• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej

Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej

billederesultat for honningkagehjerter
4.8 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. december 2020 - Udgivet:  11. december 2020

Her får du en nem opskrift på honningkagehjerter. Lækre honningkager uden fordej, og disse honninghjerter tager ikke så lang tid at lave.

Hjemmelavede honningkagehjerter, der ikke tager lang tid at lave.

Sådan er denne opskrift på de himmelske honninghjerter, der laves uden fordej.

Derfor kan du lave honningkager uden at vente i ugevis på en fordej, men istedet kan du bage de lækre honningkager efter et par timer.

Når du har rørt dejen sammen, skal den blot køles helt af, hvorefter du kan udstikke de lækre honninghjerter.

Omkring hvilken honning du skal bruge, så har jeg her anvendt en alm. hverdagshonning fra Jacobsen, men brug hvad du selv synes.

Opskrift på honningkagehjerter

billederesultat for honningkagehjerter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej

4.83 fra 23 stemmer
Her får du en nem opskrift på honningkagehjerter. Lækre honningkager uden fordej, og disse honninghjerter tager ikke så lang tid at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
På køl, mindst 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 25 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 225 g honning
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer - svarende til 2 æggeblommer
  • 1 tsk potaske
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk honningkagekrydderi
Til pynt
  • 100 g chokolade - evt. en mørk chokolade med 55% kakao
  • flormelis
  • krymmel - eller lignende

Fremgangsmåde
 

  1. Vej honning af i en lille gryde og sæt den på kogepladen.
  2. Varm honning under omrøring indtil den er helt blød, men honningen må ikke blive for varm!
  3. Tag gryden af kogepladen, og rør æggeblommer og potaske i.
  4. I en skål blandes hvedemel med bagepulver og honningkagekrydder.
  5. Kom melblandingen ned til honningen og rør det sammen til en ensartet dej, der er lidt blød i det.
  6. Stil nu din honningkagedej på køl i mindst to timer, så den kan stikkes ud.
  7. Forvarm din ovn til 180 grader almindelig over- og undervarme, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  8. Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på bordet. Drys også en smule mel ovenpå dejen.
  9. Rul honningkagedejen ud til en tykkelse på ca. 1,5 centimeter - eller hvor tyk du nu ønsker dine honningkagehjerter. Men lav ikke honningkager tyndere, for så bliver de for tørre.
  10. Udstik honninghjerter med en udstikker i ønsket størrelse. Jeg har lavet 10 honningkager af denne opskrift, men de kan laves større eller mindre.
  11. Læg honninghjerterne på bagepladen med bagepapir.
  12. Bag de skønne honningkagehjerter midt i ovnen i ca. 10-11 minutter, og nyd den vidunderlige duft i køkkenet.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte honningkagehjerter køles af, hvorefter de kan pensles med mørk chokolade.

Smelt chokoladen ved lav varme i en lille gryde - og giv dine honninghjerter et lag chokolade.

Drys med krymmel, pynt med glasur eller hvad du nu synes.

Opbevaring

Honningkagehjerter opbevares bedst i køleskabet.

Her kan de sagtens holde sig i mindst tre uger.

Se også disse opskrifter på julekager:

Peberkager

4.6 fra 98 stemmer
Sådan laver du peberkager, der er nemme at bage og stikke ud. Klassiske julekager som pyntes med glasur, og dejen er nem at arbejde med.
Gå til opskrift
billederesultat for peberkager

Brunkager

4.8 fra 177 stemmer
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Gå til opskrift
billede af brunkager

Verdens bedste krydderkage

4.8 fra 33 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker krydderkage. En nem kage med varme krydderier som nelliker, kanel, allehånde og ingefær.
Gå til opskrift
billederesultat for krydderkage
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja

    november 18, 2023 at 12:29 pm

    Hej

    Hvorfor pasteuriseret - og ikke friske æg - nu kagerne skal bages 10-11 min.?

    Svar
  2. Malene Lanther

    september 15, 2022 at 1:08 pm

    Hej Holger
    Først tusind tak for dine mange fantastiske opskrifter 🙂
    Kan man lave honningkagedejen om aftenen dagen før eller kommer den til at stå for længe så?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required