Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ild i røret

Ild i røret (opskrift på hvidkålsgryde med oksekød)

billederesultat for ild i røret
4.6 fra 58 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Ild i røret
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på ild i røret
  • Noter
  • Kommentarer

Ild i røret

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.6 fra 58 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er den bedste opskrift på ild i røret. En nem hvidkålsgryde med bla. hakket oksekød. hvidkål og andre grøntsager. God og nem aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 store løg halveret og skåret i skiver
  • 3 gulerødder halveret på langs og skåret i skiver
  • 4 fed hvidløg knust og hakket nogenlunde fint
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 oksebouillontern
  • ½ hvidkål fintsnittet
  • 1 spsk karry eller efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • olie

Fremgangsmåde

  1. Hæld lidt olie i en gryde, lad det varme op og bruse af. Kom løgene i og lad dem svitse lidt, de må gerne tage lidt farve og de skal blive bløde.
  2. Kom karry ved - mere eller mindre efter behag - og lad det svitse lidt med.
  3. Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, krydr med salt og groftkværnet peber.
  4. Kom hvidløg i og rør godt rundt. Hvis ingredienserne begynder at sætte sig for meget på bunden af gryden, så tilsæt ganske lidt vand (et par spsk. fulde), for at løsne det lidt.
  5. Tilsæt hvidkålen ad et par gange, så det kan falde lidt sammen og lad det svitse lidt, inden gulerødderne tilsættes til din ret med det underlige navn "ild i røret".
  6. Lad det hele stege i et par minutter inden de hakkede tomater, vand, bouillontern, salt og friskkværnet peber tilsættes.
  7. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 30 - 45 minutter, til kålen er blevet blød.
  8. Smages til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ild i røret

Ild i røret er en ret med et noget underligt navn, men den lækre hvidkålsgryde med hakket oksekød smager altså forrygende godt.

Det er en god hverdagsret med bla. hvidkål og hakket oksekød, og det er aftensmad for både store og små.

Jeg ved ikke hvor navnet "ild i røret" stammer fra. Men ved du hvorfor retten hedder det, så del det med os andre i kommentarfeltet længere nede. Tak.

Oliemargarine (som angivet i opskriften) er i øvrigt et blandingsprodukt af margarine og olie, og det kan du erstatte med olie eller smør.

Noter

lld i røret nydes sammen med ris og et godt stykke brød til.

Se også disse opskrifter:

  • Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Kong Fiddes livret
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ruth skriver

    april 06, 2025 at 2:22 pm

    Vedkommende jeg fik opskriften af, for mange år siden, sagde at grunden til det hed “Ild i røret” var, at nogle kom så meget karry i retten, at den brændte i spiseRØRET. Ved ikke om det passer, men det er da ikke umuligt 🫣

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 06, 2025 at 3:04 pm

      Hej Ruth
      Tak for det - og det giver da god mening i forhold til navnet. Og jeg har i hvert fald ikke bedre bud 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. kristian skriver

    januar 08, 2024 at 12:30 pm

    har ikke set den med en dåse tomater... uden dem hedder det lige ud af lande vejen karry kål

    Svar
  3. Jane skriver

    september 21, 2023 at 2:34 pm

    Kålkaos kalder min datter det

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 21, 2023 at 3:14 pm

      Hej Jane
      Det er sørme også et godt navn - meget kreativt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Mette Marhauer skriver

    januar 15, 2023 at 2:03 pm

    Jeg kan ikke hjælpe med hvor navnet stammer fra - for jeg har aldrig hørt navnet før ☺️ Til gengæld har jeg fået retten mange steder lige siden jeg var barn og kun kendt den som Indianergryde. Men uanset hvad man kalder den er det en lækker ret!

    Svar
    • kristian skriver

      januar 08, 2024 at 12:40 pm

      hejsa indianer gryde er en helt anden ret 😀

      Svar
  5. Nils skriver

    maj 16, 2022 at 4:33 pm

    Minder meget om Sporvognskål

    Svar
  6. Signe skriver

    april 24, 2022 at 4:14 pm

    😊 vildt… jeg er 47 år nu og fik retten 1. gang, da jeg gik i SFO.

    Svar
  7. Winnie Olkjær skriver

    april 27, 2021 at 4:09 am

    Jeg bryder mig bestemt ikke om konsistensen af kogte gulerødder men kan godt li dem når de er rå, bagte eller svitsede ( så der stadig er lidt knas i dem). I mange opskrifter skal de koges i feks en sammenkogt ret. Kan man på nogen mulig måde lave det sådan at retten får smagen fra guleroden uden men får den smuttede gulerod?
    Venlig hilsen Winnie

    Svar
    • Mads skriver

      november 20, 2022 at 5:47 pm

      Ja det kan man da. Evt hav en saftcentifuge og brug saften derfra som væske i en ret. Og så tilsidet putter du rå gulerødder i og vender det i retten. Så får du en god smag 🙂

      Svar
    • Benthe Dam Christensen skriver

      marts 09, 2024 at 9:04 am

      Du kan også rive gulleroden, det opdager du ikke

      Svar
  8. Bente skriver

    marts 22, 2021 at 11:37 am

    Den smager rigtig godt 😊

    Svar
  9. Isabella skriver

    marts 22, 2021 at 11:36 am

    ha ha jeg læste det som ild i røven første gang 😃

    Svar
  10. Pia skriver

    marts 22, 2021 at 11:36 am

    Kært barn har mange navne.
    Kender den selv som "indianergryde".....

    Svar
  11. Alis Petersen skriver

    februar 01, 2021 at 5:19 pm

    Vi lærte retten at kende for mange år siden da vores datter gik i børnehave under navnet “Sørøverbøf”. Bare navnet gik ungerne til med glæde at spise :-). Bedste hilsner Alis

    Svar
  12. Kaja skriver

    december 04, 2020 at 11:36 am

    Hos os hedder den “indianergryde”

    Svar
  13. Skov skriver

    november 03, 2020 at 3:04 pm

    Jeg var, for mit vedkommende ikke tvivl om navnet på retten Ild irøret. Kål får altså folk til at prutte. Derfor det navn 😋

    Svar
    • Janni skriver

      april 25, 2025 at 9:03 pm

      Jeg fik retten i 2. klasse på lejertur.
      Der hed retten mik mak.
      Vi fik det i pitabrød.
      Er 44 år.😉

      Svar
  14. ellen bache skriver

    november 03, 2020 at 9:20 am

    Jeg googlede ild i røret: navnet stammer fra den varme fornemmelse i spiserøret.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required