Her får du en nem og klassisk opskrift på hyldebærsuppe, der laves med friske hyldebær. Læs også hvorfor du IKKE må spise rå hyldebær.
Dette er en ret traditionel opskrift på hyldebærsuppe, der laves af friskplukkede hyldebær.
Det er en ret billig ret, for hyldebærrene kan plukkes gratis i mange hegn og skovbryn landet over, og her er det bare at tage for sig af retterne.
Rå hyldebær er giftige
Til denne portion skal bruge cirka et halvt kilo hyldebær, men HUSK at du IKKE må spise rå hyldebær!!!
Rå hyldebær indeholder nemlig giftsoffer, som meget nemt kan give dig en slem mavepine.
Det drejer sig om stoffet cyanid, der også kaldes blåsyre og det kan du blive syg af.
Giftstoffet forsvinder efter 20 minutters kogning, og derfor skal du altså koge hyldebærrene i så lang tid inden du smager på bær eller suppe.
Og netop derfor skal du ALDRIG bruge hyldebær i smoothies, hvor de indgår som en rå ingrediens.
Det kan altså både medføre mavepine og opkast.
De modre hyldebær er sorte, og du skal ikke anvende de umodne bær, som du blot går udenom.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til hyldebærsuppe
500 gram hyldebær
1 æble
100 gram sukker
1 liter vand
2 spiseskefulde Maizena
Fremgangsmåde
- Hyldebær plukkes af stilkene, men det gør ikke noget hvis de mindre stilke kommer med i suppen.
- Æblet skæres i mindre tern.
- Læg hyldebærrene i en tykbundet gryde sammen med æbletern, hvor du også tilsætter sukker og vand. Jeg bryder mig ikke om at hyldebærsuppen bliver alt for sød, men hvis du ønsker det, kan du tilsætte lidt mere sukker.
- Kog hyldebærsuppen op og den derefter småkoge i cirka 20 minutter. Så er hyldebærrene kogt ud, og ellers giver du suppen et par minutter mere.
- Sigt suppen og kom den tilbage i gryden.
- Rør Maizena sammen med lidt koldt vand, og rør den i hyldebærsuppen, som derefter småkoger et par minutter mere.
Nu er din hyldebærsuppe klar til servering, men lad den gerne stå fem minutter og trække inden den nydes.
Tilbehør
Lækkert tilbehør til hyldebærsuppe er små tern af æble og ristede brødtern.
Æble skæres ud i mindre tern, mens små tern af hvedebrød ristes på en pande og drysses med en smule sukker.
Serveres til hyldebærsuppen.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: