Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

billederesultat for indbagt laks i filodej
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 19. oktober 2020

Opskrift på indbagt laks, der pakkes ind i filodej. Laksen lægges med frisk spinat, og pakkerne steges helt sprøde i ovnen i 15 minutter.

Indbagt laks er virkelig lækker mad, der kan anvendes både som forret og hovedret.

Her har jeg lavet en nem opskrift, hvor små stykker laks pakkes ind i filodej sammen med lidt frisk spinat, og blot krydres med salt og peber.

Laksepakkerne skal pensles med æggehvide, og så bliver de ellers knasende sprøde efter turen i ovnen.

Opskriften er til fire personer, hvor hver person får to pakker med laks og spinat.

Opskrift på indbagt laks

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

5 fra 6 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 234
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 stk laks - firkanter på ca. 3-4 centimeter hvert led
  • 4 plader filodej - 40 x 40 cm
  • 2 håndfulde spinat - frisk og skyllet
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 pasteuriserede æggehvider - svarende til to bægre
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Klargør laksen. Med en skarp kniv skæres skindet af, og eventuelle ben fjernes. Skær laks i firkanter, der er cirka 3-4 centimeter på hvert led. Det er en passende størrelse til indbagt laks.
  2. Skyl den friske spinat, og slyng den tør for vand. Nap eventuelle større stilke af. Eller køb en spinat, der allerede er skyllet og slynget.
  3. Læg et stykke filodej på køkkenbordet - jeg har anvendt stykker, der er 40 centimeter på hvert lad. Pensl filodejen med æggehvide.
  4. Læg et andet stykke over, og pensl også dette.
  5. Skær filodejstykket ud i fire kvadrater, der er 20 x 20 centimeter. Læg 3-4 blade spinat på midten, et stykke laks oven på, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg yderligere 3-4 spinatblade oven på laks.
    Indbagt laks laves ved at lægge lidt frisk spinat på et stykke filodej, derefter et stykke laks, og til sidst lidt mere spinat oven på laksen. Foto: Guffeliguf.dk.
  6. Fold så dejen sammen om laksen, så du får en fin pakke.
  7. Læg laksepakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggehvide.
  8. Bag den indbagte laks i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
    Så er den indbagte laks med spinat klar efter 15 minutter i ovnen. Den er meget sprød. Foto: Guffeliguf.dk.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 234kcalKulhydrater: 20gProtein: 20gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 41mgNatrium: 845mgKalium: 516mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 1437IUVitamin C: 4mgCalcium: 30mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Indbagt laks serveres straks, eventuelt sammen med timiankartofler og en tomatsalat.

Se også mine opskrifter på:

Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn

Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad

Honningmarineret laks til grill og ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required