Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Indianergryde

Indianergryde

billederesultat for indianergryde
4.7 fra 107 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Opdateret: 9. maj 2024 - Udgivet: 22. august 2023

Indianergryde er en virkelig lækker og populær gryderet, der bla. laves med oksekød, spidskål og gulerødder. Nem opskrift, god og billig mad.

Indianergryde er en fantastisk opskrift på mad til hverdage, og så smager gryderetten virkelig godt.

Dels er det en ret billig ret, og dels er den faktisk også både meget nem og hurtig at lave.

Der skal heller ikke så mange ingredienser til en indianergryde, og jeg plejer at bruge hakket oksekød, spidskål, porrer og gulerødder.

Men det er en god opskrift hvis man skal have tømt lidt ud i køleskabet, da man sagtens kan anvende andre grøntsager også.

Og hvorfor hedder det så en indianergryde? Jeg ved det faktisk ikke, og der findes ikke en entydig forklaring på det.

Direkte har gryderetten jo ikke ret meget med indianere at gøre, og den minder jo mest og en dansk rusk-om-snusk ret. Som dog altså smager virkelig godt!

Se også mine populære opskrifter på:

  • Cowboygryde
  • Cowboytoast
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Ild i røret

Opskrift på indianergryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Indianergryde - nem gryderet

4.69 fra 107 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 401
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 450 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
  • olie - til stegning
  • 2 porrer - i tynde skiver, eller 1 stort løg (finthakket)
  • 4 store gulerødder - i små tern
  • 0,5 spidskål - fintsnittet
  • 3 tsk paprika
  • 5 dl vand
  • 2 bouillonterninger - grøntsagsbouillon
  • 2 spsk soja
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at klargøre grøntsagerne til din indianergryde. Her snittes porrerne i tynde skiver, gulerødderne skæres i små tern (du behøver ikke skrælle gulerødderne), mens den halve spidskål snittes fint.
  2. Varm en god stegegryde op og kom lidt olie i. Jeg bruger gerne min støbejernsgryde til denne gryderet.
  3. Kom det hakkede oksekød ved og brun kødet grundigt af. Fordel kødet i den varme gryde, og lad det ligge lidt og få stegeskorpe inden du begynder at røre rundt. Så undgår du at hakkekødet begynder at koge før det steges!
  4. Tilsæt så porrer, gulerødder og spidskål sammen med paprika, og vend det rundt.
  5. Derefter kommes vand ved sammen med bouillonterninger og soja. Det hele fylder en del i gryden lige nu, og der ser ud til at være for lidt væde. Men hav tålmodighed, da grøntsagerne falder sammen og så er det hele perfekt.
  6. Lad det koge op, skru ned på svagere varme og læg låget på din stegegryde.
  7. Nu skal din indianergryde blot simre i ca. 15-20 minutter. Rør gerne lidt rundt et par gange undervejs. Imens kan du evt. koge ris. Klik her og start det smarte minutur på Madens Verden med indstillet tid til retten.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 401kcalKulhydrater: 19gProtein: 22gFedt: 27gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 80mgNatrium: 777mgKalium: 897mgKostfibre: 5gSukker: 5gVitamin A: 12937IUVitamin C: 58mgCalcium: 128mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Indianergryde serveres straks, og som sagt gerne med kogte ris til.

Et lækkert stykke hjemmebagt miniflutes passer også perfekt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Sohne Pedersen skriver

    februar 03, 2025 at 1:45 am

    Jeg har så selv fået et par børn. En af hvert køn og der var kun 1 1/2 år imellem dem. De elskede også når aftensmaden var Indianergryde.

    Svar
  2. kjeld holbek skriver

    september 21, 2024 at 7:11 pm

    rigtig velsmagende

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required