Hvid bønnemos er lækkert tilbehør til eks. kylling, og er inspireret af det italienske køkken. Her serveret med stegte artiskokhjerter og grønne asparges.
Hvid bønnemos lyder måske lidt kedeligt, men jeg kan love dig for, at du vil elske dette lækre og italienske tilbehør.
For bønnemosen, der laves af de store, hvide bønner, er netop inspireret af det italienske køkken. Lavet med blandt andet hvidløg og basilikum. Helt simpelt, som italienerne jo også elsker det.
Det nemmeste er at købe de hvide bønner på dåse eller papbrikker, som du blandt andet kan få dem i SuperBrugsen.
Disse bønner er nemlig forkogt og dermed klar til brug.
Du skal bruge et par dåser eller brikker hvide bønner her, som nemt laves om til en lækker og hvid bønnemos.
På toppen anrettes med stegte artiskokhjerter og grønne asparges. Det er simpelthen bare så nemt og lækkert, og du kan servere til blandt andet en ovnstegt kylling.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til hvid bønnemos
1 bundt forårsløg
4 fed hvidløg
Ca. 500 gram hvide bønner
1 lille håndfuld bredbladet persille
1 lille håndfuld basilikumsblade
Salt og peber
1 dåse artiskokhjerter
1 bundt grønne asparges
Fremgangsmåde
- Forårsløg snittes i tynde skiver og hvidløgsfed mases og hakkes fint.
- Varm en gryde op ved middel varme, kom en god sjat olivenolie i og sauter forårsløg og hvidløg i fem minutter uden det tager farve.
- Hæld de hvide bønner i en sigte og skyl dem under den kolde hane. Kom derefter bønnerne i gryden og lad det stege med 3-4 minutter mere.
- Tilsæt også grofthakket persille og basilikum, og eventuelt en smule mere olie.
- Med en stavblender blender du nu den hvide bønnemos direkte i gryden, hvorefter den smages til med salt og peber. Skru ned for varmen og lad den stå mens du laver resten færdig.
- Varm en pande op ved høj varme, og kom lidt olie på. Hæld vandet fra artiskokhjerterne og steg dem et par minutter på den varme pande, så de netop får lidt farve. Krydr med salt og peber og læg til side.
- Bræk roden af de grønne asparges, og steg dem et par minutter på den varme pande. Krydr med lidt salt.
- Anret et fad med hvid bønnemos i bunden, og ovenpå lægges de stegte artiskokhjerter og grønne asparges flot. Slut af med at drysse med lidt bredbladet persille og servér straks.
Se også min opskrift på en hjemmelavet artiskoksuppe.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: