• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Hyldebærsuppe - nem suppe med hyldebær

Hyldebærsuppe - nem suppe med hyldebær

billede med hyldebær til hyldebærsuppe
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 3. september 2018

Her får du en nem og klassisk opskrift på hyldebærsuppe, der laves med friske hyldebær. Læs også hvorfor du IKKE må spise rå hyldebær.

Dette er en ret traditionel opskrift på hyldebærsuppe, der laves af friskplukkede hyldebær.

Det er en ret billig ret, for hyldebærrene kan plukkes gratis i mange hegn og skovbryn landet over, og her er det bare at tage for sig af retterne.

Rå hyldebær er giftige

Til denne portion skal bruge cirka et halvt kilo hyldebær, men HUSK at du IKKE må spise rå hyldebær!!!

Rå hyldebær indeholder nemlig giftsoffer, som meget nemt kan give dig en slem mavepine.

Det drejer sig om stoffet cyanid, der også kaldes blåsyre og det kan du blive syg af.

Giftstoffet forsvinder efter 20 minutters kogning, og derfor skal du altså koge hyldebærrene i så lang tid inden du smager på bær eller suppe.

Og netop derfor skal du ALDRIG bruge hyldebær i smoothies, hvor de indgår som en rå ingrediens.

Det kan altså både medføre mavepine og opkast.

De modre hyldebær er sorte, og du skal ikke anvende de umodne bær, som du blot går udenom.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til hyldebærsuppe

500 gram hyldebær
1 æble
100 gram sukker
1 liter vand
2 spiseskefulde Maizena

Fremgangsmåde

  1. Hyldebær plukkes af stilkene, men det gør ikke noget hvis de mindre stilke kommer med i suppen.
  2. Æblet skæres i mindre tern.
  3. Læg hyldebærrene i en tykbundet gryde sammen med æbletern, hvor du også tilsætter sukker og vand. Jeg bryder mig ikke om at hyldebærsuppen bliver alt for sød, men hvis du ønsker det, kan du tilsætte lidt mere sukker.
  4. Kog hyldebærsuppen op og den derefter småkoge i cirka 20 minutter. Så er hyldebærrene kogt ud, og ellers giver du suppen et par minutter mere.
  5. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden.
  6. Rør Maizena sammen med lidt koldt vand, og rør den i hyldebærsuppen, som derefter småkoger et par minutter mere.

Nu er din hyldebærsuppe klar til servering, men lad den gerne stå fem minutter og trække inden den nydes.

Tilbehør

Lækkert tilbehør til hyldebærsuppe er små tern af æble og ristede brødtern.

Æble skæres ud i mindre tern, mens små tern af hvedebrød ristes på en pande og drysses med en smule sukker.

Serveres til hyldebærsuppen.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmelavet hyldeblomstdrik

Sorbet med hyldeblomst

Hyldeblomstsaft med jordbær

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her