Sådan laver du laks med hvide asparges og en lækker citrussauce. En nem opskrift på en skøn lakseret med asparges. Også god som gæstemad.
Laks med hvide asparges er en skøn ret, som kan serveres både som god mad på hverdage, men bestemt også som en fin ret til gæstemad.
Opskriften ser mere besværlig ud end den reelt er, og fremgangsmåden er rimelig simpel.
Se også: Glaseret laks med blomkålsris og spinat
Mens den bagte laks er i ovnen, kan du lave de øvrige ting, og de hvide asparges kan også dampes i stedet for steges, hvis du mere til det. Du kan også udskifte dem med grønne asparges, men de skal ikke skrælles, og tilberedningstiden er kun et minut.
Opskriften her er beregnet til fire personer, og det er en fiskeret, som jeg vil påstå alle kan lide. Også dem, der ellers rynker på næsen over udsigten til fisk.
Opskrift på laks med hvide asparges
Laks med hvide asparges
Ingredienser
Laks
- 600 gram laks - skåret i 4 stykker
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 citron - skal og saft
- salt og friskkværnet peber
Grov kartoffelmos uden smør
- 750 gram kartofler
- 4 fed hvidløg - knust og hakket
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde dild - hakket
- salt og friskkværnet peber
Hvide asparges
- 8 store hvide asparges
- 1 spiseskefuld smør
- 2 spiseskefulde olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Citrussauce
- 3 forårsløg - i tynde skiver
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 3 deciliter vand
- 1 terning hønsebouillon
- 1 deciliter madlavningsfløde - eller alm. fløde
- 2 teskefulde sennep
- 1 spiseskefuld majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til laks med hvide asparges starter du med, at lægge de fire stykker laks i ovnfast fad med bagepapir. Pensl med lidt olivenolie. Dryp med lidt friskpresset citronsaft og riv lidt af citronskallen over. Krydr med salt og peber. Bag laksen i ca. 18 minutter ved 200 grader varmluft.
- Kartofler skæres ud i mindre tern. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, medmindre skrællen er tyk og uren. Kom kartoflerne i en gryde sammen med hvidløg, dæk med vand og kog under låg indtil kartoflerne er helt møre, hvilket ca. tager 15 minutter. Hæld vandet fra, damp kartoflerne af og mos dem groft sammen med olivenolie og lidt citronsaft. Smag til med salt og peber. Vend også lidt hakket dild i.
- De hvide asparges skrælles - og du ken evt. se min i min video hvordan du gør det. Steges derefter på en pande ved middel varme i lidt smør og olie. Stegetiden er ca. 7-8 minutter. Krydres med salt og peber.
- Citrussauce laver du ved at svitse skiver af forårsløg af i lidt olie. Tilsæt vand og en bouillonterning og lad det koge op. Tilsæt fløde og sennep, og jævn saucen med lidt majsstivelse udført i koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Laks med hvide asparges serveres straks.
Fjern skindet fra laksen, og anret laksestykket på citrussaucen, som du kan se på billedet.
Ved siden af anrettes de stegte hvide asparges og den grove mos. Pynt evt. med lidt frisk dild. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: