• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hvide asparges med rejer og mousseline

Hvide asparges med rejer og mousseline

hvide asparges med rejer og mousseline
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. maj 2023 - Udgivet:  22. maj 2023

Sådan laver du hvide asparges med rejer og mousseline. En nem opskrift på asparges med rejer som lækker sommermad til frokost eller aften.

Hvide asparges med rejer med mousseline er en nem og virkelig lækker ret til enten frokost eller aftensmad.

Det er en rigtig danske sommerspise, og her kommer de hvide asparges til sin ret.

Retten består af asparges, rejer og den populære Sauce Mousseline, og her er der beregnet fem asparges pr. person.

Se også: Salat med hvide asparges, spinat og ærter

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere.

Opskrift på hvide asparges med rejer

hvide asparges med rejer og mousseline
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hvide asparges med rejer og mousseline

5 fra 3 stemmer
Sådan laver du hvide asparges med rejer og mousseline. En nem opskrift på asparges med rejer som lækker sommermad til frokost eller aften.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 1184
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Asparges med rejer
  • 10 hvide asparges
  • 3 dl vand - ca. mængde
  • 2 spsk smør
  • 2 skiver citron
  • 200 g rejer
Mousseline
  • 200 g smør - smeltes og klares
  • 3 æggeblommer
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 dl fløde
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til hvide asparges med rejer starter du med, at skrælle aspargesene, og bunden skæres fra.
  2. I en dyb pande bringes vand i kog sammen med smør, et par skiver citron og lidt salt. Vandet skal stå ca. 4 centimeter op.
  3. Kog nu de hvide asparges i ca. 4-5 minutter, hvorefter de tages op og dryppes af på et viskestykke.
  4. Imens laver du mousseline ved, at smelte smørret langsomt i en gryde.
  5. Hæld derefter det klarerede smør i en skål, men altså uden vallen, der er den grumsede del. Vallen kasseres.
  6. I en gryde piskes æggeblommer sammen med citronsaft og salt ved ganske lav varme, til det begynder at tykne.
  7. Tag gryden fra varmen, og hæld i smørret lidt efter lidt – langsomst i starten. Pisk kraftigt imens, så saucen ikke skiller.
  8. Fløde piskes til let flødeskum, der vendes ganske forsigtigt i din mousseline.

Næringsindhold

Kalorier: 1184kcalKulhydrater: 12gProtein: 24gFedt: 119gMættet fedt: 73gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 32gTransfedt: 4gKolesterol: 719mgNatrium: 2499mgKalium: 561mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 5291IUVitamin C: 24mgCalcium: 194mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så er det bare at anrette dine asparges med rejer og mousseline. Du kan se på billedet hvordan du gør det.

Serveres eventuelt med lidt ristet brød.

I videoen kan du i øvrigt se, hvordan du nemt skræller de hvide asparges.

Se også: Laks med hvide asparges og lækker citrussauce

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required