Indhold
Hveder i airfryer med tid og temperatur
Ingredienser
- 125 g vand
- 20 g sukker
- 20 g gær
- 275 g hvedemel
- 1 tsk bageenzymer (kan udelades)
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 30 g smør (skal være meget blødt)
- 1 lille æg (sammenpisket)
Fremgangsmåde
- Til hveder i airfryer starter du med at veje 125 g vand af i skålen til din røremaskine sammen med 20 g sukker og 20 g gær. Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt så 275 g hvedemel, 1 tsk bageenzymer (kan udelades), 1 tsk salt, 1 tsk kardemomme, 30 g smør (blødt) og 1 lille æg (sammenpisket.
- Kør dejen med dejkrog ved middel hastighed i ca. 15 minutter.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den op. Se evt. her hvordan man virker en dej op. Dæk med viskestykke og lad dejen hvile i 20 minutter.
- Del så dejen i 6 lige store stykker, der hver skal veje ca. 80 gram. Du skal ikke ælte dejen først!
- Trilles til boller, der stilles på bagepapir i airfryeren. Hvederne må gerne stå tæt.
- Luk skuffen til airfryeren, og lad hvederne hæve i ca. 40 minutter til nogenlunde dobbelt størrelse.
- De varme hveder i airfryer bages nu i 10 minutter ved 170 grader. Tag dem op, fjern bagepapiret og læg dem med bunden opad, hvorefter de bages færdig i yderligere 2 minutter, stadig ved 170 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på hveder i airfryer
Se her hvordan du bager de bedste hveder i airfryer, og det er nemt og rimelig hurtigt.
Her får du store og lækre hvedeknopper med kardemomme, og opskriften er tilpasset airfryer, hvor du får 6 stk.
Du kan også se min populære opskrift på de traditionelle varme hveder i ovn.
Se flere opskrifter:
Tips
Så er der bagt hveder i airfryer. og hvedeknopperne skal nu køle lidt af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Inden servering skæres hvedeknopperne over og ristes sprøde i airfryeren.
Serveres med smør. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Flemming Gravgaard skriver
Kan man bruge mælk i stedet for vand?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Flemming
Ja, det kan du sagtens 🙂
God bagelyst i airfryeren.
Alt det bedste
Holger
Lisa Hargreaves skriver
Temperatur til bagning af hveder i airfryer? Fremgår ikke af opskriften.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lisa
Ups, nej, den var faldet ud. Jeg har opdateret den - det er 170 grader.
Og tak for hjælpen.
Alt det bedste
Holger
Lisa Hargreaves skriver
Tak, og tak for dine mange dejlige opskrifter.
Lisa.
Holger Rørby Madsen skriver
Selv tak, Lisa - det er jeg glad for at høre 🙂
BH Holger