Ingefærsuppe har den skønneste smag. Suppen laves på grøntsager, der steges med ingefær, hvidløg og karry. Et sundt måltid uden kød.
Ingefærsuppe er en af de supper, som vi kan lave med de grøntsager, der nu er i køleskabet.
Den eneste regel er, at der skal gulerødder, løg og ingefær i, ellers kan man improvisere og få bugt med den halve squash eller de kartofler, der ellers ville ende i skraldespanden.
En smart måde at undgå madspild på samt et sundt og velsmagende måltid. Kan man ønske sig mere?
Se flere sunde supper her:
Opskrift på ingefærsuppe med gulerødder
Ingefærsuppe med gulerødder og croutoner
Ingredienser
- 2 spsk rapsolie - el. olivenolie
- 1 stort løg - grofthakket
- 3 fed hvidløg
- 3 cm ingefær - frisk, revet
- 1 tsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 5 gulerødder - skiver
- 4 kartofler - tern eller skiver
- 0,5 squash - kan udelades
- 1 håndfuld græskarkød - tern
- 1-2 bouillontern
- 8 dl vand
- citronsaft - efter behov
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forbered grønt: Hak løg groft, giv hvidløgsfed et slag med bagsiden af en kniv, så de er maste, skræl gulerødder og kartofler og skær dem i skiver eller tern. Skær squash i skiver og græskarkød i tern. Riv desuden 3 x 1 cm ingefær.
- Varm 1 spsk olie op i en stegegryde. Når olien er varm, tilsættes karry og løg. Steg løgene et par minutter. Tilsæt hvidløg, gurkemeje og frisk ingefær, eventuelt chili, og rør i gryden et halvt minut.
- Hæld endnu en spsk olie i gryden sammen med alle grøntsagerne. Steg dem under omrøring i fem minutter.
- Hæld 8 dl. til en liter vand i gryden sammen med en til to bouillontern. Det kan både grøntsags eller hønsebouillon alt efter, om man spiser kød eller ej. Lad retten simre en halv time.
- Blend hele molevitten med en stavblender og hæld tilbage i gryden. Smag til med citronsaft, slat og peber. Hvis du synes, at suppen er for tyk, spæder du til med vand eller mælk.
- Varm suppen godt igennem, drys eventuelt med sumak og server med croutoner.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og opskrift på croutoner
Du kan som sagt bruge, hvad du har af grøntsager. Græskar er ret godt til at give en cremet konsistens.
Men da kartofler indeholder meget stivelse, kan du blot fordoble antallet af kartofler, hvis du ikke bruger græskar og squash.
Du kan selv lave croutoner til suppen. Hvis du vil lave rugbrødscroutoner, skal du gøre følgende:
- Skær rugbrød i 1 x1 cm. tern.
- Vend dem med en sjat olivenolie samt krydderier og flagesalt i en skål.
- Bred dem ud på en bageplade og bag i 20 minutter ved 200 grader.
Du kan også lave croutonerne af hvedebrød. Se opskriften her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: