• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

billederesultat for indbagt laks i filodej
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 19. oktober 2020

Opskrift på indbagt laks, der pakkes ind i filodej. Laksen lægges med frisk spinat, og pakkerne steges helt sprøde i ovnen i 15 minutter.

Indbagt laks er virkelig lækker mad, der kan anvendes både som forret og hovedret.

Her har jeg lavet en nem opskrift, hvor små stykker laks pakkes ind i filodej sammen med lidt frisk spinat, og blot krydres med salt og peber.

Laksepakkerne skal pensles med æggehvide, og så bliver de ellers knasende sprøde efter turen i ovnen.

Opskriften er til fire personer, hvor hver person får to pakker med laks og spinat.

Opskrift på indbagt laks

billederesultat for indbagt laks i filodej
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

5 fra 6 stemmer
Opskrift på indbagt laks, der pakkes ind i filodej. Laksen lægges med frisk spinat, og pakkerne steges helt sprøde i ovnen i 15 minutter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 234
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 stk laks - firkanter på ca. 3-4 centimeter hvert led
  • 4 plader filodej - 40 x 40 cm
  • 2 håndfulde spinat - frisk og skyllet
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 pasteuriserede æggehvider - svarende til to bægre

Fremgangsmåde
 

  1. Klargør laksen. Med en skarp kniv skæres skindet af, og eventuelle ben fjernes. Skær laks i firkanter, der er cirka 3-4 centimeter på hvert led. Det er en passende størrelse til indbagt laks.
  2. Skyl den friske spinat, og slyng den tør for vand. Nap eventuelle større stilke af. Eller køb en spinat, der allerede er skyllet og slynget.
  3. Læg et stykke filodej på køkkenbordet - jeg har anvendt stykker, der er 40 centimeter på hvert lad. Pensl filodejen med æggehvide.
  4. Læg et andet stykke over, og pensl også dette.
  5. Skær filodejstykket ud i fire kvadrater, der er 20 x 20 centimeter. Læg 3-4 blade spinat på midten, et stykke laks oven på, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg yderligere 3-4 spinatblade oven på laks.
    Indbagt laks laves ved at lægge lidt frisk spinat på et stykke filodej, derefter et stykke laks, og til sidst lidt mere spinat oven på laksen. Foto: Guffeliguf.dk.
  6. Fold så dejen sammen om laksen, så du får en fin pakke.
  7. Læg laksepakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggehvide.
  8. Bag den indbagte laks i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
    Så er den indbagte laks med spinat klar efter 15 minutter i ovnen. Den er meget sprød. Foto: Guffeliguf.dk.

Næringsindhold

Kalorier: 234kcalKulhydrater: 20gProtein: 20gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 41mgNatrium: 845mgKalium: 516mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 1437IUVitamin C: 4mgCalcium: 30mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Indbagt laks serveres straks, eventuelt sammen med timiankartofler og en tomatsalat.

Se også mine opskrifter på:

Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn

Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad

Honningmarineret laks til grill og ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 35
Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
honningkylling med ferskensalsa
Honningkylling→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af squashsalat af rå squash.
Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede af Axelborg kylling.
Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter→ Se opskriften
billede med italienske frikadeller i tomatsovs på pande
Italienske frikadeller→ Se opskriften
billederesultat for brombærcrumble
Brombærcrumble→ Se opskriften
grillede tomater på stilk
Grillede tomater på stilk - blommetomater i grill→ Se opskriften
Karry
Rist krydderierne så de får mere smag→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required