• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Opskrift på hvidløgsboller: Nemt og lækkert

Opskrift på hvidløgsboller: Nemt og lækkert

billederesultat for hvidløgsboller
Lækre og luftige hvidløgsboller, der er det bedste hvidløgsbrød du kan bage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. september 2024 - Udgivet:  2. november 2023

Del gerne:
290
SHARES
FacebookMessenger290PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på de bedste hvidløgsboller. Det er nemme og luftige boller med hvidløgssmør, og det er de lækreste hvidløgsbrød du kan bage.
  2. Opskrift på hvidløgsboller
  3. Hvidløgsboller - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Opskrift på de bedste hvidløgsboller. Det er nemme og luftige boller med hvidløgssmør, og det er de lækreste hvidløgsbrød du kan bage.

Prøv lige disse lækre hvidløgsboller, der kan serveres som en nem forret eller som madbrød til et hovedmåltid.

Opskriften giver 8 stk., men du kan nemt gange op til eks. dobbelt portion.

Se også disse opskrifter:

Hvidløgsbrød

Hvidløgsflutes

Boller med smør

Opskrift på hvidløgsboller

billederesultat for hvidløgsboller

Hvidløgsboller - nem opskrift

Opskrift på de bedste hvidløgsboller. Det er nemme og luftige boller med hvidløgssmør, og det er de lækreste hvidløgsbrød du kan bage.
Bedømmelse
4.9 fra 16 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 12 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 32 minutter minutter
Antal 8 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g mælk - lun
  • 30 g gær
  • 5 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 5 g salt
  • 60 g smør
  • 1 æg

Pensling

  • 1 æg
  • 1 sjat mælk

Hvidløgssmør

  • 100 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille - bredbladet
  • salt

Fremgangsmåde

  • Lun mælk kommes i en lille skål sammen med gær og sukker. Rør det godt ud og lad det stå 10 minutter.
  • Vej hvedemel og salt af. Smelt smørret i en lille gryde eller mikroovn og rør ægget i.
  • Kom gærmælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og ælt hvedemel og smør/æg sammen. Æltes cirka syv minutter ved middel hastighed.
  • Dejen tages ud på bordet og virkes op. Hviler 30 minutter med et viskestykke over.
  • Virk dejen op igen og del i otte lige store stykker. Dejen vejer ialt cirka 560 gram, så hvert stykke dej skal veje ca. 70 gram.
  • Trilles til boller og sættes i en lille bradepande (ca. 20 x 25 centimeter) med bagepapir. Bollerne må gerne stå lidt tæt, så de vokser sammen under bagningen. Hæver til dobbelt størrelse, hvilket cirka tager 30 minutter.
  • Pensles med sammenpisket æg og lidt mælk, og bages cirka 12 minutter ved 200 grader varmluft. Tages ud og køler 10 minutter.
  • Hvidløgssmør røres sammen. Skær et kryds i de bagte hvidløgsboller, og kom en god klat hvidløgssmør i hver åbning.
  • Hvidløgsbollerne kommes tilbage i ovnen, hvor de skal have cirka otte minutter mere.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
315
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
86
mg
29
%
Natrium
 
687
mg
30
%
Kalium
 
118
mg
3
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
632
IU
13
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
44
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte hvidløgsboller køles lidt af inden de nydes, men de er bedst når de er lune og nybagte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Kaas Schmidt

    maj 05, 2025 at 2:22 pm

    Hej
    Vi skal afholde 70/80 er fest og jeg vil bage hvidløgsflutes/ brød til hovedretten. Vi bliver ca 60, så mit spørgsmål er om de kan fryses? Eller vil du foreslå en anden opskrift?
    Tak for skønne opskrifter👊

    Svar
  2. Hanne

    marts 15, 2023 at 10:59 pm

    Hvad vil det sige, at virke dejen op?

    Svar
  3. Kim Adelhardt

    april 01, 2020 at 2:30 pm

    Alt for blød dej - nu har prøvet 2 gange og det virker altså ikke. Det er ikke muligt at "virke" det op - dertil er det alt for klæbrigt og blødt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 01, 2020 at 2:32 pm

      Hej Kim
      Tak for din tilbagemelding - men tilsæt blot lidt mere mel. Mængden kan sagtens variere, så kom lidt mere i.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required