Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Supper › Hvidkålssuppe

Hvidkålssuppe

billederesultat for hvidkålssuppe
4.9 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.8k
SHARES
FacebookMessenger4.8kPinterestEmailSMS
Opdateret: 9. oktober 2024 - Udgivet: 3. september 2020

Hvidkålssuppe er en cremet suppe, der laves med hvidkål, kartofler og porre. Hvidkålssuppen blendes med lidt fløde og serveres med sprøde bacontren og hakket persille.

Hvidkålssuppe er meget nem at lave, og du kan bruge den færdige suppe både som forret og en mættende hovedret.

Kål er jo generelt sundt, og derfor er denne suppe med hvidkål helt sikkert også godt for dig.

jeg har lavet en cremet version, hvor den kogte hvidkål blendes med lidt fløde, og det giver en virkelig lækker konsistens.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Gammeldags hvidkålssuppe
  • Stuvet hvidkål
  • Gisou hvidkålsgryde

Opskrift på hvidkålssuppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hvidkålssuppe

4.87 fra 29 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 314
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 0,5 hvidkål
  • 1 bagekartoffel
  • 1 porre
  • 1 tsk sherryeddike
  • 8 dl vand
  • 2 bouillonterninger
  • 1 tsk timian - tørret
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g bacon - i tern
  • persille
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern det yderste blad på hvidkålen, og snit derefter cirka halvdelen af kålen i tynde strimler, som igen skæres i mindre stykker.
  2. Bagekartoflen skrælles og skæres i små tern, mens porren snittes i tynde skiver.
  3. Varm en gryde op, og kom lidt olie i. Svits nu hvidkål, kartoffel og porre i op til 10 minutter, hvor du vender det rundt undervejs, så det ikke branker eller brænder på.
  4. Kom en smule sherryeddike i, lad det svitse kort - og tilsætderefter vand, bouillonterninger og timian.
  5. Lad nu hvidkålssuppen koge i 30 minutter under låg, så grøntsagerne bliver kogt møre. Suppen skal blot simre.
  6. Steg baconternene sprøde på en pande. Hak persillen fint.
  7. Blend suppen med en stavblender så den bliver helt jævn, og kom fløden ved. Blend igen, og smag den færdige hvidkålssuppe til med lidt salt og peber. Du kan også komme lidt sukker i.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 314kcalKulhydrater: 27gProtein: 10gFedt: 19gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 57mgNatrium: 1143mgKalium: 679mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 1327IUVitamin C: 65mgCalcium: 113mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den cremede hvidkålssuppe serveres med et stykke nybagt brød. og pyntes med sprødstegte bacontern og lidt hakket persille.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Julie skriver

    september 02, 2020 at 3:22 pm

    Hej, jeg overvejer at lave en større portion af hvidkåls suppen, men kan ikke lige lure om den kan fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 03, 2020 at 7:42 am

      Hej Julie
      Jeg har ikke prøvet at fryse hvidkålssuppe (er altid blevet spist op), men det bør ikke være noget problem.
      Så det kan du vist roligt gøre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required