Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Hvidløgsolie - den nemme og den virkelig nemme

Hvidløgsolie - den nemme og den virkelig nemme

Hvidløgsolie
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

Hvidløgsolie får pizzaen til at smage fantastisk, salatdressingen ditto. Her er to opskrifter. Begge er lette og lynhurtige at lave.

Hvidløgsolie kan vi købe overalt, men hvorfor købe det, når man kan lave det selv på ingen tid?

Der er ingen grænser for, hvad man kan bruge sin hvidløgsolie til i køkkenet:

På pizzaen, lige efter den er kommet ud af ovnen, i salatdressinger, vendt med stegte kartofler, serveret i små skåle, så folk kan dyppe deres brød i den og meget andet.

Og da det ikke tager mere end ti minutter at lave den mest tidskrævende af disse to opskrifter, er det bare om at komme i gang.

I den ene opskrift skal hvidløgene simre i olie i ti minutter, den anden trækker de rå hvidløg blot i olivenolie et par timer før brug.

Uanset hvilken model du vælger, kan du tilsætte for eksempel rosmarinkviste, tørrede chilier og timian, hvis du har lyst.

Vær opmærksom på, at den mest holdbare af de to olier er den, hvor hvidløgene har været varmet op. Den anden skal bruges samme dag.

Ikke fordi den mister smag, men der sidder bakterier i rå hvidløg, som kan udvikle sig til giftstoffer, når de rå løg ligger i olie.

Opskrift på hvidløgsolie med stegte hvidløg

Hvidløgsolie med opvarmede hvidløg

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Trækketid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Hvidløgsolie med chiliflager eller tørrede, hele chilifrugter - stegt i olivenolie og holdbar et par uger i køleskabet.
Antal: 1 glas
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl olivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • 2 tørrede chilifrugter (el. chiliflager)

Fremgangsmåde

  1. Tag skallerne af hvidløgsfeddene og skær hvidløgene i halve, giv dem et lille gok med bagsiden af kniven.
  2. Varm olien op i en lille, tykbundet gryde.
  3. Når olien er varm, hælder du hvidløgene og evt. et par tørrede, hele chilifrugter - el. chiliflager - ned i den og lader dem stege i ti minutter. De må ikke blive brændte, blot gyldne. Så din hvidløgsolie skal nok kun stege ved 3-4 på komfuret.
  4. Hæld olien op i et rent glas eller en lille flaske, når den er kølet lidt af. Opbevar i køleskabet.
  5. Lad hvidløgene trække i olien et par timer inden brug. Si chili og hvidløg fra og server.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på olie som skal bruges med det samme

Her og nu hvidløgsolie

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Trækketid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Denne hvidløgsolie skal bruges samme dag, du laver den - eller dagen efter, Den giver masser af smag til pizza, bruschetta og andre retter.
Antal: 1 glas
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl olivenolie
  • 4-6 fed hvidløg
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Tag skallerne af hvidløgsfeddene.
  2. Mos feddene med bagsiden af en kniv eller i en morter. Du kan også give dem en hurtig tur i minihakkeren.
  3. Bland dem med olivenolie. Da denne olie ikke er holdbar mere end et døgns tid, kan du også nøjes med en dl. olie, alt efter hvor meget du skal bruge.
  4. Opbevar dem i et lille glas eller en skål og vent en times tid, før du bruger den, så olien kan suge hvidløgssmagen til sig.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Brug eventuelt din hvidløgsolie på en af disse pizzaer eller bruschettaer.

Chicken Pizzaiola - ret med kylling, pepperoni og ost
Chicken Pizzaiola er en lækker ret til aftensmad, og den laves blandt andet med kyllingefilet, pepperoni og ost i en tomatsovs. Serveres med pasta.
Se opskriften her
billederesultat for Chicken Pizzaiola
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required