• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Hvidløgspulver - fakta, mål og sådan laver du pulver af hvidløg

Hvidløgspulver - fakta, mål og sådan laver du pulver af hvidløg

hvidløgspulver
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. september 2023 - Udgivet:  28. september 2023

Hvad er hvidløgpulver, hvordan laver man det, og hvad svarer pulveret til i forhold til almindelig hvidløg? Her er fakta og fordele ved pulver af hvidløg.

Hvidløgspulver er en smart genvej til anvendelse af hvidløg i din mad, og pulveret l fremstiles såmænd af hvidløg - og intet andet.

Der er nemlig tale om tørret hvidløg, der efterfølgende knuses til pulver. Så simpelt er det.

Fordele

Fordelen ved at bruge hvidløgspulver fremfor friske hvidløg er først og fremmest, at du sparer tid i køkkenet.

Her slipper du nemlig for at pille hvidløgsfed, men kan i stedet tilsætte hvidløgspulveret direkte i din mad.

Modsat løgpulver, hvor du også slipper får tårer i forbindelse med hakning af løg, så er der ikke den gene ved hvidløg.

Så det er mere et spørgsmål om den praktiske og tidsmæssige gevinst.

Opskrift på hjemmelavet hvidløgspulver

Det er nemt at lave sit eget hvidløgspulver, og selvom det tager lidt tid, så er det på ingen måde besværligt.

Du skal bruge:

400 gram hvidløg

Sådan gør du:

Pil alle hvidløgsfed.

Skær dem i tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern, men de kan også sagtens snittes i hånden.

Fordel hvidløgsskiverne jævnt på en bageplade med bagepapir.

Bages i en ovn ved 70 grader i cirka 7-8 timer. Du kan med fordel vende hvidløgsskiverne rundt et par gange undervejs i tørreprocessen.

Hvidløgsskiverne er færdige, når du kan knuse en skive mellem fingrene. Og ellers giver du dem lidt længere tid. Det er vigtigt, at hvidløgsskiverne er HELT tørre! Du kan med fordel lade din ovnlåge stå lidt på klem under tørringen, og du får som bonus den skønnest duft af hvidløg i køkkenet.

Når hvidløgene er HELT tørre, kan du så enten knuse hvidløgene i en morter - eller blot give dem en tur i blenderen.

Opbevar dit tørrede og hjemmelavede hvidløgspulver i en lufttæt beholder, hvor det har lang holdbarhed.

Hvad svarer hvidløgspulver til?

Hvor meget hvidløgspulver svarer til et fed hvidløg? Altså hvor meget pulver skal der til, for at svare til et almindeligt fed hvidløg?

Hvidløgspulveret er faktisk drøjt i brug, for du skal faktisk kun bruge en god knivspids pulver for, at få hvad der svarer til et fed hvidløg.

Og jeg plejer at sige, at en teske hvidløgspulver er nogenlunde svarende til fire hvidløgsfed.

Anvendelse

Hvidløgspulver kan bruges til alle opskrifter og retter, hvor du normalt ville anvende almindelige hvidløg.

Og du opnår samme smag i maden, men altså uden at skulle pille og snitte eller presse hvidløg.

Se også disse artikler:

  • Løgpulver - fakta, mål og sådan laver du pulver af løg
  • Gær omregner: Tørgær til frisk gær og omvendt
  • Hvad er en genstand? Overblik fra vin til gin
  • Bageskole: Sådan bruger du tørgær til bagning
  • Se hvilken sodavand, der er mest sukker i
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stig

    maj 13, 2025 at 12:38 pm

    Det er jo en meget positiv artikel omkring hvidløgspulver. Jeg har min skepsis. Jeg laver nærmest hver anden dag græsk yogurt med 4-5 fed hvidløg, til mad jeg spiser. Og tørret hvidløg kommer aldrig til at give den samme friske skarpe smag.

    Jeg vil tro, at når hvidløg tørres, så forsvinder saften fra den, og med den noget af smagen og de gavnlige effekter.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her