personligt fortrække. Tak for mange gode opskrifter som jeg bruger en del.
Jolanda
Rakel Seneca
Hej Jolanda
Jeg plejer altid at stikke dem ud, da man så får en mere rund form. Men jeg tror godt, at du kan rulle dejen til en pølse og derefter skære dem i skiver. Hav en forsat god dag og dejligt, at du kan bruge opskrifterne:)
Venlig hilsen
Rakel