Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Supper › Hyldebærsuppe - nem suppe med hyldebær

Hyldebærsuppe - nem suppe med hyldebær

billede med hyldebær til hyldebærsuppe
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Her får du en nem og klassisk opskrift på hyldebærsuppe, der laves med friske hyldebær. Læs også hvorfor du IKKE må spise rå hyldebær.

Dette er en ret traditionel opskrift på hyldebærsuppe, der laves af friskplukkede hyldebær.

Det er en ret billig ret, for hyldebærrene kan plukkes gratis i mange hegn og skovbryn landet over, og her er det bare at tage for sig af retterne.

Rå hyldebær er giftige

Til denne portion skal bruge cirka et halvt kilo hyldebær, men HUSK at du IKKE må spise rå hyldebær!!!

Rå hyldebær indeholder nemlig giftsoffer, som meget nemt kan give dig en slem mavepine.

Det drejer sig om stoffet cyanid, der også kaldes blåsyre og det kan du blive syg af.

Giftstoffet forsvinder efter 20 minutters kogning, og derfor skal du altså koge hyldebærrene i så lang tid inden du smager på bær eller suppe.

Og netop derfor skal du ALDRIG bruge hyldebær i smoothies, hvor de indgår som en rå ingrediens.

Det kan altså både medføre mavepine og opkast.

De modre hyldebær er sorte, og du skal ikke anvende de umodne bær, som du blot går udenom.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til hyldebærsuppe

500 gram hyldebær
1 æble
100 gram sukker
1 liter vand
2 spiseskefulde Maizena

Fremgangsmåde

  1. Hyldebær plukkes af stilkene, men det gør ikke noget hvis de mindre stilke kommer med i suppen.
  2. Æblet skæres i mindre tern.
  3. Læg hyldebærrene i en tykbundet gryde sammen med æbletern, hvor du også tilsætter sukker og vand. Jeg bryder mig ikke om at hyldebærsuppen bliver alt for sød, men hvis du ønsker det, kan du tilsætte lidt mere sukker.
  4. Kog hyldebærsuppen op og den derefter småkoge i cirka 20 minutter. Så er hyldebærrene kogt ud, og ellers giver du suppen et par minutter mere.
  5. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden.
  6. Rør Maizena sammen med lidt koldt vand, og rør den i hyldebærsuppen, som derefter småkoger et par minutter mere.

Nu er din hyldebærsuppe klar til servering, men lad den gerne stå fem minutter og trække inden den nydes.

Tilbehør

Lækkert tilbehør til hyldebærsuppe er små tern af æble og ristede brødtern.

Æble skæres ud i mindre tern, mens små tern af hvedebrød ristes på en pande og drysses med en smule sukker.

Serveres til hyldebærsuppen.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmelavet hyldeblomstdrik

Sorbet med hyldeblomst

Hyldeblomstsaft med jordbær

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.