Vil du lave dine egne ingefærshots? Så er her opskriften på de lækre shots med ingefær, som hævdes at være sunde. Og det er såmænd en ganske nem opskrift.
Ingefærshots har været hypet som det helt vildt sunde, men flere eksperter har været ude og sige, at det ikke holder vand.
Omvendt er det nok ikke skadeligt, og jeg synes i hvert fald det er lækkert og dejligt med et ingefærshot, som jo smager bedst i kold tilstand.
Og det er heldigt, for flasken med ingefærshotsshots skal opbevares i køleskabet.
Hvis du vil bevare flere C-vitaminer i drikken, skal du ikke koge citronskiverne med. I stedet presses saften i til sidst, hvor du smager ingefærdrikken til med citronsaft.
Sukker kan i øvrigt erstattes med honning, men den skal så også først røres i efter kogning.
Der kan tilsættes forskellige smagsstoffer, blandt andet lakridspulver eller granatæblesaft. Du kan i øvrigt justere farven med lidt gurkemeje.
Hvis du vil undgå at koge drikken, kan den blendes og sigtes. Blend vand, citron og ingefær, sigt det og tilsæt så honning efter smag.
Opskriften giver godt og vel en liter ingefærdrik. Du kan sagtens lave en større mængde ved at gange mængderne op.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på ingefærshots
Ingefærshots
Ingredienser
- 1 l vand
- 1 citron - gerne økologisk
- 100 g ingefær
- 2 spsk rørsukker
- 1 kvist timian
Fremgangsmåde
- Ingefær skrælles og skæres derefter i mindre stykker eller skiver.
- Kom ingefæren i en gryde sammen med vand.
- Vask den økologiske citron og skær den i skiver. Kommes i gryden.
- Tilsæt også rørsukker og timian.
- Kog blandingen op, og lad den derefter småkoge i 40 minutter under låg.
- Køl ingefærblandingen ned, og hæld den på en ren flaske.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Opbevaring
Flasken med ingefærshots opbevares på køl, hvor den kan holde sig i en måned.
Og i den tid kan du jo nappe et shot med ingefær når det passer dig.
Har du andre gode indspark til den perfekte ingefærshot? Så deltag i debatten herunder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.
Susan
For inspiration kiggede jeg efter andre opskrifter på ingefærshots, men jeg går altid tilbage til “min egen”, som jeg synes er koncentreret. Det er jo en smags sag, hvor stærk man vil have den.
Ingefær/gurkemeje shots/saft.
100 gr. ingefær skæres i små stykker
50 gr. gurkemeje skæres i små stykker
8 dl vand
2 spiseskeer honning.
Saften af 1 citron.
Ingefær og gurkemeje simre i 40 min, hvorefter det sis over i en skål.
Væsken afkøler lidt, derefter kommes honning og saften fra citronen i.
Det bundfælder i ca 10 min. Hvorefter det hældes på flaske og stilles i køleskab.
Kan med fordel bruges som saft, da skal man blande det op med koldt vand.
Obs. på bundfald, hvilket jeg synes, er svær at undgå..