Her er den bedste opskrift på ild i røret. En nem hvidkålsgryde med bl.a. hakket oksekød, hvidkål og andre grøntsager. God og nem aftensmad.
Ild i røret er en ret med et noget underligt navn, men den lækre hvidkålsgryde med hakket oksekød smager altså forrygende godt.
Det er en god hverdagsret med bla. hvidkål og hakket oksekød, og det er aftensmad for både store og små.
Jeg ved ikke hvor navnet "ild i røret" stammer fra. Men ved du hvorfor retten hedder det, så del det med os andre i kommentarfeltet længere nede. Tak.
Oliemargarine (som angivet i opskriften) er i øvrigt et blandingsprodukt af margarine og olie, og det kan du erstatte med olie eller smør.
Opskrift på ild i røret
Ild i røret
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 store løg - halveret og skåret i skiver
- 3 gulerødder - halveret på langs og skåret i skiver
- 4 fed hvidløg - knust og hakket nogenlunde fint
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 oksebouillontern
- ½ hvidkål - fintsnittet
- 1 spsk karry - eller efter smag
- salt og friskkværnet peber
- olie
Fremgangsmåde
- Hæld lidt olie i en gryde, lad det varme op og bruse af. Kom løgene i og lad dem svitse lidt, de må gerne tage lidt farve og de skal blive bløde.
- Kom karry ved - mere eller mindre efter behag - og lad det svitse lidt med.
- Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, krydr med salt og groftkværnet peber.
- Kom hvidløg i og rør godt rundt. Hvis ingredienserne begynder at sætte sig for meget på bunden af gryden, så tilsæt ganske lidt vand (et par spsk. fulde), for at løsne det lidt.
- Tilsæt hvidkålen ad et par gange, så det kan falde lidt sammen og lad det svitse lidt, inden gulerødderne tilsættes til din ret med det underlige navn "ild i røret".
- Lad det hele stege i et par minutter inden de hakkede tomater, vand, bouillontern, salt og friskkværnet peber tilsættes.
- Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 30 - 45 minutter, til kålen er blevet blød.
- Smages til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
lld i røret nydes sammen med ris og et godt stykke brød til.
Se også disse opskrifter:
Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ruth
Vedkommende jeg fik opskriften af, for mange år siden, sagde at grunden til det hed “Ild i røret” var, at nogle kom så meget karry i retten, at den brændte i spiseRØRET. Ved ikke om det passer, men det er da ikke umuligt 🫣
Holger Rørby Madsen
Hej Ruth
Tak for det - og det giver da god mening i forhold til navnet. Og jeg har i hvert fald ikke bedre bud 🙂
Alt det bedste
Holger
kristian
har ikke set den med en dåse tomater... uden dem hedder det lige ud af lande vejen karry kål
Jane
Kålkaos kalder min datter det
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Det er sørme også et godt navn - meget kreativt 🙂
Alt det bedste
Holger
Mette Marhauer
Jeg kan ikke hjælpe med hvor navnet stammer fra - for jeg har aldrig hørt navnet før ☺️ Til gengæld har jeg fået retten mange steder lige siden jeg var barn og kun kendt den som Indianergryde. Men uanset hvad man kalder den er det en lækker ret!
kristian
hejsa indianer gryde er en helt anden ret 😀
Nils
Minder meget om Sporvognskål
Signe
😊 vildt… jeg er 47 år nu og fik retten 1. gang, da jeg gik i SFO.
Winnie Olkjær
Jeg bryder mig bestemt ikke om konsistensen af kogte gulerødder men kan godt li dem når de er rå, bagte eller svitsede ( så der stadig er lidt knas i dem). I mange opskrifter skal de koges i feks en sammenkogt ret. Kan man på nogen mulig måde lave det sådan at retten får smagen fra guleroden uden men får den smuttede gulerod?
Venlig hilsen Winnie
Mads
Ja det kan man da. Evt hav en saftcentifuge og brug saften derfra som væske i en ret. Og så tilsidet putter du rå gulerødder i og vender det i retten. Så får du en god smag 🙂
Benthe Dam Christensen
Du kan også rive gulleroden, det opdager du ikke
Bente
Den smager rigtig godt 😊
Isabella
ha ha jeg læste det som ild i røven første gang 😃
Pia
Kært barn har mange navne.
Kender den selv som "indianergryde".....
Alis Petersen
Vi lærte retten at kende for mange år siden da vores datter gik i børnehave under navnet “Sørøverbøf”. Bare navnet gik ungerne til med glæde at spise :-). Bedste hilsner Alis
Kaja
Hos os hedder den “indianergryde”
Skov
Jeg var, for mit vedkommende ikke tvivl om navnet på retten Ild irøret. Kål får altså folk til at prutte. Derfor det navn 😋
ellen bache
Jeg googlede ild i røret: navnet stammer fra den varme fornemmelse i spiserøret.