• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce

Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce

billede med honningmarineret kylling
4.3 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
165
SHARES
FacebookMessenger165PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. maj 2023 - Udgivet: 12. maj 2023

Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce er lækker aftensmad, og her er min nemme opskrift på en skøn ret med kylling og tilbehør.

Honningmarineret kylling er en dejlig og smagfuld ret med kyllingebryst, der serveres med en lækker spinat og svampe sauce.

Retten er rimelig nem at lave, og honningmarinaden med hvidløg passer perfekt til kylling.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Opskrift på honningmarineret kylling

billede med honningmarineret kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Honningmarineret kylling

4.34 fra 15 stemmer
Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce er lækker aftensmad, og her er min nemme opskrift på en skøn ret med kylling og tilbehør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Honningmarineret kylling
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • 2 fed hvidløg - presset
  • salt og friskkværnet peber
Spinat og svampe sauce
  • 250 g champignon - i skiver
  • 2 rødløg - halveret, skåret i skiver
  • 200 g spinat - frisk
  • 3 dl fløde
  • Lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt rosmarin - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Snit oversiden af hvert stykke kyllingebryst med en skarp kniv, så det snittes i ruder. Se evt. hvordan jeg gør det i min video.
  3. Læg kyllingebrystfileterne i et smurt og ovnfast fad.
  4. Rør honning sammen med olivenolie, citronsaft og presset hvidløg.
  5. Pensl kyllingebrystfileterne med honningmarinaden.
  6. Honningbagte kylling skal nu have ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. De sidste minutter kan du give kyllingefileterne en tur under ovnens grill, så kødet får lidt farve.
  7. Imens kyllingefileterne er i ovnen steges champignon i skiver grundigt i lidt smør på en varm pande.
  8. Tilsæt rødløg og lad løgene sautere med et halvt minut. Kom så frisk spinat ved, og lad spinaten falde sammen på panden.
  9. Tilsæt fløde, lad det creme lidt ind og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  10. Læg de honningmarinerede stykker kylling ned i panden, og pynt evt. med lidt frisk rosmarin eller anden krydderurt.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce serveres straks, og gerne med kartofler eller ris til.

Se flere lækre kyllingeopskrifter:

Fyldt kyllingebryst med soltørrede tomater

Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steen Rasmussen

    august 16, 2024 at 9:43 am

    super god lavede den dog med kyllingestykker på grill

    Svar
  2. Pia

    maj 12, 2023 at 7:14 pm

    Fløde - er det piskefløde?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 13, 2023 at 6:13 am

      Hej Pia
      Ja, det er det - men du kan også bruge en madlavningsfløde, hvis du vil spare på kalorierne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Janni Rolsted

    april 27, 2023 at 7:26 pm

    Meget lækker ret 😋

    Svar
  4. Vibeke Lindqvist

    april 13, 2023 at 10:15 am

    Hej
    Jeg har det meget stramt med hvidløg.Kan jeg lave den honningmarinerede kylling uden hvidløg?
    Hilsen
    Vibeke

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2023 at 10:27 am

      Hej Vibeke
      Det tror jeg ikke du er alene om 🙂
      Jo da - det kan du sagtens - og retten smager stadig rigtig godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Vibeke Lindqvist

        april 13, 2023 at 4:22 pm

        Mange tak

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

Forsiden lige nu

ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)→ Se opskriften
billede til jordbær med chokolade
Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)→ Se opskriften
nem tomatsalsa
Nem tomatsalsa - opskrift på frisk salsa med tomater→ Se opskriften
billede med Vinglas
Sådan får du vin til at smage bedst muligt→ Se opskriften
italienske kalveschnitzler
Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce→ Se opskriften
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Opskrift på lun kartoffelsalat med vinaigrette→ Se opskriften
Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot→ Se opskriften
Hvor ofte man skal skifte sin gasflaske til sin gasgrill afhænger af flere forhold. Men under normale omstændigheder holder en 11 kilos flaske fint i et halvt år. Foto: Madensverden.dk.
Hvor længe holder en flaske gas til gasgrill?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required