Indianergryde er en virkelig lækker og populær gryderet, der bla. laves med oksekød, spidskål og gulerødder. Nem opskrift, god og billig mad.
Indianergryde er en fantastisk opskrift på mad til hverdage, og så smager gryderetten virkelig godt.
Dels er det en ret billig ret, og dels er den faktisk også både meget nem og hurtig at lave.
Der skal heller ikke så mange ingredienser til en indianergryde, og jeg plejer at bruge hakket oksekød, spidskål, porrer og gulerødder.
Men det er en god opskrift hvis man skal have tømt lidt ud i køleskabet, da man sagtens kan anvende andre grøntsager også.
Og hvorfor hedder det så en indianergryde? Jeg ved det faktisk ikke, og der findes ikke en entydig forklaring på det.
Direkte har gryderetten jo ikke ret meget med indianere at gøre, og den minder jo mest og en dansk rusk-om-snusk ret. Som dog altså smager virkelig godt!
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på indianergryde
Indianergryde - nem gryderet
Ingredienser
- 450 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- olie - til stegning
- 2 porrer - i tynde skiver, eller 1 stort løg (finthakket)
- 4 store gulerødder - i små tern
- 0,5 spidskål - fintsnittet
- 3 tsk paprika
- 5 dl vand
- 2 bouillonterninger - grøntsagsbouillon
- 2 spsk soja
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre grøntsagerne til din indianergryde. Her snittes porrerne i tynde skiver, gulerødderne skæres i små tern (du behøver ikke skrælle gulerødderne), mens den halve spidskål snittes fint.
- Varm en god stegegryde op og kom lidt olie i. Jeg bruger gerne min støbejernsgryde til denne gryderet.
- Kom det hakkede oksekød ved og brun kødet grundigt af. Fordel kødet i den varme gryde, og lad det ligge lidt og få stegeskorpe inden du begynder at røre rundt. Så undgår du at hakkekødet begynder at koge før det steges!
- Tilsæt så porrer, gulerødder og spidskål sammen med paprika, og vend det rundt.
- Derefter kommes vand ved sammen med bouillonterninger og soja. Det hele fylder en del i gryden lige nu, og der ser ud til at være for lidt væde. Men hav tålmodighed, da grøntsagerne falder sammen og så er det hele perfekt.
- Lad det koge op, skru ned på svagere varme og læg låget på din stegegryde.
- Nu skal din indianergryde blot simre i ca. 15-20 minutter. Rør gerne lidt rundt et par gange undervejs. Imens kan du evt. koge ris. Klik her og start det smarte minutur på Madens Verden med indstillet tid til retten.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Indianergryde serveres straks, og som sagt gerne med kogte ris til.
Et lækkert stykke hjemmebagt miniflutes passer også perfekt til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Hanne Sohne Pedersen skriver
Jeg har så selv fået et par børn. En af hvert køn og der var kun 1 1/2 år imellem dem. De elskede også når aftensmaden var Indianergryde.
kjeld holbek skriver
rigtig velsmagende