Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Honningmarineret laks

Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn

billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
4.7 fra 182 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8.4k
SHARES
FacebookMessenger8.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Honningmarineret laks
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på honningmarineret laks
  • Tilberedning i grill
  • Tilberedning i ovn
  • Stegetid
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Honningmarineret laks

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 182 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 750 g laks
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citron (økologisk)
  • 3 spsk akaciehonning
  • 1 bundt timian
  • 3 fed hvidløg
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Du skal som sagt bruge en hel side laks med skindet på. Tjek for ben, og fjern dem med en pincet.
  2. Læg laksen på et stykke sølvpapir, og buk siderne lidt op, så fedtstof ikke løber ud under tilberedningen. Du kan også anvende en alubakke.
  3. Olivenolie kommes i en skål. Citronen halveres, og den ene halvdel skæres i skiver, mens saften af den anden halvdel presses ned i olien.
  4. Kom også akaciehonning ved sammen med finthakket timian og presset hvidløg.
  5. Rør honningmarinaden godt sammen og smør den ud på laksen.
  6. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  7. Læg citronskiver på og slut med lidt plukket timian.
  8. Honningmarineret laks tilberedes nu i ca. 15 minutter ved 200 grader i grillen - og 190 grader i ovnen. Se mere lidt længere nede.

Næringsindhold

Kalorier386kcalKulhydrater16gProtein38gFedt19gMættet fedt3gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt9gKolesterol103mgNatrium7060mgKalium947mgKostfibre1gSukker13gVitamin A137IUVitamin C7mgCalcium42mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på honningmarineret laks

Honningmarineret laks er lækker mad, der samtidig er nem at lave.

Laks med honning, citron og hvidløg, og stegetiden er blot 15 minutter.

Så laksen er også god på en travl hverdag.

Til denne opskrift skal du bruge en hel side laks, og så er der rigeligt med mad til fire personer.

Se også vores opskrifter på:

  • Laks med mandler
  • Ovnbagt laks
  • Sojamarineret laks
  • Laks i karrysauce
Så er den honningmarinerede laks klar til en tur i grillen eller ovnen. Foto: Madensverden.dk.

Tilberedning i grill

Du kan lave en lækker honningmarineret laks i grillen, hvor det skal ske ved indirekte varme.

Varm grillen op til cirka 200 grader, hvorefter laksen lægges på den indirekte varme.

Her er tilberedningstiden cirka 15 minutter.

Tilberedning i ovn

Laksen kan selvfølgelig også nemt laves i ovnen.

Her varmes ovnen op til 190 grader varmluft, og så er stegetiden ligeledes omkring 15 minutter.

Stegetid

Omkring stegetiden er det vigtigt, at man ikke tilbereder laksen for længe.

Det giver nemlig en ret træls smag af fisk på den dårlige måde, så hold dig cirka til de 15 minutter.

Tilbehør

Tilbehør til den honningmarinerede laks er der mange gode forslag til.

Prøv eventuelt med disse grillede hvidløgskartofler og en lækker ærtesalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. caja Trier skriver

    august 17, 2025 at 4:57 pm

    Lyder lækkert skal prøves snart

    Svar
  2. Lena skriver

    august 13, 2025 at 9:53 am

    Kan man bruge en laks uden skind?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 13, 2025 at 10:10 am

      Hej Lena
      Det kan du tro. Og fremgangsmåden er den samme - god fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Christian Høj skriver

    april 01, 2025 at 6:25 pm

    Kan man gøre alt klar om formiddagen så det er klar til at smide i ovnen til aften ?

    Svar
  4. Bent Byskov skriver

    september 09, 2024 at 2:33 pm

    Bedste opskrift på laks
    Lavede med hvidløgskartoler og ærtesalat…. - det blir’ ikke bedre

    Svar
  5. Ingelise Andersen skriver

    august 30, 2024 at 3:43 pm

    Let og meget lækkert.fik den for en måned siden da jeg havde besøg af min datter og hun sad hele tiden og sagde mummum så den ret skal vi have igen iaften.holder af mange af dine opskrifter

    Svar
  6. Tove Meilandt Sørensen skriver

    august 19, 2024 at 5:12 pm

    Enkelt og lækkert

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required