Ingefærdressing er den perfekte dressing til salater og asiatiske nudelretter. Men den er også fremragende til at marinere fisk og kød.
Ingefærdressing er en dressing, som får sin dybe smag fra friskrevet ingefær, hvidløg og limesaft.
Hertil er der flere ingredienser fra det asiatiske køkken, blandt andet sesamolie og sojasauce.
En dejlig dressing med en ingrediens, som har nok drøjde til, at du også kan bruge den til grøntsagsstave og chips.
Derudover er den særlig god til nudelsalat, salat med kål og sågar som marinade til fisk. Altså en dressing, der kan bruges til mangt og meget.
Opskrift på ingefærdressing
Ingefærdressing med lime
Ingredienser
- 2 spsk ingefær - revet, frisk
- 1 fed hvidløg
- 0,5 lime - saften
- 2 spsk sesamolie
- 2 spsk raspolie - el. lign.
- 2 spsk eddike - gerne riseddike
- 1 tsk sojasauce
- 1 tsk honning
- 1 gulerod - skåret i stykker
- salt
Sådan gør du
- Skræl frisk ingefær og riv, så du har ca. 2 spiseskefulde.
- Skræl guleroden og skær den i grove stykker. Pil hvidløgsfeddet.
- Kom alle ingredienser i en blender og blend det hele, så du får en samlet dressing.
- Hvis guleroden skal blendes helt ud til juice, skal du blende i op til 10 minutter, ellers kan du nøjes med det halve.
- Smag til med limesaft og sojasauce. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis du vil have en mere flydende dressing. Nu er din ingefærdressing klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Guleroden gør, at dressingen bliver lettere grynet. Det betyder, at vi får lidt struktur på den.
Du kan udelade gulerod i din ingefærdressing, så skal du bare snitte lidt gurkemejerod og komme i - eller tilsætte en teskefuld stødt gurkemeje.
Se opskrifter, som du bl.a. kan bruge dressingen til:
Laila
Skal holde stor fest. Opskriften er virkelig dejlig, kan den fryses?