Her får du en nem opskrift på honningkagehjerter. Lækre honningkager uden fordej, og disse honninghjerter tager ikke så lang tid at lave.
Hjemmelavede honningkagehjerter, der ikke tager lang tid at lave.
Sådan er denne opskrift på de himmelske honninghjerter, der laves uden fordej.
Derfor kan du lave honningkager uden at vente i ugevis på en fordej, men istedet kan du bage de lækre honningkager efter et par timer.
Når du har rørt dejen sammen, skal den blot køles helt af, hvorefter du kan udstikke de lækre honninghjerter.
Omkring hvilken honning du skal bruge, så har jeg her anvendt en alm. hverdagshonning fra Jacobsen, men brug hvad du selv synes.
Opskrift på honningkagehjerter
Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej
Ingredienser
- 225 g honning
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer - svarende til 2 æggeblommer
- 1 tsk potaske
- 225 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk honningkagekrydderi
Til pynt
- 100 g chokolade - evt. en mørk chokolade med 55% kakao
- flormelis
- krymmel - eller lignende
Fremgangsmåde
- Vej honning af i en lille gryde og sæt den på kogepladen.
- Varm honning under omrøring indtil den er helt blød, men honningen må ikke blive for varm!
- Tag gryden af kogepladen, og rør æggeblommer og potaske i.
- I en skål blandes hvedemel med bagepulver og honningkagekrydder.
- Kom melblandingen ned til honningen og rør det sammen til en ensartet dej, der er lidt blød i det.
- Stil nu din honningkagedej på køl i mindst to timer, så den kan stikkes ud.
- Forvarm din ovn til 180 grader almindelig over- og undervarme, og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på bordet. Drys også en smule mel ovenpå dejen.
- Rul honningkagedejen ud til en tykkelse på ca. 1,5 centimeter - eller hvor tyk du nu ønsker dine honningkagehjerter. Men lav ikke honningkager tyndere, for så bliver de for tørre.
- Udstik honninghjerter med en udstikker i ønsket størrelse. Jeg har lavet 10 honningkager af denne opskrift, men de kan laves større eller mindre.
- Læg honninghjerterne på bagepladen med bagepapir.
- Bag de skønne honningkagehjerter midt i ovnen i ca. 10-11 minutter, og nyd den vidunderlige duft i køkkenet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte honningkagehjerter køles af, hvorefter de kan pensles med mørk chokolade.
Smelt chokoladen ved lav varme i en lille gryde - og giv dine honninghjerter et lag chokolade.
Drys med krymmel, pynt med glasur eller hvad du nu synes.
Opbevaring
Honningkagehjerter opbevares bedst i køleskabet.
Her kan de sagtens holde sig i mindst tre uger.
Se også disse opskrifter på julekager:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anja
Hej
Hvorfor pasteuriseret - og ikke friske æg - nu kagerne skal bages 10-11 min.?
Malene Lanther
Hej Holger
Først tusind tak for dine mange fantastiske opskrifter 🙂
Kan man lave honningkagedejen om aftenen dagen før eller kommer den til at stå for længe så?