Her er min opskrift på honningglaserede koteletter, som du kan lave på ca. 10 minutter. Det er koteletter med meget mere smag end normalt.
Honningglaserede koteletter er en af mine favoritter når der skal steges svinekoteletter.
Her pensles kødet med den lækre honningmarinade nogle gange, og det giver altså kødet en virkelig god smag.
Samlet tager det kun omkring 10 minutter at lave koteletter med honningmarinade, men det afhænger selvfølgelig af tykkelsen på koteletterne.
Smider du mere tykke koteletter på panden, ja så skal de selvfølgelig have lidt længere tid.
Opskrift på honningglaserede koteletter
Honningglaserede koteletter på 10 min.
Ingredienser
- 4 svinekoteletter - på ca. 175 gram stykket
- 3 spsk honning
- 3 spsk soja
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 1 spsk balsamico
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk smør - til stegning
- 1 dl portvin - kan udelades
Fremgangsmåde
- Koteletterne duppes tørte med et stykke køkkenrulle.
- Varm en pande op ved en god varme.
- Honning, soja, olivenolie, citronsaft og balsamico røres sammen.
- Kom et par spiseskefulde smør på den varme pande, opg når smørret netop er brust af, kommes kotelettene på.
- Honningglaserede koteletter steges i alt ca. 4 minutter på hver side, hvor de først skal have en god stegeskorpe på begge sider.
- Derefter pensles koteletterne flere gang med honningmarinaden, og krydres til sidst med salt og friskkværnet peber.
- Ønsker du lidt ekstra sky til dine koteletter med honning, kan du koge panden af med portvin og resten af marinaden. Dryppes henover koteletterne ved servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan også tilsætte lidt frisk timian eller rosmarin til de honningglaserede koteletter - det gør dem kun endnu bedre.
Lad gerne de færdigstegte koteletter hvile 5 minutter inden servering.
Flere opskrifter med svinekoteletter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Inger Iversen
Fint med ris og soyabønner til. Velsmagende