• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Hvid bønnemos med artiskokhjerter og asparges

Hvid bønnemos med artiskokhjerter og asparges

hvid bønnemos med artiskokker og asparges
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. januar 2020 - Udgivet: 16. april 2019

Hvid bønnemos er lækkert tilbehør til eks. kylling, og er inspireret af det italienske køkken. Her serveret med stegte artiskokhjerter og grønne asparges.

Hvid bønnemos lyder måske lidt kedeligt, men jeg kan love dig for, at du vil elske dette lækre og italienske tilbehør.

For bønnemosen, der laves af de store, hvide bønner, er netop inspireret af det italienske køkken. Lavet med blandt andet hvidløg og basilikum. Helt simpelt, som italienerne jo også elsker det.

Det nemmeste er at købe de hvide bønner på dåse eller papbrikker, som du blandt andet kan få dem i SuperBrugsen.

Disse bønner er nemlig forkogt og dermed klar til brug.

Du skal bruge et par dåser eller brikker hvide bønner her, som nemt laves om til en lækker og hvid bønnemos.

På toppen anrettes med stegte artiskokhjerter og grønne asparges. Det er simpelthen bare så nemt og lækkert, og du kan servere til blandt andet en ovnstegt kylling.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Ingredienser til hvid bønnemos

1 bundt forårsløg
4 fed hvidløg
Ca. 500 gram hvide bønner
1 lille håndfuld bredbladet persille
1 lille håndfuld basilikumsblade
Salt og peber

1 dåse artiskokhjerter

1 bundt grønne asparges

Fremgangsmåde

  1. Forårsløg snittes i tynde skiver og hvidløgsfed mases og hakkes fint.
  2. Varm en gryde op ved middel varme, kom en god sjat olivenolie i og sauter forårsløg og hvidløg i fem minutter uden det tager farve.
  3. Hæld de hvide bønner i en sigte og skyl dem under den kolde hane. Kom derefter bønnerne i gryden og lad det stege med 3-4 minutter mere.
  4. Tilsæt også grofthakket persille og basilikum, og eventuelt en smule mere olie.
  5. Med en stavblender blender du nu den hvide bønnemos direkte i gryden, hvorefter den smages til med salt og peber. Skru ned for varmen og lad den stå mens du laver resten færdig.
  6. Varm en pande op ved høj varme, og kom lidt olie på. Hæld vandet fra artiskokhjerterne og steg dem et par minutter på den varme pande, så de netop får lidt farve. Krydr med salt og peber og læg til side.
  7. Bræk roden af de grønne asparges, og steg dem et par minutter på den varme pande. Krydr med lidt salt.
  8. Anret et fad med hvid bønnemos i bunden, og ovenpå lægges de stegte artiskokhjerter og grønne asparges flot. Slut af med at drysse med lidt bredbladet persille og servér straks.

Se også min opskrift på en hjemmelavet artiskoksuppe.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her