• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej

billederesultat for honningkagehjerter
Lækre og hjemmebagte honningkagehjerter, der er lavet af en dej til honningkage uden fordej. Det betyder, at du hurtigt kan lave hjerter af honningkage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. december 2020 - Udgivet:  11. december 2020

Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en nem opskrift på honningkagehjerter. Lækre honningkager uden fordej, og disse honninghjerter tager ikke så lang tid at lave.
  2. Opskrift på honningkagehjerter
  3. Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Opbevaring
  9. Peberkager
  10. Brunkager
  11. Verdens bedste krydderkage
4.8 fra 23 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på honningkagehjerter. Lækre honningkager uden fordej, og disse honninghjerter tager ikke så lang tid at lave.

Hjemmelavede honningkagehjerter, der ikke tager lang tid at lave.

Sådan er denne opskrift på de himmelske honninghjerter, der laves uden fordej.

Derfor kan du lave honningkager uden at vente i ugevis på en fordej, men istedet kan du bage de lækre honningkager efter et par timer.

Når du har rørt dejen sammen, skal den blot køles helt af, hvorefter du kan udstikke de lækre honninghjerter.

Omkring hvilken honning du skal bruge, så har jeg her anvendt en alm. hverdagshonning fra Jacobsen, men brug hvad du selv synes.

Opskrift på honningkagehjerter

billederesultat for honningkagehjerter

Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej

Her får du en nem opskrift på honningkagehjerter. Lækre honningkager uden fordej, og disse honninghjerter tager ikke så lang tid at lave.
Bedømmelse
4.8 fra 23 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 25 minutter minutter
Antal 10 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 225 g honning
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer - svarende til 2 æggeblommer
  • 1 tsk potaske
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk honningkagekrydderi

Til pynt

  • 100 g chokolade - evt. en mørk chokolade med 55% kakao
  • flormelis
  • krymmel - eller lignende

Fremgangsmåde

  • Vej honning af i en lille gryde og sæt den på kogepladen.
  • Varm honning under omrøring indtil den er helt blød, men honningen må ikke blive for varm!
  • Tag gryden af kogepladen, og rør æggeblommer og potaske i.
  • I en skål blandes hvedemel med bagepulver og honningkagekrydder.
  • Kom melblandingen ned til honningen og rør det sammen til en ensartet dej, der er lidt blød i det.
  • Stil nu din honningkagedej på køl i mindst to timer, så den kan stikkes ud.
  • Forvarm din ovn til 180 grader almindelig over- og undervarme, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på bordet. Drys også en smule mel ovenpå dejen.
  • Rul honningkagedejen ud til en tykkelse på ca. 1,5 centimeter - eller hvor tyk du nu ønsker dine honningkagehjerter. Men lav ikke honningkager tyndere, for så bliver de for tørre.
  • Udstik honninghjerter med en udstikker i ønsket størrelse. Jeg har lavet 10 honningkager af denne opskrift, men de kan laves større eller mindre.
  • Læg honninghjerterne på bagepladen med bagepapir.
  • Bag de skønne honningkagehjerter midt i ovnen i ca. 10-11 minutter, og nyd den vidunderlige duft i køkkenet.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte honningkagehjerter køles af, hvorefter de kan pensles med mørk chokolade.

Smelt chokoladen ved lav varme i en lille gryde - og giv dine honninghjerter et lag chokolade.

Drys med krymmel, pynt med glasur eller hvad du nu synes.

Opbevaring

Honningkagehjerter opbevares bedst i køleskabet.

Her kan de sagtens holde sig i mindst tre uger.

Se også disse opskrifter på julekager:

Peberkager

4.6 fra 98 stemmer
Sådan laver du peberkager, der er nemme at bage og stikke ud. Klassiske julekager som pyntes med glasur, og dejen er nem at arbejde med.
Gå til opskrift
billederesultat for peberkager

Brunkager

4.8 fra 177 stemmer
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Gå til opskrift
billede af brunkager

Verdens bedste krydderkage

4.8 fra 33 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker krydderkage. En nem kage med varme krydderier som nelliker, kanel, allehånde og ingefær.
Gå til opskrift
billederesultat for krydderkage
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja

    november 18, 2023 at 12:29 pm

    Hej

    Hvorfor pasteuriseret - og ikke friske æg - nu kagerne skal bages 10-11 min.?

    Svar
  2. Malene Lanther

    september 15, 2022 at 1:08 pm

    Hej Holger
    Først tusind tak for dine mange fantastiske opskrifter 🙂
    Kan man lave honningkagedejen om aftenen dagen før eller kommer den til at stå for længe så?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required