Her er min opskrift på honningglaserede koteletter, som du kan lave på ca. 10 minutter. Det er koteletter med meget mere smag end normalt.
Honningglaserede koteletter er en af mine favoritter når der skal steges svinekoteletter.
Her pensles kødet med den lækre honningmarinade nogle gange, og det giver altså kødet en virkelig god smag.
Samlet tager det kun omkring 10 minutter at lave koteletter med honningmarinade, men det afhænger selvfølgelig af tykkelsen på koteletterne.
Smider du mere tykke koteletter på panden, ja så skal de selvfølgelig have lidt længere tid.
Opskrift på honningglaserede koteletter
Honningglaserede koteletter på 10 min.
Ingredienser
- 4 svinekoteletter - på ca. 175 gram stykket
- 3 spsk honning
- 3 spsk soja
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 1 spsk balsamico
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk smør - til stegning
- 1 dl portvin - kan udelades
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Koteletterne duppes tørte med et stykke køkkenrulle.
- Varm en pande op ved en god varme.
- Honning, soja, olivenolie, citronsaft og balsamico røres sammen.
- Kom et par spiseskefulde smør på den varme pande, opg når smørret netop er brust af, kommes kotelettene på.
- Honningglaserede koteletter steges i alt ca. 4 minutter på hver side, hvor de først skal have en god stegeskorpe på begge sider.
- Derefter pensles koteletterne flere gang med honningmarinaden, og krydres til sidst med salt og friskkværnet peber.
- Ønsker du lidt ekstra sky til dine koteletter med honning, kan du koge panden af med portvin og resten af marinaden. Dryppes henover koteletterne ved servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan også tilsætte lidt frisk timian eller rosmarin til de honningglaserede koteletter - det gør dem kun endnu bedre.
Lad gerne de færdigstegte koteletter hvile 5 minutter inden servering.
Flere opskrifter med svinekoteletter:
Nemme koteletter i fad med grøntsager
Bedste opskrift på nemme koteletter i fad med grøntsager, der laves med koteletter, broccoli, og peberfrugt. Serveres med ris eller mos.
Gå til opskrift
Koteletter med bacon - de lækre baconkoteletter
Prøv lige disse lækre koteletter med bacon, hvor saftige koteletter omvikles med skiver af bacon. God til både pande og grill. Med forslag til tilbehør.
Gå til opskrift
Koteletter i fad
Koteletter i fad er en af de mest populære retter i det danske køkken, og her får du min opskrift med bacon, peberfrugt og fløde.
Gå til opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Inger Iversen skriver
Fint med ris og soyabønner til. Velsmagende