Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej

Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej

billederesultat for honningkagehjerter
4.8 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS

Her får du en nem opskrift på honningkagehjerter. Lækre honningkager uden fordej, og disse honninghjerter tager ikke så lang tid at lave.

Hjemmelavede honningkagehjerter, der ikke tager lang tid at lave.

Sådan er denne opskrift på de himmelske honninghjerter, der laves uden fordej.

Derfor kan du lave honningkager uden at vente i ugevis på en fordej, men istedet kan du bage de lækre honningkager efter et par timer.

Når du har rørt dejen sammen, skal den blot køles helt af, hvorefter du kan udstikke de lækre honninghjerter.

Omkring hvilken honning du skal bruge, så har jeg her anvendt en alm. hverdagshonning fra Jacobsen, men brug hvad du selv synes.

Opskrift på honningkagehjerter

Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
På køl, mindst: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 25 minutter min
Her får du en nem opskrift på honningkagehjerter. Lækre honningkager uden fordej, og disse honninghjerter tager ikke så lang tid at lave.
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 225 g honning
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarende til 2 æggeblommer)
  • 1 tsk potaske
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk honningkagekrydderi
Til pynt
  • 100 g chokolade (evt. en mørk chokolade med 55% kakao)
  • flormelis
  • krymmel (eller lignende)

Fremgangsmåde

  1. Vej honning af i en lille gryde og sæt den på kogepladen.
  2. Varm honning under omrøring indtil den er helt blød, men honningen må ikke blive for varm!
  3. Tag gryden af kogepladen, og rør æggeblommer og potaske i.
  4. I en skål blandes hvedemel med bagepulver og honningkagekrydder.
  5. Kom melblandingen ned til honningen og rør det sammen til en ensartet dej, der er lidt blød i det.
  6. Stil nu din honningkagedej på køl i mindst to timer, så den kan stikkes ud.
  7. Forvarm din ovn til 180 grader almindelig over- og undervarme, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  8. Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på bordet. Drys også en smule mel ovenpå dejen.
  9. Rul honningkagedejen ud til en tykkelse på ca. 1,5 centimeter - eller hvor tyk du nu ønsker dine honningkagehjerter. Men lav ikke honningkager tyndere, for så bliver de for tørre.
  10. Udstik honninghjerter med en udstikker i ønsket størrelse. Jeg har lavet 10 honningkager af denne opskrift, men de kan laves større eller mindre.
  11. Læg honninghjerterne på bagepladen med bagepapir.
  12. Bag de skønne honningkagehjerter midt i ovnen i ca. 10-11 minutter, og nyd den vidunderlige duft i køkkenet.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte honningkagehjerter køles af, hvorefter de kan pensles med mørk chokolade.

Smelt chokoladen ved lav varme i en lille gryde - og giv dine honninghjerter et lag chokolade.

Drys med krymmel, pynt med glasur eller hvad du nu synes.

Opbevaring

Honningkagehjerter opbevares bedst i køleskabet.

Her kan de sagtens holde sig i mindst tre uger.

Se også disse opskrifter på julekager:

Peberkager
Sådan laver du peberkager, der er nemme at bage og stikke ud. Klassiske julekager som pyntes med glasur, og dejen er nem at arbejde med.
Se opskriften her
billederesultat for peberkager
Brunkager
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Se opskriften her
billede af brunkager
Verdens bedste krydderkage
Her får du min opskrift på en lækker krydderkage. En nem kage med varme krydderier som nelliker, kanel, allehånde og ingefær.
Se opskriften her
billederesultat for krydderkage
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja skriver

    november 18, 2023 at 12:29 pm

    Hej

    Hvorfor pasteuriseret - og ikke friske æg - nu kagerne skal bages 10-11 min.?

    Svar
  2. Malene Lanther skriver

    september 15, 2022 at 1:08 pm

    Hej Holger
    Først tusind tak for dine mange fantastiske opskrifter 🙂
    Kan man lave honningkagedejen om aftenen dagen før eller kommer den til at stå for længe så?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required