• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Hyldebærsuppe - nem suppe med hyldebær

Hyldebærsuppe - nem suppe med hyldebær

billede med hyldebær til hyldebærsuppe
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  3. september 2018

Her får du en nem og klassisk opskrift på hyldebærsuppe, der laves med friske hyldebær. Læs også hvorfor du IKKE må spise rå hyldebær.

Dette er en ret traditionel opskrift på hyldebærsuppe, der laves af friskplukkede hyldebær.

Det er en ret billig ret, for hyldebærrene kan plukkes gratis i mange hegn og skovbryn landet over, og her er det bare at tage for sig af retterne.

Rå hyldebær er giftige

Til denne portion skal bruge cirka et halvt kilo hyldebær, men HUSK at du IKKE må spise rå hyldebær!!!

Rå hyldebær indeholder nemlig giftsoffer, som meget nemt kan give dig en slem mavepine.

Det drejer sig om stoffet cyanid, der også kaldes blåsyre og det kan du blive syg af.

Giftstoffet forsvinder efter 20 minutters kogning, og derfor skal du altså koge hyldebærrene i så lang tid inden du smager på bær eller suppe.

Og netop derfor skal du ALDRIG bruge hyldebær i smoothies, hvor de indgår som en rå ingrediens.

Det kan altså både medføre mavepine og opkast.

De modre hyldebær er sorte, og du skal ikke anvende de umodne bær, som du blot går udenom.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til hyldebærsuppe

500 gram hyldebær
1 æble
100 gram sukker
1 liter vand
2 spiseskefulde Maizena

Fremgangsmåde

  1. Hyldebær plukkes af stilkene, men det gør ikke noget hvis de mindre stilke kommer med i suppen.
  2. Æblet skæres i mindre tern.
  3. Læg hyldebærrene i en tykbundet gryde sammen med æbletern, hvor du også tilsætter sukker og vand. Jeg bryder mig ikke om at hyldebærsuppen bliver alt for sød, men hvis du ønsker det, kan du tilsætte lidt mere sukker.
  4. Kog hyldebærsuppen op og den derefter småkoge i cirka 20 minutter. Så er hyldebærrene kogt ud, og ellers giver du suppen et par minutter mere.
  5. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden.
  6. Rør Maizena sammen med lidt koldt vand, og rør den i hyldebærsuppen, som derefter småkoger et par minutter mere.

Nu er din hyldebærsuppe klar til servering, men lad den gerne stå fem minutter og trække inden den nydes.

Tilbehør

Lækkert tilbehør til hyldebærsuppe er små tern af æble og ristede brødtern.

Æble skæres ud i mindre tern, mens små tern af hvedebrød ristes på en pande og drysses med en smule sukker.

Serveres til hyldebærsuppen.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmelavet hyldeblomstdrik

Sorbet med hyldeblomst

Hyldeblomstsaft med jordbær

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her