Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Ild i røret - opskrift på hvidkålsgryde med oksekød

Ild i røret - opskrift på hvidkålsgryde med oksekød

billederesultat for ild i røret
4.6 fra 58 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 10. marts 2022

Her er den bedste opskrift på ild i røret. En nem hvidkålsgryde med bl.a. hakket oksekød, hvidkål og andre grøntsager. God og nem aftensmad.

Ild i røret er en ret med et noget underligt navn, men den lækre hvidkålsgryde med hakket oksekød smager altså forrygende godt.

Det er en god hverdagsret med bla. hvidkål og hakket oksekød, og det er aftensmad for både store og små.

Jeg ved ikke hvor navnet "ild i røret" stammer fra. Men ved du hvorfor retten hedder det, så del det med os andre i kommentarfeltet længere nede. Tak.

Oliemargarine (som angivet i opskriften) er i øvrigt et blandingsprodukt af margarine og olie, og det kan du erstatte med olie eller smør.

Opskrift på ild i røret

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Ild i røret

4.63 fra 58 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 store løg - halveret og skåret i skiver
  • 3 gulerødder - halveret på langs og skåret i skiver
  • 4 fed hvidløg - knust og hakket nogenlunde fint
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 oksebouillontern
  • ½ hvidkål - fintsnittet
  • 1 spsk karry - eller efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • olie
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld lidt olie i en gryde, lad det varme op og bruse af. Kom løgene i og lad dem svitse lidt, de må gerne tage lidt farve og de skal blive bløde.
  2. Kom karry ved - mere eller mindre efter behag - og lad det svitse lidt med.
  3. Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, krydr med salt og groftkværnet peber.
  4. Kom hvidløg i og rør godt rundt. Hvis ingredienserne begynder at sætte sig for meget på bunden af gryden, så tilsæt ganske lidt vand (et par spsk. fulde), for at løsne det lidt.
  5. Tilsæt hvidkålen ad et par gange, så det kan falde lidt sammen og lad det svitse lidt, inden gulerødderne tilsættes til din ret med det underlige navn "ild i røret".
  6. Lad det hele stege i et par minutter inden de hakkede tomater, vand, bouillontern, salt og friskkværnet peber tilsættes.
  7. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 30 - 45 minutter, til kålen er blevet blød.
  8. Smages til med salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

lld i røret nydes sammen med ris og et godt stykke brød til.

Se også disse opskrifter:

Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris

Hakket oksekød og spidskål i ovn

Kong Fiddes livret

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ruth skriver

    april 06, 2025 at 2:22 pm

    Vedkommende jeg fik opskriften af, for mange år siden, sagde at grunden til det hed “Ild i røret” var, at nogle kom så meget karry i retten, at den brændte i spiseRØRET. Ved ikke om det passer, men det er da ikke umuligt 🫣

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 06, 2025 at 3:04 pm

      Hej Ruth
      Tak for det - og det giver da god mening i forhold til navnet. Og jeg har i hvert fald ikke bedre bud 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. kristian skriver

    januar 08, 2024 at 12:30 pm

    har ikke set den med en dåse tomater... uden dem hedder det lige ud af lande vejen karry kål

    Svar
  3. Jane skriver

    september 21, 2023 at 2:34 pm

    Kålkaos kalder min datter det

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 21, 2023 at 3:14 pm

      Hej Jane
      Det er sørme også et godt navn - meget kreativt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Mette Marhauer skriver

    januar 15, 2023 at 2:03 pm

    Jeg kan ikke hjælpe med hvor navnet stammer fra - for jeg har aldrig hørt navnet før ☺️ Til gengæld har jeg fået retten mange steder lige siden jeg var barn og kun kendt den som Indianergryde. Men uanset hvad man kalder den er det en lækker ret!

    Svar
    • kristian skriver

      januar 08, 2024 at 12:40 pm

      hejsa indianer gryde er en helt anden ret 😀

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required