• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Ingefærsuppe med gulerødder og croutoner

Ingefærsuppe med gulerødder og croutoner

Ingefærsuppe
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  11. oktober 2021

Ingefærsuppe har den skønneste smag. Suppen laves på grøntsager, der steges med ingefær, hvidløg og karry. Et sundt måltid uden kød.

Ingefærsuppe er en af de supper, som vi kan lave med de grøntsager, der nu er i køleskabet.

Den eneste regel er, at der skal gulerødder, løg og ingefær i, ellers kan man improvisere og få bugt med den halve squash eller de kartofler, der ellers ville ende i skraldespanden.

En smart måde at undgå madspild på samt et sundt og velsmagende måltid. Kan man ønske sig mere?

Se flere sunde supper her:

  • Kartoffelsuppe med pesto
  • Nem grøntsagssuppe med blomkål
  • Gazpacho - kold, spansk tomatsuppe

Opskrift på ingefærsuppe med gulerødder

Ingefærsuppe
Karen SenecaKaren Seneca

Ingefærsuppe med gulerødder og croutoner

5 fra 1 stemme
Ingefærsuppe har den skønneste smag. Suppen laves på grøntsager, der steges med ingefær, hvidløg og karry. Et sundt måltid uden kød.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe, Vegetar
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk rapsolie - el. olivenolie
  • 1 stort løg - grofthakket
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm ingefær - frisk, revet
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 5 gulerødder - skiver
  • 4 kartofler - tern eller skiver
  • 0,5 squash - kan udelades
  • 1 håndfuld græskarkød - tern
  • 1-2 bouillontern
  • 8 dl vand
  • citronsaft - efter behov
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forbered grønt: Hak løg groft, giv hvidløgsfed et slag med bagsiden af en kniv, så de er maste, skræl gulerødder og kartofler og skær dem i skiver eller tern. Skær squash i skiver og græskarkød i tern. Riv desuden 3 x 1 cm ingefær.
  2. Varm 1 spsk olie op i en stegegryde. Når olien er varm, tilsættes karry og løg. Steg løgene et par minutter. Tilsæt hvidløg, gurkemeje og frisk ingefær, eventuelt chili, og rør i gryden et halvt minut.
  3. Hæld endnu en spsk olie i gryden sammen med alle grøntsagerne. Steg dem under omrøring i fem minutter.
  4. Hæld 8 dl. til en liter vand i gryden sammen med en til to bouillontern. Det kan både grøntsags eller hønsebouillon alt efter, om man spiser kød eller ej. Lad retten simre en halv time.
  5. Blend hele molevitten med en stavblender og hæld tilbage i gryden. Smag til med citronsaft, slat og peber. Hvis du synes, at suppen er for tyk, spæder du til med vand eller mælk.
  6. Varm suppen godt igennem, drys eventuelt med sumak og server med croutoner.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrift på croutoner

Du kan som sagt bruge, hvad du har af grøntsager. Græskar er ret godt til at give en cremet konsistens.

Men da kartofler indeholder meget stivelse, kan du blot fordoble antallet af kartofler, hvis du ikke bruger græskar og squash.

Du kan selv lave croutoner til suppen. Hvis du vil lave rugbrødscroutoner, skal du gøre følgende:

  • Skær rugbrød i 1 x1 cm. tern.
  • Vend dem med en sjat olivenolie samt krydderier og flagesalt i en skål.
  • Bred dem ud på en bageplade og bag i 20 minutter ved 200 grader.

Du kan også lave croutonerne af hvedebrød. Se opskriften her:

Hjemmelavede brødcroutoner

Rugbrødscroutoner
Knasende sprøde croutoner lige til at drysse over suppen. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required