• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn

Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn

billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
4.7 fra 182 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8.4k
SHARES
FacebookMessenger8.4kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. oktober 2023 - Udgivet: 24. oktober 2023

Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.

Honningmarineret laks er lækker mad, der samtidig er nem at lave.

Laks med honning, citron og hvidløg, og stegetiden er blot 15 minutter.

Så laksen er også god på en travl hverdag.

Til denne opskrift skal du bruge en hel side laks, og så er der rigeligt med mad til fire personer.

Se også vores opskrifter på:

  • Laks med mandler
  • Ovnbagt laks
  • Sojamarineret laks
  • Laks i karrysauce

Opskrift på honningmarineret laks

billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Honningmarineret laks

4.71 fra 182 stemmer
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 386
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 750 g laks
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citron - økologisk
  • 3 spsk akaciehonning
  • 1 bundt timian
  • 3 fed hvidløg
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Du skal som sagt bruge en hel side laks med skindet på. Tjek for ben, og fjern dem med en pincet.
  2. Læg laksen på et stykke sølvpapir, og buk siderne lidt op, så fedtstof ikke løber ud under tilberedningen. Du kan også anvende en alubakke.
  3. Olivenolie kommes i en skål. Citronen halveres, og den ene halvdel skæres i skiver, mens saften af den anden halvdel presses ned i olien.
  4. Kom også akaciehonning ved sammen med finthakket timian og presset hvidløg.
  5. Rør honningmarinaden godt sammen og smør den ud på laksen.
  6. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  7. Læg citronskiver på og slut med lidt plukket timian.
  8. Honningmarineret laks tilberedes nu i ca. 15 minutter ved 200 grader i grillen - og 190 grader i ovnen. Se mere lidt længere nede.

Næringsindhold

Kalorier: 386kcalKulhydrater: 16gProtein: 38gFedt: 19gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 103mgNatrium: 7060mgKalium: 947mgKostfibre: 1gSukker: 13gVitamin A: 137IUVitamin C: 7mgCalcium: 42mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
Så er den honningmarinerede laks klar til en tur i grillen eller ovnen. Foto: Madensverden.dk.
Så er den honningmarinerede laks klar til en tur i grillen eller ovnen. Foto: Madensverden.dk.

Tilberedning i grill

Du kan lave en lækker honningmarineret laks i grillen, hvor det skal ske ved indirekte varme.

Varm grillen op til cirka 200 grader, hvorefter laksen lægges på den indirekte varme.

Her er tilberedningstiden cirka 15 minutter.

Tilberedning i ovn

Laksen kan selvfølgelig også nemt laves i ovnen.

Her varmes ovnen op til 190 grader varmluft, og så er stegetiden ligeledes omkring 15 minutter.

Stegetid

Omkring stegetiden er det vigtigt, at man ikke tilbereder laksen for længe.

Det giver nemlig en ret træls smag af fisk på den dårlige måde, så hold dig cirka til de 15 minutter.

Tilbehør

Tilbehør til den honningmarinerede laks er der mange gode forslag til.

Prøv eventuelt med disse grillede hvidløgskartofler og en lækker ærtesalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. caja Trier

    august 17, 2025 at 4:57 pm

    Lyder lækkert skal prøves snart

    Svar
  2. Lena

    august 13, 2025 at 9:53 am

    Kan man bruge en laks uden skind?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 13, 2025 at 10:10 am

      Hej Lena
      Det kan du tro. Og fremgangsmåden er den samme - god fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Christian Høj

    april 01, 2025 at 6:25 pm

    Kan man gøre alt klar om formiddagen så det er klar til at smide i ovnen til aften ?

    Svar
  4. Bent Byskov

    september 09, 2024 at 2:33 pm

    Bedste opskrift på laks
    Lavede med hvidløgskartoler og ærtesalat…. - det blir’ ikke bedre

    Svar
  5. Ingelise Andersen

    august 30, 2024 at 3:43 pm

    Let og meget lækkert.fik den for en måned siden da jeg havde besøg af min datter og hun sad hele tiden og sagde mummum så den ret skal vi have igen iaften.holder af mange af dine opskrifter

    Svar
  6. Tove Meilandt Sørensen

    august 19, 2024 at 5:12 pm

    Enkelt og lækkert

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (den klassiske og nemme opskrift)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Nem marmorkage - skøn skærekage i form→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften
Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required